Ini Adalah Minuman Kopi Terbaik dari Seluruh Dunia

Adakah anda seorang penikmat kopi atau hanya mencari kesedapan di pagi hari? Temui kopi terbaik di dunia sambil kami meneroka negara di seluruh dunia.

Kopi ini terkenal dengan rasa yang unik, aroma yang kaya, dan rasa yang menakjubkan.

Kami telah menyusun senarai ini untuk mempamerkan beberapa kopi paling sedap dari seluruh dunia.

10 Minuman Kopi Terbaik Terbaik dari Seluruh Dunia

1. Strike, Greece

kopi segera frappe greece

Frappe ialah minuman berbuih yang dibuat dengan mencampurkan kopi segerasusu, dan gula. Ia pada asasnya adalah versi latte yang sejuk dan manis.

Frappe boleh dikatakan kopi Greek yang paling popular. Campuran lazat ini dicipta secara tidak sengaja pada tahun 1957 oleh Dimitris Vakondios dan kekal sebagai minuman ruji Mediterranean Greek sejak itu.

Anda boleh membuatnya sendiri dengan a pek kopi segeraatau dapatkan secawan untuk diri sendiri apabila anda melawat Greece seterusnya!

2. Weiner Melange, Austria

Orang Austria terkenal dengan kopi yang lazat, dan budaya kedai kopi Vienna bahkan telah ditulis oleh UNESCO sebagai tanda “warisan budaya tidak ketara” Austria. Dan bukan sahaja kek lazat yang menarik pelancong, kopi yang lazat juga.

Perkataan “melange” berasal daripada kata kerja Perancis méler, yang bermaksud bercampur, dan catatan bertulis terawal tentang melange adalah dari Vienna pada pertengahan abad ke-19. Kopi Wina klasik Macchiato ini dibuat dengan espresso yang kuat dan manis untuk memastikan anda sentiasa berwaspada.

Ia dihidangkan bersama krim putar, serbuk koko dan susu kukus, menghasilkan gabungan rasa yang sempurna.

3. Cafezinho, Brazil

Cafezinho, minuman kopi tradisional, dicipta dengan menambahkan gula atau “rapadura,” gula yang tidak diproses dari Brazil. Walaupun Cafezinho boleh diminum hitam, adalah perkara biasa bagi penggemar kopi untuk menambah susu atau krim ke dalam minuman untuk meningkatkan rasa dan memekatkan konsistensi.

Keramahan Brazil tiada duanya, dan Cafezinho adalah ciri khas layanan Bahian. Dibancuh melalui penapis kain flanel khas, ia dihidangkan sangat manis walaupun gula ditambah awal sebagai sebahagian daripada proses membancuh. Biasanya diminum tanpa susu atau krim, ini adalah resipi kopi untuk dinikmati.

4. Dalgona, Macau

Dalgona ialah cara yang mudah dan cepat untuk menyediakan minuman kopi berkrim. Semasa wabak COVID-19, apabila orang ramai tinggal di rumah dan membuat filem sendiri kopi segera sebat tangan, ia menjadi terkenal di media sosial.

Leong Kam Hon, bekas pembuat kapal Macan yang mengasaskan perniagaan “Wai Ting Coffee” beliau, dikreditkan dengan mencipta minuman itu.

Campuran lazat ini hanyalah serbuk kopi segera, gula dan air panas untuk menghasilkan minuman yang licin dan lazat yang boleh dinikmati dalam keselesaan rumah anda sendiri.

5. Affogato, Itali

buat kopi segera affogato

Apabila bercakap tentang kopi, orang Itali pasti tahu cara mencipta adunan yang sedap. Apabila anda memerlukan hidangan manis yang cepat selepas makan malam atau sedang berhibur, ini adalah pencuci mulut terpantas untuk disediakan. Affogato ialah pencuci mulut yang lazat yang dibuat dengan ais krim vanila berkrim, kopi espreso, coklat gelap yang dicincang dan setitik alkohol yang licik.

Untuk menyediakan Affogato, buat beberapa espresso kemudian tambah satu atau dua sudu ais krim vanila dan sekeping espreso ke dalam gelas atau mangkuk besar. Untuk menyelesaikannya, tuangkan sedikit coklat gelap ke atas aiskrim dan tuangkan 1 sudu besar minuman keras pilihan di atasnya. Affogato lazat anda sedia untuk dimakan.

6. Kopi Turki, Turki

Budaya kopi Turki adalah fenomena global dan kemuncaknya ialah Kopi Türk Kahvesi. Minuman penyejuk ini disediakan dan dihidangkan dalam ibrik tembaga atau cezve, periuk loyang kecil yang dipanaskan di atas api terbuka. Gula dimasukkan semasa proses membancuh, dan tiada susu atau krim digunakan.

Cawan dibuat daripada biji kopi yang dikisar halus: proses pendidihan menghasilkan permukaan berbuih. Cuba jangan kacau kopi anda untuk mengganggu proses ini. Buah pelaga menambah rempah yang cukup untuk minuman ini; nikmati perlahan-lahan sendiri, atau dengan gula-gula keseronokan Turki untuk rasa dan kemerosotan tambahan.

7. Tanjung, India Selatan

Semasa anda berjalan ke bahagian wilayah Malnad di selatan India, anda akan melihat dua bekas logam. Seorang memegang cawan, dan seorang lagi memegang piring dalam. Sebaik sahaja anda melihat kedua-dua bekas itu, anda akan tahu bahawa citarasa anda akan meneroka salah satu kopi paling indah di dunia.

Kopi tempatan dipanggang dan dikisar halus, meresap melalui air panas untuk mengeluarkan rasa, kemudian ditambah dengan susu berbuih. Ia dihidangkan di antara sepasang cawan yang dipanggil Karigadu (karig bermaksud teh) dan kaanjiya (“masak”) yang diperbuat daripada sejenis tanah liat istimewa bernama “Tezthi” yang mempunyai tekstur berliang yang unik.

Tarikan antara dua pasang cawan menyejukkan dan mencampurkan cecair sebelum dihidangkan di atas ais dalam gelas kecil yang dikenali sebagai “beedi”. Dan ianya lazat!

8. Kami-Kami, Maghribi

Alami budaya kopi yang meriah di Maghribi, di mana kafe mempunyai kerusi turapan yang disediakan dalam cuaca panas, menghadap ke jalan. Cara terbaik untuk mengambil kopi itu di Maghribi ialah “Nous-Nous”, bahasa Arab untuk “separuh separuh” — separuh kopi, separuh susu panas. Hasilnya adalah seperti Piccolo Latte, minuman yang kuat dan lazat yang disajikan dalam gelas kecil dan diminum sambil menikmati ledakan rasa yang lazat.

Anda boleh membuat kepakaran kopi Moroccan Nous Nous di rumah dengan agak mudah. Apa yang anda perlukan hanyalah mesin membuat espreso dan cara untuk mengukus atau membuih susu.

9. Cortado, Argentina

cara membuat kopi segera

Jika anda pernah melawat Argentina, cubalah kafe terkenal Cortado, secawan kecil kopi dan susu panas berbuih lembut yang cair dengan sempurna di lidah anda.

Di bandar indah Buenos Aires, cCrtado pagi biasanya dinikmati dengan dua atau tiga tostada atau sedikit croissant yang lazat, di kafe yang menikmati pemandangan. Bahagian terbaik tentang kopi ini ialah anda sentiasa boleh menukar saiz untuk kepuasan anda.

Anda boleh memesan kopi anda dalam Jarrito (cawan espresso yang lebih tinggi).

10. Flat White, Australia

Flat White Australia ialah pukulan espresso yang di atasnya dengan susu panas dan berbuih. Ia adalah minuman kopi yang dibuat dengan susu kukus dan mikrofoam untuk memberikan rupa yang baldu dan menarik.

Ia mempunyai nisbah kopi kepada susu yang lebih besar dan susu yang lebih sutera, membolehkan espreso menguasai rasa sambil disokong oleh krim. Jika anda lebih suka kopi yang mempunyai tekstur berkrim susu kukus dengan rasa espresso yang mantap, cuba Flat White.

Fikiran Akhir

Terokai kopi terbaik dari seluruh dunia dan cipta kenangan indah sambil mencuba resipi yang berbeza. Jika anda seorang pencinta kopi dan penjelajah, anda hanya perlu mencuba minuman kopi dari negara yang disenaraikan di atas.

Cuba kopi segera Waka hari ini. Dapatkan di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *