Ketahui lebih lanjut tentang kopi istimewa yang luar biasa

Di Cajamarca, Peru, koperasi organik Sol y Cafe menanam kopi istimewa yang luar biasa. Dengan purata saiz ladang kira-kira 20 hektar, adalah penting bagi petani bekerjasama untuk mendapatkan akses kepada kopi istimewa pasaran.

Mereka bertujuan untuk memperbaiki keadaan hidup ahli mereka dengan meningkatkan produktiviti, pengeluaran, keuntungan dan kualiti.

Daripada memproses kopinya sendiri, Sol y Cafe menghantar cerinya ke kilang basah tempatan. Mula-mula, buah akan dikeluarkan dari ceri, dan kemudian ia akan diisih dan diproses menjadi kopi yang telah dibasuh. Selepas lapisan luar buah dikeluarkan, kopi ditapai dan kemudian dicuci dan dikeringkan.

Kopi Decaf Boleh Rasa Sedap Juga

Mencari kopi tanpa kafein organik yang lazat boleh menjadi mencabar. Selalunya ini dihasilkan menggunakan kopi berkualiti rendah yang tidak dapat dikesan ke ladang atau koperasi. Bukan dengan kopi tanpa kafein kami.

Kafe Sol y dibawakan kepada anda oleh Horsham Coffee Roaster dan ia telah diproses menjadi Decaf menggunakan proses Swiss Water Decaf.

Proses Air Switzerland untuk Penyahkafein


Ditemui di Schaffhausen, Switzerland, pada tahun 1930-an, Proses Air Switzerland ialah kaedah penyahkafein organik tanpa bahan kimia yang mengekalkan rasa sebanyak mungkin.

Apabila matlamat untuk mengeluarkan 99.9% kafein daripada kopi telah dicapai, kopi sedia untuk dikeringkan, dibungkus dan dihantar kepada pelanggan.

Proses Swiss Water memastikan pensijilan kopi kekal utuh, termasuk pensijilan organik. Proses pelarut kimia tidak dapat memberikan jaminan itu.

Matahari dan Kopi Dekaf

Dengan profil rasa coklat kaya, kacang dan nota buah yang termasuk beri merah, kopi ini mempunyai banyak badan. Pencinta kopi yang menikmati panggang sederhana pasti akan menikmati yang ini, yang sesuai untuk semua kaedah pembuatan bir. Dan anda tidak akan tahu ia adalah tanpa kafein.


“Rasanya sangat baik dan dipanggang dengan sempurna.” – Ulasan pelanggan, Mac 2022.


Laporan Baru dari Horsham Coffee Roaster

Horsham Coffee Roaster ialah salah satu pemanggang biasa kami yang bukan sahaja mendapatkan beberapa kopi terbaik di luar sana tetapi juga menghargai asal usul kopi itu.

Ditubuhkan di Sussex pada 2012, mereka mula menjual kopi dari gerai di Pasar Makanan Horsham. Pengalaman mereka dalam pasaran adalah tidak ternilai dengan apa yang syarikat itu telah menjadi hari ini.

Sejak meninggalkan pasaran, pasukan itu telah dapat menumpukan perhatian pada sumber dan pemborongan, serta meningkatkan kapasiti pemanggangan mereka.

Kopi yang mereka simpan adalah kopi istimewa yang telah menjalani prosedur bekam dan kawalan kualiti mereka sendiri. Ketaksuban mereka terhadap kualiti kopilah yang membawa kepada kopi hijau yang mereka beli sehinggalah ke cawan terakhir.


Pendekatan Etika Horsham

Bersama-sama dengan falsafah yang telah memaklumkan perkembangan mereka selama ini, tumpuan teras Horsham untuk penyumberan adalah untuk mewujudkan hubungan secara langsung dengan petani, dan pengeluar, serta rakan kongsi import.


Rakan kongsi pengimport yang dipilih dengan baik adalah penting untuk memadankan Horsham dengan petani dan koperasi yang berdedikasi untuk menghasilkan kopi gred khusus. Mereka komited untuk membeli kopi yang didagangkan secara beretika dengan kebolehkesanan lengkap ke asalnya.


Tambahan pula, mereka bekerja keras untuk memastikan ketelusan jejak kewangan kopi, supaya mereka dan pelanggan mereka dapat berehat dengan mudah mengetahui bahawa setiap petani dibayar dengan baik untuk kopi yang sangat baik yang mereka hasilkan.

Pada Februari 2022 mereka menghasilkan penuh Laporan Ketelusan.

Kami mempunyai kopi baharu setiap bulan dan bekerjasama rapat dengan semua pemanggang kami.

Tekan di sini untuk maklumat lanjut dan untuk mengetahui cara anda boleh mendapatkan kotak pertama anda untuk merasai kopi yang kaya dan berperisa seperti Kafe Sol y.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *