Kami adalah finalis Anugerah Makanan Baik 2021! – Kopi PT

Kami sangat berbesar hati untuk mengumumkan bahawa dua daripada kopi kami adalah finalis untuk Anugerah Makanan Baik 2021!

Habsyah Tigesit Wake Natural dan Colombia Ladang La Esperanza Sudan Rume Asli telah dipilih daripada lebih 200 penyertaan oleh orang awam dan profesional industri.

Syarikat saudara kami, Bird Rock Coffee Roasters, juga merupakan finalis dengan Granja La Esperanza Cerro Azul.

Butiran lanjut daripada siaran akhbar Good Food Foundation:

Yayasan Makanan Baik dengan bangganya mengumumkan 338 pengrajin makanan dan minuman cemerlang yang sedang bertanding untuk Anugerah Makanan Baik 2021. Meningkat ke tempat teratas dalam kalangan 1,928 penyertaan dalam 16 kategori, petani dan pengrajin makanan ini mendahului dalam pengeluaran yang berkualiti, kemampanan dan bertanggungjawab secara sosial. Dengan purata perbelanjaan runcit mingguan meningkat 17% tahun ke tahun, dan lebih ramai orang yang ingin menyokong sistem makanan tempatan yang berdaya tahan, membeli daripada Finalis Anugerah Makanan Baik menawarkan cara yang lazat untuk menyelaraskan tindakan dengan niat.

Buat pertama kali dalam sejarah Anugerah Makanan Baik, orang ramai mengambil bahagian dalam sebahagian daripada penghakiman. Dalam kategori kopi, 200 penggemar kafein mengecilkan 203 penyertaan kepada 30 pilihan utama, yang kemudiannya dinilai dalam bekam rasmi oleh veteran industri. Proses baharu ini membawa kepada kumpulan Finalis Kopi yang lebih pelbagai berbanding sebelum ini, yang berasal dari 20 negeri dan 10 negara asal termasuk Costa Rica, Honduras, Mexico, Ethiopia, Columbia dan Panama.

Pemenang dalam setiap kategori akan diumumkan pada 22 Januari 2021. Ketahui lebih lanjut di laman web Good Food Foundation.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *