kopi-kacang | Kotak Kopi Biru

Kopi pilihan kami adalah dari Amerika Tengah, Amerika Selatan dan Afrika Timur. Dipanggang oleh rakan-rakan kami di Coffee Roasting Co. dan Rounton Coffee Roasters.

Berikut adalah sedikit lagi maklumat yang mungkin membuatkan anda mahukan minuman kopi segar yang lain.

Tempat yang lebih baik untuk menanam kopi. Kawasan pergunungan Burundi dengan iklim tropika memastikan kopi yang hebat setiap tahun.

Cassien Nibaruta, adalah seorang jurutera terlatih. Beliau mereka bentuk, membina dan melaksanakan Stesen Cuci Gaterama pada tahun 2016. Terletak di wilayah Gitega, pada ketinggian 1800m, dan dinamakan sempena gunung yang didudukinya.

Stesen basuh menerima air bawah tanah segar dari perigi. Dan dibersihkan selepas digunakan oleh sistem penapisan. Mengalirkan ke dalam Sungai Mubarazi yang berdekatan.

Terkenal dengan keasidan yang berbeza dan badan penuh. Ia adalah kopi yang kompleks dengan watak yang kuat.

Profil Rasa Gaterama

Grapefruit, oren, redcurrant dan nanas semuanya ketara dalam nota cawan Gaterama.

Kopi pelbagai Bourbon, terkenal dengan kualiti tinggi, hasil sederhana dan rasa manis.

‘Kopi yang dicuci’ merujuk kepada biji yang diproses dengan mengeluarkan lapisan buah. Pengeringan menghasilkan kopi dengan rasa yang lebih baik tetapi memerlukan banyak kemahiran dan air.

Menggunakan proses pencucian Amerika Latin dan bahagian kopi Afrika Timur adalah cerah dan bersih.

Antigua menghasilkan beberapa kopi terbaik Guatemala dari segi kualiti dan kuantiti.

Dengan hujan yang banyak dan cahaya matahari, dan suhu yang konsisten. Ia adalah keadaan yang ideal untuk menanam kopi. Di lembah tiga gunung berapi, lebih 1,500 meter dari paras laut.

Mengikut amalan terbaik, petani mengikuti pemeriksaan intensif dan kawalan kualiti.

Profil Rasa Serantau Antigua

Panggang sederhana dengan nota ara, coklat susu dan epal hijau berair.

Diiringi dengan rasa penuh rasa Kopi Antigua mempunyai tekstur yang sangat kaya, hampir seperti baldu.

Varieti kacang campuran memberi kebebasan kepada pemanggang untuk bereksperimen. Dan keupayaan untuk mencipta secawan kopi yang sempurna mengikut citarasa.

Temui Roasters

Coffee Central Roasting Co.

Ditubuhkan pada tahun 2003, Coffee Central Roasting Co. ialah pemborong kopi dan peralatan di East Midlands.

Dengan 10 tahun di bawah tali pinggangnya, Gavin membeli pemanggang dram berkembar 15 kilogram. Membolehkan dia mula memanggang secara dalaman dan menghasilkan hanya kopi berkualiti tinggi. Membina pasukan pakar kopi yang bersemangat dan berdedikasi. Yang semuanya komited untuk menyediakan produk dan perkhidmatan terbaik di UK.

Etos Coffee Central adalah untuk menyediakan kopi kepada semua orang. Kedai kopi dari semua saiz boleh memesannya secara pukal, atau memesan untuk kegunaan di rumah dari tapak web mereka.

Pendekatan Etika Coffee Central

Mereka bertujuan untuk memujuk ciri terbaik daripada kopi. Sambil mengekalkan ciri-ciri unik mereka.

Bekerjasama dengan pengimport hijau di UK dan dunia. Memastikan mereka mendapat sumber daripada ladang yang mampan dan menguntungkan untuk pekerja dan petani mereka.

Ketelusan di seluruh rantaian bekalan adalah kunci kepada hubungan jangka panjang mereka dengan pengeluar.

Rounton Roasters bermula di jelapang lama yang mereka tukar menjadi panggang di East Rounton.

Menghadiri pasar tani dan menulis profil panggang dengan tangan. Mereka belajar banyak tentang kopi, perniagaan dan perhubungan.

Perkara yang paling penting pada tahun-tahun awal itu mengajar pasukan. Mereka menemui komuniti yang mementingkan kemampanan, ketelusan dan kopi yang lazat. Bekerja dengan minda paling cemerlang dan pengeluar terkemuka dunia. Membawa kepada pemanggang yang memenangi pelbagai anugerah.

Ia adalah pasukan dinamik yang meminati kopi, orang ramai dan memberi impak positif kepada dunia.

Pendekatan Etika Rounton

Menghasilkan kopi mereka daripada ladang yang memenangi anugerah yang menghargai amalan pertanian mampan. Kopi yang hebat boleh ditanam untuk generasi akan datang. Bekerja dengan alam dan bukannya menentangnya.

Dengan membayar premium untuk kopi, mereka boleh memulangkan lebih banyak wang tunai kepada orang yang membuatnya.

Mereka mempunyai beg kopi neutral karbon. Dengan beg kitar semula di rumah, anda boleh menikmati kopi tanpa perlu risau tentang pembaziran.

Semasa penghantaran borong tempatan, mereka menggunakan tab kopi boleh guna semula sebagai “pusing susu.” Menggunakan inisiatif ini, beribu-ribu beg kopi tidak perlu pergi ke tapak pelupusan sampah.

Jangan Lepaskan Kopi Hebat

Sebagai Langganan Kotak Kopi Biru pelanggan, anda menikmati kopi yang pelbagai dan berperisa. Seperti Wilayah Gaterama dan Antigua. Dan kepakaran baharu kami yang lain daripada kedua-dua pemanggang yang ditampilkan.

termasuk

Beri Manis Ethiopia

San Carlos Two dari El Salvador

Todosantarita dari Guatemala,

serta Cha dari Peru – jangan keliru dengan tarian berirama…

Inilah yang dikatakan oleh salah seorang pelanggan kami yang gembira:

“Syarikat yang sangat hebat sepanjang masa. Mereka bukan sahaja membekalkan kopi terbaik yang anda inginkan pada harga yang sangat berpatutan, tetapi perkhidmatan mereka juga tiada duanya.” Sam – Basingstoke, UK


Sertai sekarang untuk menerima kotak pertama anda.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *