Jamuan Makanan Di Atas Kapal Mardi Gras Baharu Carnival Cruise Line

Jika anda menaiki pelayaran dan tidak menambah sekurang-kurangnya beberapa paun, sama ada anda melakukan kesalahan atau anda diberkati dengan metabolisme yang menakjubkan.

Bagi kebanyakan pelancong, salah satu kemuncak pelayaran adalah menikmati pelbagai jenis makanan yang banyak di atas kapal, dan kapal Mardi Gras baharu Karnival sesuai dengan harganya.

Saya pasti saya mendapat sekurang-kurangnya satu paun semasa menghadiri acara pratonton Sip and Sea. Dan saya hanya berada di atas kapal selama enam jam! Adakah ianya berbaloi? betul-betul.

Bersedia untuk menunggang!
Bolt ialah roller coaster pertama di atas kapal persiaran.

Pelawat ke kapal itu disambut dengan champagne dan dialu-alukan oleh Pengarah Pelayaran Chris Williams. Presiden Carnival Cruise Line Christine Duffy memberikan persembahan ringkas mengiktiraf mereka yang memainkan peranan dalam penciptaan dan penyiapan kapal. Nombor muzik ringkas mengaktifkan keseronokan, dan kemudian pelawat dijemput untuk menaiki Bolt, roller coaster pertama di laut. Saya mempunyai selera makan yang besar semasa menunggu dalam barisan untuk perjalanan.

Ayam Besar

Makanan pertama yang saya cuba ialah ayam lembut, kentang goreng, jeruk dan salad kentang daripada Ayam Besar Shaquille O’Neal. Ayam itu lembut dan berair, dan kentang goreng dipotong nipis dan segar. Acar dan salad kentang boleh didapati di bar layan diri, bersama dengan pelbagai sos pencicah untuk ayam. Saya boleh makan lebih banyak salad kentang yang berkrim dan termenung, tetapi saya terpaksa mengambil langkah sendiri kerana banyak lagi yang perlu dicuba!

Makan Jalanan

Perhentian saya seterusnya ialah Street Eats, tempat perkhidmatan cepat untuk makanan jalanan antarabangsa yang terletak berhampiran kolam utama kapal. Saya mencuba ladu babi char siu, sate ayam dengan nasi, dan kentang goreng Philly cheesesteak. Pemenang yang jelas daripada ketiga-tiganya ialah ladu. Segar dan diisi penuh, ia dipadankan dengan sedikit sayur jeruk. Saya terpaksa memanggil semua kawalan diri saya untuk tidak mendapat saat, kerana masih banyak lagi asas persampelan untuk dibincangkan.

Bang Bang Bonsai Roll
Tempura Udang Batu
Kakitangan yang mesra dan penuh perhatian yang tidak sabar-sabar untuk berkhidmat ditemui bukan sahaja di Bonsai Sushi, tetapi di seluruh kapal.

Lawatan saya seterusnya ialah ke Bonsai Sushi, salah satu restoran duduk yang elegan di kapal. Barangan yang saya rasa di sini adalah antara kegemaran saya pada hari itu. Kedua-dua Bang Bang Bonsai Roll dan Rock Shrimp Tempura patut diulang. Tetapi saya meneruskan beberapa saat dan menekan, bertekad untuk tidak mengetuk sebelum mencuba semua tawaran yang ada.

Saya teruja untuk mencuba ChiBang, sebuah restoran yang memaparkan masakan Cina dan Mexico. Mini quesadilla disediakan dengan baik, tetapi bungkus salad boleh menggunakan lebih banyak isi dan rasa.

Quesadilla keju
Bungkus selada

Emeril’s Bistro 1396 menawarkan rasa New Orleans daripada chef terkenal Emeril Lagasse. Daripada tiga item yang tersedia untuk pensampelan, pai daging Natchitoches adalah yang terbaik. Diisi dengan daging sos yang lazat, ia mengingatkan saya kepada empanada. Sepatutnya jambalaya ada udang, ayam dan sosej tetapi saya hanya mengesan sedikit udang. Walaupun sosej dalam gumbo cair di mulut anda, kulit itik dalam sup tidak menarik.

Emeril’s Bistro 1396 dan Bellini dari Bar Della Rossa

Perjalanan kulinari saya diteruskan ke Java Blue Cafe untuk pai ayam dan donat berempat. Pai itu cantik dan kecil molek. Donat yang kecil adalah saiz yang sesuai untuk snek, tetapi rasanya sedikit di sebelah basi.

Pai Ayam
Aneka rasa donat dari Java Blue Cafe
Macaron Vanila Dengan Sorbet Raspberi
Carnival Kitchen ada tunjuk cara memasak.

Hidangan manis yang lebih baik ialah macaron yang disumbat sorbet di Carnival Kitchen, yang menampilkan demonstrasi memasak yang diketuai oleh chef. Sorbet raspberi adalah hebat; di sinilah saya putus asa dan menyerah kepada pertolongan kedua.

Didorong oleh paras gula yang tinggi, saya menuju ke dek ke-17 untuk mengatasi perhentian terakhir saya: Guy’s Burger Joint. Sambil makan, pengunjung boleh menonton video Guy Fieri yang menunjukkan cara dia membuat burgernya. Saya mencuba The Ringer, burger keju yang dihiasi dengan salad, tomato, bawang mentah, jeruk, cincin bawang dan sos BBQ. Selepas saya mengambil gambar itu, saya mengeluarkan sebahagian besar salad dan semua bawang mentah dan menggantikannya dengan bacon dan bawang tumis, yang terdapat di bar topping restoran. Ia adalah burger yang sangat lazat, tetapi saya terlalu kenyang untuk menghabiskannya. Saya lebih suka kentang goreng di Big Chicken daripada kentang goreng Guy, yang agak masin.

The Ringer

Nasib baik, terdapat banyak bar di atas kapal untuk dipilih untuk menghilangkan dahaga saya selepas kentang goreng masin. Saya memilih untuk menutup hari dengan daiquiri pisang strawberi dari Red Frog Tiki Bar, yang sangat saya sukai sambil bersiar-siar di kabin kapal, spa dan kemudahan lain.

Strawberi Pisang Daiquiri
Haiwan tuala sentiasa menjadi ciri yang menyeronokkan dalam pelayaran Karnival.
Cloud 9 Spa termasuk sauna garam, 25 bilik rawatan dan banyak lagi.
Kapal baharu itu dinamakan sempena kapal pertama Karnival. Walaupun namanya sama, bot itu jauh lebih besar!

Selepas pratonton Sip and Sea, kakitangan Mardi Gras terus bekerja untuk menyediakan kapal untuk pelayaran sulungnya pada hari berikutnya. Kapal itu berlayar pada 31 Julai, menjadikannya pelayaran pertama berlepas dari Pelabuhan Canaveral sejak jeda seluruh industri 16 bulan lalu. Mardi Gras akan melawat San Juan, Puerto Rico; Amber Cove, Republik Dominican; dan Nassau, Bahamas.

Tahniah untuk pelayaran pertama yang berjaya!

Untuk maklumat lanjut, lawati www.carnival.com

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *