Kesyukuran Sepanjang Hayat, Keras dan Kopi Kona 100% Hebat

Tom Greenwell Diiktiraf dengan Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat

Ketua Pegawai Eksekutif Greenwell Farms Tom Greenwell dan rakan perintis kopi David Gridley telah diberi penghormatan dengan Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat di Persidangan Tahunan Ke-27 Persatuan Kopi Hawaii oleh Kaiali’i Kahele dan Dewan Perwakilan AS.

“Anda adalah penting kepada ekonomi Hawaii. Anda amat penting untuk memelihara dan melindungi landskap Hawaii luar bandar kami. Anda adalah sebahagian besar mozek yang menjadikan Hawaii begitu istimewa. Anda telah mencipta jenama kopi Hawaii kopi lima bintang dan daya tarikan yang membawa orang dari seluruh dunia ke Hawaii dan di sini ke Kona,” kongsi Kaiali’i Kahele sambil menyerahkan anugerah kepada Tom.

Tom Greenwell Diiktiraf dengan Anugerah Pencapaian Sepanjang Hayat

Pelopor kopi hari ini dan masa lalu telah dipuji pada acara itu, termasuk datuk Tom Henry Nicholas Greenwell, yang penyerahan Kona Kopi telah diiktiraf di Pameran Dunia Vienna 1873. “Untuk mengetahui ke mana anda mahu pergi, adalah penting untuk mengetahui dari mana anda datang dan mengetahui sejarah Kona Kopi dan siapa yang datang sebelum kami,” kongsi Kaiali’i Kahele sambil mengiktiraf sektor Hawaii awal yang meletakkan asas untuk industri kopi hari ini – daripada anak benih pertama di Oahu pada tahun 1813, kepada penanaman kopi sebagai penjana ekonomi dan yang menjadi tulang belakang industri kopi Kona pada pertengahan 1930-an.

Terima kasih kepada pelanggan Greenwell Farms kami yang berdedikasi kerana membeli Kopi Kona 100% kami, membawa orang yang anda sayangi melawat ladang kami dan membantu kami meneruskan warisan ini untuk keluarga Greenwell kami dan komuniti kopi Hawaii.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *