Gyudon Daging Asas Tumbuhan UNLIMEAT Kini Tersedia di 450 Restoran Sukiya di China – vegconomist

Sukiyarestoran rantaian global yang mengkhusus dalam gyudon Jepun, kini menyajikan UNLIMEATSiri Don Tenaga Tumbuhan di semua restorannya di China.

UNLIMEAT ialah jenama Korea Selatan yang menumpukan pada pembangunan daging berasaskan tumbuhan alternatif menggunakan peratusan produk kitar semula dalam proses pengeluarannya, sekali gus menyumbang kepada pengurangan sisa makanan.

Sembilan bulan lalu, UNLIMEAT bekerjasama dengan rangkaian restoran untuk memperkenalkan gyudon daging berasaskan tumbuhan di 15 lokasi. Berikutan kejayaan item menu, kedua-dua pihak memutuskan untuk mengembangkan tawaran ke semua lokasi rangkaian restoran di China, dengan pengembangan itu berkuat kuasa pada 15 September.

UNLIMEAT_Sukiya
© UNLIMEAT

Siri Don Tenaga

Plant Energy Don ialah versi gyudon berasaskan tumbuhan, dibuat dengan UNLIMEAT’s daging BBQ Korea berasaskan tumbuhan. Gyudon ialah hidangan mangkuk nasi Jepun (hidangan mangkuk nasi dipanggil donburi di Jepun, oleh itu dinamakan Plant Energy Don) dihiasi dengan daging lembu yang dihiris nipis dan bawang yang direbus dalam sos berasaskan soya yang manis sedikit, seperti yang dijelaskan Sukiya di laman webnya.

Siri Don Tenaga yang disajikan di restoran Sukiya di China menawarkan empat kombinasi gyudon daging berasaskan tumbuhan UNLIMEAT yang diterangkan oleh syarikat seperti berikut:

  • Plant Energy Don: daging berasaskan tumbuhan yang dimasak lembut dicampur dengan bawang dan di atasnya dengan sos umami yang manis dan berperisa.
  • Cheese Plant Energy Don: tiga hingga empat keju berkrim digabungkan dengan daging berasaskan tumbuhan.
  • Tomato Plant Energy Don: campuran sos tomato segar dan daging berasaskan tumbuhan.
  • The Green Bean Energy Don: kacang hijau diperap pedas dan daging berasaskan tumbuhan, tinggi protein dan tenaga.
bbq korea berasaskan tumbuhan diperbuat daripada tumbuhan segar
© UNLIMEAT

Pandangan antarabangsa

Selepas kejayaan di tanah air Koreanya, UNLIMEAT menjadi popular di AS, di mana ia melancarkan daging lembu berasaskan tumbuhan dan Babi BBQ dengan iklan papan iklan di Times Square New York pada Januari ini, sebelum berkembang menjadi GTFO It’s Vegan dan Amazon pada musim panas ini.

Selain daripada produk tertumpu Asia, syarikat itu baru-baru ini membangunkan pepperoni dan mortadella berasaskan tumbuhan, produk pertamanya dengan tumpuan Eropah. Kyle Kim, CTO UNLIMEAT, mengulas pada masa itu: “Saya pasti UNLIMEAT adalah satu-satunya produk yang tidak berubah bentuk walaupun selepas dimasak. Ia disebabkan oleh lemak tumbuhan kami yang dibuat dengan bahan berasaskan tumbuhan seperti minyak kelapa. UNLIMEAT Pepperoni mengandungi kira-kira 15% lemak tumbuhan UNLIMEAT, jadi ia mengekalkan kelembapannya walaupun selepas dimasak.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *