Jenama Nojo Pemenang Anugerah Melancarkan Sos Memasak Berasaskan Tumbuhan di Co-op UK – vegconomist

Jenama yang berpangkalan di London Tidak menyenangkan telah melancarkan tiga sos masakan berasaskan tumbuhan – Mi Tahini, Teriyaki dan Bijan – di 114 kedai Co-op di seluruh UK.

Sos Teriyaki sebelum ini telah terbukti sangat popular — ia adalah produk Pilihan Amazon teratas dalam kategori dan sos dengan penilaian tertinggi di Ocado. Ketiga-tiga sos bebas gluten, gula halus dan bahan tambahan tiruan.

“Saya gembira melihat Co-op menyokong begitu banyak jenama bebas”

Baru-baru ini, Nojo memenangi Anugerah Small Business 100 dan bekerjasama dengan Holy Carrot, sebuah restoran London yang dibuka tahun lepas dengan tujuan mengubah persepsi terhadap makanan berasaskan tumbuhan. Syarikat itu adalah B-Corp yang diperakui dengan tumpuan pada kemampanan, menggunakan pembungkusan yang boleh dikitar semula sepenuhnya dan bebas plastik.

© Nojo

Sos vegan

Co-op sebelum ini telah menyokong pengeluar sos berasaskan tumbuhan lain, seperti The Vurger Co. — Sos Vegan Cheezy jenama yang dilancarkan di ratusan lokasi Co-op awal tahun ini. Peningkatan bilangan sos vegan, pembalut dan sapuan yang tersedia mencerminkan fakta bahawa pasaran berkembang pesat. Di peringkat global, ia dianggarkan bernilai $204.3 juta pada 2020 dan dijangka mencecah $327 juta menjelang 2027.

“Saya gembira melihat Co-op menyokong begitu banyak jenama bebas,” kata pengasas Nojo Simona Deifta. “Untuk melihat produk Nojo berada di rak di Co-op bermakna menjadikan makanan berasaskan tumbuhan lebih mudah untuk semua orang, dan pada harga yang lebih berpatutan. Kami berbesar hati untuk menjadikan ini mungkin sambil kekal dengan prinsip kemampanan kami.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *