Kami Membawa Pulang Lima Pingat di Golden Bean 2022


29 Ogos 2022 (Diterbitkan: 22 Ogos 2022)


Crimson Cup NARSA Natural memenangi Pingat Emas di 2022 North American Golden BeanCrimson Cup NARSA Natural memenangi Pingat Emas di 2022 North American Golden BeanDengan lima pingat emas, perak dan gangsa pada pertandingan pemanggangan Golden Bean North America 2022, kami sekali lagi memenangi tempat di kalangan pemanggang kopi terkemuka di benua itu.

Hasilnya, Piala Crimson memenangi tempat kedua dalam Kejohanan Kedai Berantai/Francais.

“Kami berbangga kerana kopi kami sentiasa berada di kedudukan antara yang terbaik di Amerika Utara,” kata Pengarah Kelestarian Brandon Bir. “Mengambil bahagian dalam Golden Bean dan pertandingan kopi lain membantu kami mengekalkan kedudukan teratas dalam permainan kopi kami.”

terbesar di dunia memanggang kopi pertandingan berlangsung pada 17 hingga 20 Ogos di Columbus, Ohio, menarik lebih 700 penyertaan daripada pemanggang Amerika Utara.

Pembakar kopi berkumpul untuk menjalin rangkaian, meningkatkan pembangunan peribadi mereka, merasai panggang Amerika Utara yang terbaik, dan bersaing untuk trofi dan pingat.

Pada 16 Ogos, lebih 75 pembakar kopi bercampur di Makmal Inovasi Crimson Cup untuk Acara Alu-aluan Kacang Emas sebelum pertandingan bermula pada hari berikutnya.

Pingat kami termasuk:

  • Pingat perak untuk Campuran Wayfarer kopi dalam Kategori 7, Kedai Berantai Espresso.
  • Pingat gangsa untuk Wayfarer Blend dalam Kategori 8, Berasaskan Susu Rantaian.
  • Pingat gangsa untuk Blend Espresso CRIMSON dalam Kategori 7, Kedai Rantaian Espresso.
  • Pingat emas untuk Kopi asli NARSA dalam Kategori 9, Penapis Kedai Rantaian.
  • Pingat gangsa untuk Proses Khas Colombia dalam Kategori 9, Penapis Kedai Rantai.

Markah agregat kopi ini menyumbang kepada penempatan Kejohanan kami.

Untuk menentukan pemenang, hakim Golden Bean menggunakan format merasa buta untuk menilai penyertaan dalam 12 kategori dan kaedah minuman yang berbeza. Mereka menganugerahkan pingat emas, perak dan gangsa dalam setiap kategori dan memilih juara keseluruhan Golden Bean dan Chain Store/Francais.

Seorang Penggred Kopi Q berlesen, Brandon memprofilkan penyertaan Piala Crimson dan berkhidmat sebagai hakim kategori untuk pertandingan itu.

“Pertandingan seperti Golden Bean mempamerkan kerja keras petani kopi pekebun kecil yang menghasilkan beberapa kopi kegemaran kami,” katanya. “Saya tidak sabar untuk memberitahu rakan-rakan kami di NARSA tentang prestasi kopi mereka!”

NARSA (NEGOCIACIONES AGROINDUSTRIAL AREVALO SA) ialah sebuah koperasi kopi yang beribu pejabat di wilayah Junin Peru.

Pengasas NARSA Don Julio Abel Arevalo Tello dan pasukannya menumpukan pada membantu petani kopi dan koko kecil di kawasan Central Highlands dan Amazon mendapatkan akses pasaran di seluruh Peru dan seterusnya.

Brandon dan pasukannya telah bekerjasama dengan NARSA sejak 2014 sebagai sebahagian daripada inisiatif Friend2Farmer kami yang unik, yang melaluinya kami membuat kesan ekonomi, alam sekitar dan sosial dalam komuniti penternakan kopi.

“Perkongsian panjang kami membantu kami mendapatkan kopi yang luar biasa seperti NARSA Natural sambil memberi ganjaran kepada petani kopi secara adil atas kerja keras mereka,” kata Brandon. “Sebagai contoh, Peru tidak terkenal dengan kopi kering buah, tetapi kami telah menemui dua kelebihan sebenar melalui sambungan ini – NARSA Natural dan Gesha semulajadiyang merupakan finalis untuk Anugerah Makanan Baik 2021.”

Campuran varieti kopi Caturra, Typica dan Bourbon yang ditanam pada ketinggian 1,850 meter di atas paras laut, NARSA Natural telah dipetik dan ditapai di Alto Sanchirio, Peru.

Selepas memetik ceri masak, krew NARSA menggunakan tangki keluli tahan karat untuk menjalankan penapaian terkawal selama 48 jam. Ceri itu kemudiannya diangkut dan dikeringkan di atas katil pengeringan di ibu pejabat NARSA di La Merced. Proses pengeringan mengambil masa kira-kira dua.

“Dengan merasai nota gula-gula Tembikai dan Betik, kami mendapati banyak kerumitan buah-buahan gelap dalam cawan ini,” kata Brandon. “Hakim Golden Bean bersetuju!”

Wayfarer Blend Piala Crimson telah memenangi pingat dalam pertandingan Golden Bean sebelum ini. Campuran ini, yang namanya dinamakan “pengembara,” menggunakan pelbagai jenis kopi tanaman semasa yang berputar untuk cemerlang menggunakan semua kaedah pembuatan bir, termasuk espressokumpulan, dan cawan tunggal.

“Campuran ini hendaklah sentiasa mempunyai sedikit buah-buahan dan nota karamel dengan medium keasidan dan sederhana badan,” kata Brandon. “Sebagai seorang espressoWayfarer Blend sepatutnya kelihatan seperti sirap maple yang keluar dari mesin dan harus mempunyai nota kacang pokok dan coklat.

CRIMSON baharu Espresso Blend menggabungkan dua kopi yang jarang ditemui dan luar biasa untuk menghasilkan cawan bernuansa dengan nota rasa limau, biji koko dan puding vanila.

Campuran ini menggabungkan kopi Gesha Asli kering ceri yang ditanam oleh Hector Portocarerro di Oxapampa, Peru, dengan kopi kraf Kinini AA yang dicuci sepenuhnya yang ditanam oleh ahli koperasi Kinini AA di Daerah Rulindo, Rwanda.

Brandon dan pasukan pemanggang kami mencipta campuran edisi terhad untuk dikongsi dengan profesional kopi di SCA Ekspo 2022 di Boston.

“Matlamatnya adalah untuk memotong empat hingga lapan auns susu, mengekalkan kehadiran kopi yang berat tanpa memanggang kopi kepada profil yang lebih gelap dan berkarbonik,” katanya.

Untuk merasai Kopi Piala Crimson yang memenangi anugerah, lawati MERAH kedai kopi di Pusat Bandar Easton di Columbus atau Kedai Kopi Crimson Cup di Columbus, Tallmadge atau West Chester, Ohio.

Pesan kopi untuk dibancuh sendiri di atas MERAH dan Cawan Crimson laman web. Beg atau kotak 12 auns dijual pada harga $16 hingga $20, bergantung pada kopi.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *