Krim Periuk Coklat Gelap Keto

Gula-gula keto yang terbaik, pada pendapat saya, tidak memerlukan kanji alternatif kerana ia sudah secara semula jadi tanpa kanji. Pot de crème ialah puding Perancis yang sangat kaya dan tanpa tepung jagung atau sebarang pemekat lain, hanya telur lama yang baik dan krim pekat. Satu-satunya penggantian yang perlu anda buat ialah gula—tambah alternatif kegemaran anda.

Saya menggunakan allulose, pemanis sifar karbohidrat kegemaran saya, yang tidak mempunyai perisa pelik atau rasa selepas. Ia cair ke dalam puding dengan sempurna. Tekstur pot de crème ini lazat, kaya dan licin, dan saya tidak fikir sesiapa akan dapat memberitahu bahawa ia rendah karbohidrat.

Hiaskan dengan krim putar segar!

Memuatkan…

Krim Periuk Coklat Gelap Keto

bahan-bahan

 • 2 cawan krim berat
 • 4 oz coklat sangat gelap, dicincang
 • 4 biji kuning telur
 • 3 sudu besar allulose atau pemanis rendah karbohidrat lain
 • ¼ sudu teh garam

Arahan

 1. Dalam mangkuk kecil, pukul bersama kuning telur dan allulose/pemanis sehingga ringan dan berbuih.
 2. Panaskan krim dan garam dalam periuk kecil di atas api sederhana. Pukul berterusan sehingga betul-betul di bawah titik mendidih.
 3. Keluarkan kuali dari api, masukkan coklat, dan pukul hingga sebati.
 4. Dengan senduk atau sudu besar, tambahkan sedikit campuran krim coklat panas ke dalam mangkuk dengan telur, pukul berterusan. Teruskan menambah satu sudu pada satu masa, perlahan-lahan, pukul sebanyak mungkin, sehingga kira-kira satu pertiga daripada campuran krim coklat telah ditambah ke dalam mangkuk dengan telur. Ideanya adalah untuk memanaskan telur tanpa mencabutnya.
 5. Tuangkan adunan telur ke dalam periuk, dan letakkan semula di atas api sederhana sederhana.
 6. Pukul berterusan, panaskan adunan sehingga nampak pekat (jangan biarkan mendidih!). Tanggalkan api segera.
 7. Tuang adunan rata ke dalam 6 ramekin. (Anda juga boleh menyalurkan adunan melalui penapis untuk menapis sedikit telur hancur, jika ada.)
 8. Pot de crème boleh dinikmati hangat atau sejuk. Jika mencubanya dalam keadaan suam, tunggu sehingga ia sejuk sehingga kastard telah menjadi pejal, sekurang-kurangnya 30 minit. Jika tidak, sejukkan selama 2+ jam.

1.3

Hak Cipta © 2009-2021 Yayasan Media Diabetes, Hak Cipta Terpelihara. ASweetLife™ ialah tanda dagangan Yayasan Media Diabetes, Hak Cipta Terpelihara.

Imej pengarang
Tag: coklat

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *