Kraft Heinz dan NotCo Dedahkan Produk Gabungan Pertama: Keju dan Mayo Tanpa Haiwan

Kraft Heinz Co. dan permulaan teknologi makanan NotCo mendedahkan produk pertama perkongsian inovatif mereka ialah hirisan keju tanpa haiwan dan mayonis. Bermula pada bulan November, Not Cheese akan diuji di 30 kedai Cleveland, OH, dengan pelancaran nasional dirancang untuk akhir tahun depan. Mayo baharu kedua-dua syarikat itu juga dijangka dilancarkan pada awal 2023, laporan Bloomberg.

“Untuk menjadi lebih berkesan dan lebih cekap anda perlu membawa rakan kongsi untuk membantu anda dalam perjalanan”

Kraft Heinz dan NotCo bergabung tenaga untuk mencipta The Kraft Heinz Not Company pada bulan Februari untuk mempercepatkan pembangunan makanan berasaskan tumbuhan yang berpatutan. Menggabungkan jenama ikonik Kraft dengan teknologi dipacu AI NotCo, Kraft menyatakan usaha sama itu akan membangunkan produk jenama bersama premium dengan tumpuan “belum pernah terjadi” pada kelajuan, kualiti dan skala.

Bujang keju

Produk yang baru diperkenalkan termasuk Not Cheese tanpa tenusu, yang mencipta semula hirisan Singles klasik Kraft dalam perisa Amerika, cheddar dan provolone.

Diperbuat daripada asas minyak kelapa, protein kacang ayam dan kanji jagung yang diubah suai, keju berasaskan tumbuhan akan berharga lebih sedikit daripada Kraft Singles tradisional, tetapi kurang daripada kebanyakan keju tanpa tenusu yang tersedia pada masa ini, kata Kraft. Not Cheese akan dibicarakan di 30 pasar raya Giant Eagle di Cleveland bulan depan, di mana produk itu akan dijual dalam kedua-dua kes berasaskan tumbuhan dan di kaunter deli. Dari sana, Not Cheese dijangka berkembang ke kedai AS di seluruh negara menjelang akhir 2023.

Mayo berjenama bersama syarikat itu juga sedang dalam pembangunan, dengan pelancaran yang dijangkakan pada awal 2023.

Kraft Heinz Mayo
©Kraft Heinz Co.

Kemajuan berasaskan tumbuhan

Minggu lepas, Kraft Heinz mengeluarkan laporan tahunan ESG “Together at the Table”, yang menyerlahkan kemajuan syarikat dalam menginovasi makanan berasaskan tumbuhan. Antara perkembangan yang ketara, Kraft telah memperkenalkan rangkaian burger sayuran baharu, saus salad tanpa tenusu, mac dan keju (di Australia) dan terbaru, versi bukan tenusu bagi Keju Krim Philadelphia ikoniknya.

Bercakap mengenai perkongsian NotCo pada bulan September, Ketua Pegawai Pertumbuhan Kraft Diana Frost berkata syarikat itu berharap untuk “mendemokrasikan” akses kepada makanan berasaskan tumbuhan yang berkualiti. Kraft juga menyatakan kerjasama dengan NotCo telah menawarkan peluang yang jelas untuk memasuki kategori berasaskan tumbuhan tanpa melabur dalam R&D.

Kraft Heinz Bukan Usahasama Bersama
©Kraft Heinz/ Not Co

Menurut Ketua Pegawai Eksekutif Kraft Heinz Miguel Patricio, “Kadangkala untuk menjadi lebih berkesan dan lebih cekap anda perlu membawa rakan kongsi untuk membantu anda dalam perjalanan.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *