JULIENNE BRUNO Kutip £5J untuk Menjadikan Keju Vegan “Pilihan Pertama, Bukan Alternatif” – ahli vegkonom

Pengeluar keju vegan yang berpangkalan di London JULIENNE BRUNO telah mengumumkan pusingan pembiayaan £5 juta yang diketuai oleh Cherry Ventures.

Jenama itu berkata ia akan menggunakan pembiayaan untuk mengembangkan dan berusaha ke arah cita-cita yang lebih luas untuk mengubah industri makanan. Matlamatnya adalah untuk mencipta keju yang dipilih pengguna kerana kualitinya, bukan kerana ia bebas tenusu; dalam kata-kata syarikat, produk yang “pilihan pertama, bukan alternatif”.

Koleksi 01

Tahun lepas, JULIENNE BRUNO mengumpul £1 juta dalam pusingan pembiayaan benih yang diketuai oleh Seedcamp. Dana ini digunakan untuk membangunkan Koleksi 01 jenama, yang menampilkan tiga keju — Burrella, Crematta dan Superstraccia.

Walaupun keju diinspirasikan daripada jenis berasaskan haiwan tradisional — burrata, keju krim dan stracciatella masing-masing — JULIENNE BRUNO menekankan bahawa ia harus dilihat sebagai produk dalam hak mereka sendiri dan bukannya tiruan.

© JULIENNE BRUNO

Pelancaran seluruh negara

Pada awal bulan, keju JULIENNE BRUNO dilancarkan di 45 lokasi Holland & Barrett di seluruh UK, diikuti oleh tujuh kedai Whole Foods hanya dua minggu kemudian. Jenama ini juga boleh didapati di dewan makanan di Selfridge’s London, bersama-sama dengan restoran terpilih di ibu negara.

Kejayaan JULIENNE BRUNO datang apabila pasaran keju vegan diunjurkan berkembang dengan ketara, mencecah $4.4 bilion menjelang 2027. Peningkatan pelaburan dalam industri dan peningkatan jumlah pelancaran produk baharu telah sebahagiannya dikreditkan dengan pertumbuhan ini.

“Saya ingin mengambil kesempatan ini untuk memberikan sambutan hangat kepada semua orang yang baru mendengar tentang kami buat kali pertama,” kata Axel Katalan, pengasas JULIENNE BRUNO. “Kami satu hati dan banyak tangan. Sentiasa ingin tahu dan sentiasa lapar. Dapur adalah bengkel kreatif kami dan hospitaliti adalah budaya kami. Sekarang, mari kita duduk dan makan.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *