Ia adalah Majalah Barista Isu Oktober + November 2022!

Ciri penutup dengan Geran Sonja Björk dari Iceland, artikel tentang memilih lokasi yang betul, membawa pelabur, mengembangkan tawaran melalui RTD dan banyak lagi dalam isu baharu!

OLEH KENNETH R. OLSON
MAJALAH BARISTA

Selamat datang ke keluaran baharu kami untuk Oktober + November 2022! Ia adalah keluaran ke-100 kami, dan kami berterima kasih kepada semua orang yang telah bekerja keras untuk menghasilkannya Majalah Barista kejayaan selama ini. Kami tidak dapat melakukannya tanpa penyumbang kami, pengiklan kami atau pembaca kami. Terima kasih semua atas sokongan berterusan anda terhadap Majalah Barista!

Seperti biasa, isu baharu ini boleh dibaca secara percuma dalam talian dengan edisi digital kamiatau anda boleh memesan langganan atau salinan tunggal hari ini dalam kami kedai atas talian.

Berikut ialah beberapa sorotan daripada keluaran Oktober + November 2022:

Ciri Muka Depan: Geran Sonja Björk

Penyebaran pembukaan ciri kulit di Sonja Björk Grant dalam Majalah Barista edisi Oktober + November 2022.
Sonja Björk Grant telah menjadi peserta pertandingan barista di seluruh dunia, di mana dia telah menghabiskan berjam-jam menjadi sukarelawan sepanjang dua dekad yang lalu.

Kami ingin meraikan seseorang yang istimewa pada kulit keluaran ke-100 kami, dan Sonja Björk Grant merupakan pilihan yang jelas. Dia adalah salah seorang Majalah BaristaPenyokong terawal selepas dia mendengar nada Sarah di Piala Barista Nordic pada tahun 2004. Pada masa itu, pertandingan barista dengan kejohanan kebangsaan dan dunia agak baru, tetapi ia merebak dengan pantas. Sonja adalah salah satu penggerak di sebalik pertumbuhan itu. Dia mengembara ke seluruh dunia ke lebih daripada 50 negara, menyediakan latihan untuk hakim dan sukarela sebagai hakim. Pada masa yang sama, lebih daripada 20 tahun dia juga bekerja untuk mengembangkan adegan kopi istimewa di Iceland asalnya. Kami sangat teruja untuk menampilkan Sonja dalam keluaran Oktober + November 2022!

‘Pelbagaikan dengan RTD’

Diversify with RTDs tersebar daripada Majalah Barista edisi Oktober + November 2022.
Pasaran sedia untuk diminum terus berkembang, dan lebih banyak kafe menawarkan RTD mereka sendiri untuk menambah keuntungan kepada pendapatan mereka.

Pasaran sedia untuk diminum telah melonjak kebelakangan ini. Malah syarikat kopi kecil boleh meningkatkan keuntungan mereka dengan RTD, sama ada sebagai jualan tambahan di kaunter atau membungkus RTD mereka sendiri untuk lokasi runcit lain. Penulis Josh Rank menangani topik dalam isu Oktober + November 2022 dengan cerapan tentang cara kafe bebas boleh menyertai segmen pasaran yang menguntungkan ini.

‘Memilih Lokasi Sempurna’

"Memilih Lokasi yang Sempurna" artikel tersebar di Majalah Barista.
Lokasi boleh membuat atau memecahkan perniagaan kopi; ketahui cara memilih yang bagus dalam “Memilih Lokasi Yang Sempurna”.

Memilih tempat yang sesuai untuk kafe boleh bermakna kejayaan, manakala yang miskin pasti akan membawa cabaran dan mungkin bencana. Sama ada kedai pertama anda atau yang terbaharu dalam rangkaian yang semakin berkembang, lokasi anda boleh membuat semua perbezaan. Jadi bagaimana anda memastikan anda mempertimbangkan lokasi yang betul? Ty Harrell berbincang dengan pakar untuk mencari jawapan dalam “Memilih Lokasi Sempurna”.

‘Peti Tunai: Mencari Pelabur yang Tepat’

Lajur kewangan kami “Kotak Tunai” kembali dalam terbitan Oktober + November 2022 dan menguraikan kebaikan dan keburukan bekerja dengan pelabur.

Apabila ingin mengembangkan atau memulakan perniagaan, mempunyai akses kepada modal adalah asas. Satu pilihan untuk dipertimbangkan ialah membawa pelabur, tetapi sama ada mempertimbangkan keluarga, dana modal atau pemilik perniagaan lain, memahami faedah dan kelemahan setiap jenis pelabur adalah penting. Tracy Allen memberikan pandangannya tentang topik dalam lajur kewangan kami “Peti Tunai”.

‘Satu lawan Satu: Phuong Tran’

Penyebaran pembukaan 'One on One: Phuong Tran' daripada Majalah Barista edisi Oktober + November 2022.
Phuong Tran memenangi USBC pada tahun 2004, dan kedainya di Ridgefield, Wash., telah menjadi destinasi untuk orang kopi sejak itu.

Phuong Tran membuka sebuah kafe untuk mempunyai perniagaan di sebelah kakaknya di pusat beli belah, tetapi ia berkembang menjadi pengembaraan yang tidak pernah dia bayangkan. Lava Java di Ridgefield, Wash., di bawah bimbingan Phuong telah menjadi destinasi untuk profesional kopi dan komuniti setempatnya. Penulis Chris Ryan menemu bual Juara Barista Amerika Syarikat 2004 Phuong untuk “One on One,” dan dia bercakap tentang perjalanannya yang tidak dijangka dalam kopi istimewa.

Sekali lagi, saya perlu mengambil sedikit masa dan mengucapkan terima kasih kepada semua orang yang telah membantu membuat Majalah Barista kejayaan selama 17+ tahun yang lalu dan 100 terbitan. Kami tidak dapat melakukannya tanpa anda.

Langgan dan Lagi!

Seperti biasa, anda boleh membaca Majalah Barista dalam bentuk kertas atau digital. Baca keluaran Oktober + November 2022 secara percuma dengan edisi digital kami. Dan untuk isu bernilai lebih daripada tiga tahun, lawati kami arkib edisi digital di sini.

Anda boleh memesan salinan cetak majalah melalui kami kedai dalam talian di siniatau mulakan langganan untuk satu atau dua tahun.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *