Kelab dan Spa Claremont Bersejarah Berkeley

Dengan kelab dan kolam yang menakjubkan, pilihan tempat makan yang lazat, dan terletak di Berkeley, California yang indah, Kelab dan Spa Claremont harus mendahului senarai anda untuk tempat percutian seterusnya.

Kelab dan Spa Claremont.

Dengan dunia dibuka semula, saya sangat teruja untuk diberi peluang untuk mengembara lagi dan melawat tempat yang menakjubkan Kelab dan Spa Claremont oleh Fairmont Hotels. Terletak di sebelah timur Teluk San Fransisco di Berkeley, California, hotel ini bukan sahaja menawarkan pemandangan tepi laut yang menakjubkan, tetapi kelab dan pengalaman makan yang luar biasa.

Mengenai Kelab dan Spa Claremont

IMG 0550 berskala

Sejujurnya, salah satu bahagian terbaik penginapan di Claremont ialah mengetahui sejarah berapa lama ia telah berdiri. Claremont Club and Spa mula-mula membuka pintunya kepada tetamu pada tahun 1915, jadi menginap di hotel yang berusia lebih 100 tahun adalah benar-benar istimewa!

Bilik hotel di kelab claremont dan spa Disunting

Walaupun usia bangunan, bilik tetamu adalah mewah dan kontemporari, mewujudkan perkahwinan yang sempurna antara kemodenan dan sejarah bangunan. Bilik saya termasuk pemandangan luar biasa latar langit San Fransisco, bersama-sama dengan katil yang sangat selesa yang saya dapatkan untuk diri saya sendiri!

Gelanggang tenis di kelab dan spa Claremont.

Kemuncak sebenar Claremont ialah kelab mereka. Semua tetamu diberikan akses penuh kepada aktiviti yang ditawarkan di Kelab, dan mereka menawarkan tenis, berenang, kelas kecergasan, aktiviti kanak-kanak, serta mendaki berdekatan. Secara peribadi, Pusat Kecergasan adalah tempat saya menghabiskan masa saya dengan senaman yang baik, seperti salah satu kelas yoga mereka, diikuti dengan masa sama ada di sauna kering atau bilik wap.

Pool di claremont Disunting

Sudah tentu kolam itu bagus untuk lebih daripada sekadar berenang, tetapi bersantai dan menikmati cahaya matahari California yang terkenal itu!

Tempat Makan Tempatan

Sarapan pagi dan kelab claremont dan spa Disunting

Ia sepatutnya tidak mengejutkan sesiapa sahaja bahawa sebahagian besar perjalanan bagi saya adalah makanan. Saya memilih untuk makan di dalam bilik saya untuk sarapan pagi di The Claremont dan tidak kecewa dengan hidangan lazat yang mereka sampaikan. Sudah tentu, jika makan di dalam bilik bukan gaya anda, mereka juga mempunyai sarapan tengah hari yang hebat yang ditawarkan pada hujung minggu di Bar dan Restoran Limewood. Atau anda boleh melawat Peruntukan Teluk Timuruntuk lebih banyak pengalaman menjamu selera ala kafe.

LEE 0102

Saya menikmati kebanyakan hidangan saya di Limewood Bar and Restaurant yang terletak di tempat penginapan ini, dan kagum dengan pelbagai makanan laut yang lazat yang ditawarkan. Menu berubah mengikut musim untuk memastikan bahawa hanya bahan-bahan yang paling segar dan pilihan tangan digunakan. Saya sangat menikmati kedua-dua ikan dan ayam goreng mereka!

Makan di luar di kelab claremont ands pa Disunting

Bahagian kegemaran saya makan di Limewood? Pemandangan luar. Menikmati koktel yang menyegarkan sambil melihat matahari terbenam di teluk adalah lambang kelonggaran.

Liz di kelab claremont dan spa Disunting

Penginapan saya di Kelab dan Spa Claremont adalah keseimbangan sempurna antara kelonggaran dengan kesejahteraan dan rekreasi. Sama ada anda ingin bercuti untuk hujung minggu atau seminggu penuh, anda akan temui kelonggaran dan aktiviti yang anda cari.

Pendedahan: Kelab dan Spa Claremont menjadi tuan rumah penginapan dan makanan saya sepanjang penginapan saya, tetapi semua pendapat adalah saya sendiri.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *