Kisar Satu Mesin Nespresso. Ia adalah baik? Semakan 2023 Kev

Jika anda sedang mencari mesin Nespresso terbaik, maka jika anda menggemari kopi istimewa, anda mungkin pernah mendengar tentang mesin serasi Grind One Nespresso yang dijual oleh Grind, sebuah kedai kopi di Shoreditch, dengan beberapa kedai kopi di seluruh London .

Saya katakan jika anda menyukai kopi istimewa, kerana mesin Grind One Nespresso ialah mesin yang serasi dengan Nespresso, bukannya mesin Nespresso rasmi.

Sesiapa sahaja yang telah membeli jenama Nespresso mungkin tidak akan mempunyai Grind One dalam radar mereka, tetapi saya mengesyaki bahawa jika anda seorang peminat kopi khusus mencari mesin yang serasi supaya anda boleh menikmati rangkaian kepakaran yang berkembang pesat Pod yang serasi dengan Nespresso di pasaran, bahawa Grind One ada dalam senarai pendek anda, itulah sebabnya mengapa anda berada di sini.

Mesin Nespresso Vs Mesin Serasi Nespresso

Sekiranya anda tidak sedar, serta terdapat pod serasi Nespresso dan pod Nespresso, terdapat juga mesin serasi Nespresso serta “Mesin Nespresso”.

Perbezaan utama antara Nespresso dan Nespresso yang serasi ialah mesin Nespresso Tulen dibuat di bawah perjanjian lesen dengan Nespresso, dan teknologi pembuatan bir adalah sama dalam semua mesin ini, seperti yang disahkan oleh Nespresso kepada NY Times mengikut artikel ini.

Apa sebenarnya yang mereka maksudkan dengan “teknologi pembuatan bir” tidak begitu jelas, saya rasa ia hanyalah unit pembuatan bir, yang juga dikenali sebagai ruang pembuatan bir, walaupun sama ada terdapat sebarang peraturan khusus mengenai suhu dan tekanan minuman berkenaan untuk pembuatan jenama. mesin di bawah lesen, saya tidak pasti 100%.

Jelas sekali, mesin Nespresso dibuat untuk pod Nespresso, dan ini mungkin sebabnya unit pembuatan bir adalah sama pada semua barisan mesin Nespresso asal.

Ada masanya satu-satunya mesin Nespresso yang tersedia ialah mesin Nespresso tulen yang diluluskan dengan unit pembuatan bir Nespresso, dan satu-satunya pod yang anda boleh dapatkan untuknya ialah pod Nespresso tulen.

Ini berubah apabila dualiti datang, sebuah firma kecil (sekurang-kurangnya) UK yang menjual buah yang serasi, yang mesti mempunyai sepasang besar… MATA -(ambil fikiran anda daripada longkang, apa yang anda fikir saya akan katakan? 😉 ) dengan yang mana mereka dapat melihat dengan jelas cara untuk memenangi kes David dan Goliath ini.

Walaupun usaha terbaik Nestlé, poket besar mereka & pasukan peguam luar biasa yang mereka lemparkan untuk menyokong paten mereka, Dualit telah menang. Ini membuka pintu air untuk pod Nespresso yang serasi yang lain, dan perkara yang kami lihat dalam dunia kopi istimewa ialah peningkatan beransur-ansur dalam bilangan pembakar kelompok kecil yang menawarkan kopi mereka dalam bentuk pod.

Jadi bagi kita yang lebih suka membeli kopi kami daripada pemanggang kumpulan kecil, yang menikmati nuansa kopi berkualiti tinggi yang baru dipanggang yang lebih halus, pod serasi Nespresso adalah cara lain untuk kita menikmati jenis kopi yang kita gemari.

Jika anda sudah melabur dalam jenama Nespresso, contohnya, anda mempunyai salah satu langganan mereka dan anda biasanya meminum pod Nespresso tulen, anda mungkin akan mencari mesin Nespresso dengan logo Nespresso, dalam hal ini anda mungkin akan lakukan apa yang dilakukan oleh ramai orang dan ambil langganan Nespresso yang memberi anda mesin dan pod dengan bayaran bulanan.

Jika anda berminat dengan mesin Nespresso rasmi, lihat:

Best Nespresso Machines

Walau bagaimanapun, ramai orang yang menggemari kopi khusus, sebenarnya tidak menyukai Nespresso atau syarikat induk mereka, dan lebih cenderung untuk membeli mesin kopi pod yang akan menggunakan pod serasi Nespresso, daripada membeli mesin Nespresso tulen.

Bagaimanapun, cukup wafel, mari kita teruskan dengan bercakap tentang mesin:

Kisar satu mesin nespresso.

Check Price - Grind

Ciri-ciri:

Tangki air: 1.2L
Kapasiti tong kapsul: 15 (16 pada satu tolakan)
Dimensi: 18.6cm lebar x 25.9cm tinggi x 33.6cm dalam
Ketinggian cawan maksimum: 10cm dengan dulang titisan, 15.7cm tanpa dulang titisan
Bahan: Keluli tahan karat
Automatik?: Tidak
Kawalan: Suis dan butang syle pesawat
Pemuatan pod: Tuas

Jadi mari kita mulakan dengan yang jelas, sudah jelas jika anda sudah biasa dengan mesin espresso tradisional sekurang-kurangnya, mesin kisar kelihatan jauh lebih seperti mesin espresso tuil mini buatan Itali daripada mesin Nespresso, dan saya agak pasti ini bukan kebetulan.

Ini direka untuk penggemar kopi istimewa yang melihat mesin pod serasi Nespresso sebagai cara untuk menikmati kopi istimewa dalam bentuk pod, jadi menjadikannya kelihatan seperti mesin kumpulan E61 dengan tuil, adalah langkah yang bijak, ia juga menjadikannya sangat unik, Saya tidak pernah melihat mesin seperti ini.

Apabila saya mula-mula melihat iklan ini, satu-satunya fikiran saya ialah ia kelihatan besar, dan saya rasa itu hanya otak saya yang menjangkakan saiznya sama dengan mesin espreso tradisional yang dicontohi reka bentuknya. Apabila saya menyahkotaknya, bagaimanapun, ia menjadi jelas bahawa ini adalah mesin kecil, hanya di bawah 19cm lebar, 34cm dalam dan 26cm tinggi, dan saya harus mengatakan bahawa saya sangat menyukai penampilannya.

Rel pemanas cawan di bahagian atas, tuil, dulang titisan dan muncung brew serupa E61 memberikan rupa mesin espreso tradisional yang paling kecil di dunia.

Tangki air mempunyai kapasiti 1.2L yang agak besar untuk mesin pod, dan dulang titisan walaupun kecil, lebih dalam dan lebih lebar daripada kebanyakan dulang titisan mesin Nespresso. Jika anda ingin meletakkan cawan anda di atas dulang titisan, ketinggian cawan maksimum ialah 10cm, tetapi sekiranya anda ingin menggunakan cawan tinggi, jika anda meluncurkan dulang titisan, anda boleh meletakkan cawan anda di atas meja kerja. mempunyai kelegaan hampir 16cm.

Berkenaan dengan saiznya, berbanding kebanyakan mesin Nespresso dan mesin yang serasi, ia lebih kurang jejak standard, TETAPI, ia mampu berkongsi jejak ini dengan apa sahaja yang anda mahu letakkan di atasnya.

Kebanyakan mesin Nespresso mempunyai bahagian atas melengkung atau mempunyai kawalan pada bahagian atas apa sahaja, jadi anda tidak boleh menyusun cawan atau apa-apa lagi padanya, tetapi kerana bahagian atas Grind One adalah rata, anda boleh menampar barang di atasnya, dengan alasan sudah tentu.

Perkara yang paling jelas untuk dipusingkan di atas ialah cawan, memandangkan ia mempunyai rel cawan, dan ia benar-benar tidak memberi manfaat yang besar sebagai pemanas cawan kerana pemanas termoblock hanya akan mengeluarkan haba semasa anda membancuh , tetapi sebagai pendirian cawan ia tidak buruk, bergantung pada saiz cawan anda dan sama ada ia akan disusun, anda mungkin akan mendapat antara empat dan lapan cawan di atas. Saya bercakap menyusun tentang cermin mata bertindan bertubuh kecil di sini, dengan cara itu, bukan mug pembina.

Ia adalah mesin senyap untuk mesin Nespresso. Sesetengah mesin boleh mempunyai pam yang agak bising, tetapi ini tidak, ia pasti tidak akan membangunkan separuh lagi, melainkan sudah tentu, anda mempunyainya di kabinet sisi katil anda, dan memberi perhatian kepada anda jika anda berbuat demikian ;-).

Ia tidak mempunyai auto-mati, yang merupakan perkara yang sangat jarang berlaku pada hari ini. Suis togol logam dihidupkan atau dimatikan, jadi ini tidak membenarkan auto-mati bermasa. Saya tidak boleh memutuskan sama ada ini adalah perkara yang baik, perkara yang buruk, atau tiada satu pun di atas, saya fikir mungkin tiada satu pun daripada yang di atas. Jika ia mempunyai auto off, ia sedia untuk melancarkan semula dalam masa kira-kira 25 saat, jadi bukan masalah besar, dan kekurangan auto off setakat yang saya sedar bukanlah satu isu yang berkaitan dengan kecekapan tenaga, kerana ia berkesan dalam mod siap sedia kecuali semasa anda membuat kopi.

Menggunakan mesin ini sangat menyeronokkan, dan bagi saya ini adalah perkara utama yang menjual mesin ini.

Pepatah “perkara kecil menghiburkan minda kecil” mungkin digunakan di sini ;-), tetapi saya sangat suka memuatkan dan mengeluarkan pod dengan tuil. Satu-satunya perkara yang saya tidak suka, kadang-kadang pod tidak dapat dikeluarkan dengan betul dan saya perlu memberi mereka sedikit bantuan dengan menarik keluar laci pod dan mencapai ke atas untuk mengetuk pod.

Saya hanya menggunakan pod Grind dengan mesin ini, walaupun, kerana mereka menghantar saya beberapa pod rumah mereka dengan mesin itu dan saya kemudiannya memesan sekotak setiap pod yang mereka tawarkan pada masa ini. Saya mengesyaki bahawa isu pod melekat ini, yang seperti yang saya katakan, telah berlaku sekali-sekala (semasa melakukan semakan video dan beberapa kali apabila menggunakan mesin selepas itu) lebih berkaitan dengan pod boleh kompos daripada mesin itu sendiri.

Bercakap tentang pod mereka, ini adalah pod yang saya cuba:

Campuran Rumah, campuran yang dibuat khusus untuk berfungsi dengan baik sebagai asas untuk putih rata
Campuran ringan, campuran kopi Ehtiopian dan Peuvian
Campuran gelapdari Brazil, India dan Uganda
Tanpa kafein, asal tunggal Mexico
Campuran panjang, gabungan kopi Brazil dan Guatemala yang direka untuk kopi yang lebih lama.
Edisi Indiaasal tunggal india.
Edisi Ethiopiaasal tunggal Ethiopia.

Saya sangat menyukai campuran gelap dan asal tunggal Ethiopia, walaupun semuanya sangat baik setakat kopi pod. Mereka juga tidak melebihi dari segi kos, kotak pukal 100 ialah £45 (pada masa penulisan) yang anda tidak perlu menjadi seorang jenius matematik (iaitu kerja yang bagus, kerana saya sudah tentu tidak!) untuk bersenam ialah 45p setiap pod.

Find out More from grind.co.uk

Kopi yang saya dapat dari mesin kisar agak panas, yang patut disebut, kerana salah satu masalah biasa yang dihadapi oleh orang ramai dengan mesin Nespresso ialah suhu kopi. Saya tidak mempunyai mesin lain yang serasi dengan Nespresso untuk dibandingkan pada masa ini untuk membuat perbandingan, tetapi saya pastinya tidak mempunyai sebarang masalah dengan suhu kopi.

Mesin Nespresso Pejabat Yang Sempurna?

Saya rasa ini adalah pilihan yang bagus untuk sesiapa sahaja yang suka kopi khusus untuk duduk di dapur mereka bersebelahan dengan La Pavoni, Londinium, Quickmill, Rocket, ECM, Profitec, dll., tetapi juga – ini adalah pilihan yang bagus untuk meletakkan di atas meja anda di pejabat atau pejabat rumah.

Terutamanya kerana ia kelihatan sejuk dan ia sangat menyeronokkan untuk digunakan, dan saya fikir kebanyakan orang memerlukan lebih banyak keseronokan di pejabat, tetapi juga kerana ia sangat senyap (jadi bos tidak akan mendengar anda membuat kopi setiap lima minit, hehe) kecil, dan saiz tangki air, dulang titisan dan laci pod bermakna anda tidak perlu pergi ke dapur setiap kali anda menggunakannya.

Adakah Grind One Mesin Serasi Nespresso Terbaik?

Secara keseluruhan daripada apa yang saya alami, saya perlu mengatakan bahawa saya bersetuju dengannya Derek Adams dari T3 yang menyemak Grind One dan mengisytiharkannya sebagai mesin Nespresso terbaik, dan juga menggelarnya sebagai “Silvery Slab of Sensational Sexiness” ;-).

Terbaik adalah perkataan subjektif sudah tentu, ia sangat bergantung pada anda. Jika anda menyukai rupa mesin tuil berkilat, maka anda mungkin memutuskan ini adalah mesin pod serasi Nespresso terbaik untuk anda. Daripada apa yang saya alami setakat ini, saya percaya ia adalah salah satu pilihan terbaik di pasaran pada titik harga ini. Ia sememangnya yang paling unik, dari segi rupa dan mekanisme tuil untuk memuatkan dan mengeluarkan pod.

Jika anda membuat banyak milkies, maka saya akan cenderung untuk mencadangkan bahawa rangkaian Sage Creatista mungkin pilihan yang jelas, tetapi itu lebih seratus quid lebih mahal, Creatista Plus lebih £200 lebih, dan Creatista Pro adalah lebih £400 lagi!

Adakah Nespresso Mesin Pod Terbaik?

Sekali lagi, yang terbaik adalah subjektif, tetapi Nespresso pastinya bukan satu-satunya jenis mesin pod. Untuk pelbagai pilihan lain lihat:

Best Coffee Pod Machines

Tetapi apa yang menjadikan mesin Nespresso dan mesin pod serasi Nespresso menarik minat penggemar kopi khusus ialah hakikat bahawa terdapat pelbagai jenis pod serasi nespresso khusus yang begitu besar (dan semakin berkembang) di pasaran.

Perlu diingatkan bahawa mesin pod, Nespresso atau sebaliknya, bukanlah satu-satunya cara untuk minum kopi. Anda mungkin tahu perkara ini, dan saya akan meneka bahawa anda sedang mencari mesin yang serasi dengan Nespresso kerana anda melihatnya sebagai cara yang sangat mudah untuk menikmati kopi berkualiti tinggi melalui pod yang serasi. Jika ini tidak berlaku, dan anda telah terjumpa siaran ini apabila hanya mencari mesin kopi, maka terdapat beberapa pilihan lain. Untuk lebih lanjut, lihat:

Best Coffee Machines

Hidup ini seperti sekotak coklat, jadi sertai saya Masa Brew senarai, melanggan Saluran YouTube saya, menjadi pengganggu kopi bertauliah (Penyokong Patreon), cuba kopi saya di The Coffeeworks (gunakan kod diskaun pengganggu kopi), ikut saya Twitter & Instagramikut halaman FaceBook coffeeblogdan itu sahaja yang saya ingin katakan tentang itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *