Inovator Makanan Terkini, Anina Mengumumkan Pusingan AS$3.3J SELAMAT dan Pelancaran Produk – vegconomist

Permulaan teknologi makanan Israel gantung mengumumkan pusingan SELAMAT AS$3.3 juta dan pelancaran baru-baru ini bagi makanan berasaskan tumbuhan sedia-untuk-pakai yang baru dibangunkan yang dibuat dengan sayur-sayuran kitar semula.

“Kami mengubah cara kami makan dan kami membentuk masa depan untuk pengalaman pengguna masakan yang bermakna”

Pusingan SAFE diketuai oleh Strauss Group, The Kitchen Hub, Unovis, Unorthodox Ventures, AgFunder VC, Wordcreate Inc., dan Pihak Berkuasa Inovasi Israel (IIA).

Anat Natan, Meydan Levy dan Esti Brantz mengasaskan Anina pada 2020 untuk mencari cara baharu untuk meningkatkan kecekapan, mencegah pembaziran dan menyatukan semula pengguna dengan makanan berkhasiat. Syarikat itu mendakwa ia telah membangunkan teknologi berpaten unik yang membentuk kepingan berlamina fleksibel daripada sayur-sayuran kitar semula segar yang membolehkan mereka mencipta bentuk yang berbeza dan, dengan itu, seni makanan kulinari yang boleh ditambah oleh pengguna kepada pengalaman makan makanan segera.

Hidangan siap sayur
© Yasmin & Arye Jurugambar

Awal tahun ini, Anina membuat berita apabila ia mengumumkan pembangunan makanan siap berasaskan tumbuhan yang dibungkus dalam kapsul yang diperbuat daripada sayur-sayuran kitar semula, dengan mendakwa mengganggu pasaran makanan sedia dengan format pembungkusan yang memberi inspirasi.

Anat Natan, pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Anina, berkata: “Anina memberi impak sebenar kepada industri makanan dengan mengurangkan sisa makanan dan mengubahnya menjadi produk berasaskan tumbuhan yang inovatif dengan rupa dan rasa yang menarik. Anina bertindak balas terhadap permintaan yang semakin meningkat untuk memanfaatkan sepenuhnya sayur-sayuran yang tidak diingini dan mengubahnya menjadi sesuatu yang artistik yang menarik perhatian dan palet.

“Berikutan kejayaan pelancaran produk di Israel dan maklum balas positif yang kami terima daripada milenium Amerika, kami bersedia untuk membawa produk kami ke AS.”

Laminates Sayuran
© Yasmin & Arye Jurugambar

Makan-dalam-pod

Seperti yang diterangkan oleh pemula, pod Anina adalah hidangan lengkap yang dibuat daripada sayur-sayuran yang ditolak yang tidak memenuhi piawaian pasaran dan sebaliknya akan menjadi sia-sia. Sayuran ‘hodoh’ ini dilaminasi dan dibentuk menjadi kapsul atau buah yang akan mengandungi makanan.

Mor Wilk, Naib Presiden R&D Anina, mengulas: “Inti teknologi kami ialah penciptaan lapisan. “Nadi teknologi kami ialah penciptaan kepingan sayuran. Fleksibiliti helaian ini membolehkan kami membentuk sebarang struktur 3D dan mencipta sebarang resipi dalam pod hiasan, setiap set kepada masa memasak terkawalnya yang unik.”

Pasukan Anina Israel
© Eyal Toueg, TheMarker

Menurut Anina, setiap pod dibuat dengan dua cawan penuh sayur-sayuran yang mengandungi 40% daripada pemakanan harian orang dewasa, tinggi protein dan serat, serta bebas pengawet dan pewarna.

“Kami mengubah cara kami makan, dan kami membentuk masa depan untuk pengalaman pengguna masakan yang bermakna. Kapsul hidangan Anina juga menangani gaya hidup pantas hari ini, yang terlalu kerap memaksa pengguna untuk berkompromi dengan kualiti makanan yang mereka makan,” tambah Anat Natan.

Rangkaian makanan siap sedia Anina mempunyai tiga produk, Pasta Primavera, Mediterranean Bowl dan Vietnamese Bowl, yang baru-baru ini dilancarkan di Israel. Produk boleh didapati dalam talian, di kedai roti premium dan butik, dan di ruang kerja bersama.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *