Kopi Istimewa Olam Menukar Nama kepada Berita Kopi CovoyaDaily oleh Majalah Roast

Kopi Istimewa Covoya

Logo Covoya baharu.

Syarikat perdagangan kopi hijau Olam Specialty Coffee yang berpangkalan di Amerika Syarikat dan UK telah menukar namanya kepada Covoya.

Syarikat itu adalah memperkenalkan jenama baharu hari inimelancarkan logo dengan imejan mata dan matahari, dan portmanteau perkataan kerjasama dan pelayaran.

“Covoya menggabungkan idea kerjasama, yang merupakan asas perniagaan kami, dan pelayaran, yang bercakap bukan sahaja kepada kisah di sebalik setiap cawan kopi, tetapi perjalanan kopi dalam setiap jenis,” kata Pengarah Urusan Covoya Amerika Syarikat Rob Stephen dalam satu pengumuman hari ini. “Kopi sentiasa pelayaran kolaboratif.”

Penjenamaan semula itu tidak melibatkan sebarang perubahan operasi utama untuk Covoya, yang mengekalkan pejabat di Providence, Rhode Island dan Liverpool, UK, dengan perkhidmatan kopi hijau kepada pemanggang di seluruh Amerika Syarikat dan Eropah.

covoyavideo

Pejabat Covoya di Rhode Island. Foto ihsan.

Stephen memberitahu DCN bahawa syarikat itu akan menyampaikan perubahan secara terus kepada pelanggan dan melalui media sosial dan melalui saluran langsung lain dalam talian.

“Tumpuan semasa kami bergerak ke hadapan adalah pada penekanan dan bukannya perubahan operasi utama, walaupun operasi kami pasti akan dipengaruhi,” kata Stephen. “Kami telah memanggilnya sebagai ‘mengingati’ bahawa perhubungan, cerita dan perjalanan adalah nilai teras.”

Covoya ialah anak syarikat tertumpu kepada kopi khusus Ofi (dahulunya Olam Food Ingredients, digayakan sebagai “ofi” oleh syarikat itu), kumpulan operasi yang dipisahkan daripada gergasi perniagaan tani Kumpulan Olam tahun lepas.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *