La Marzocco Melancarkan Mesin Rumah Tulen Pertamanya, The Linea MicraDaily Coffee News oleh Majalah Roast

Espresso La Marzocco Linea Micra

La Marzocco Linea Micra baharu dengan kemasan putih. Semua gambar ihsan La Marzocco.

Syarikat mesin espresso Itali La Marzocco telah memperkenalkan Linea Micra, mesin espreso dwi-dadang padat yang direka bentuk tepat untuk kegunaan rumah.

Mesin kira-kira $3,900 (pasaran Amerika Syarikat) mewakili mesin terkecil dan paling murah dalam pertumbuhan Rumah La Marzocco talian mesin espresso.

La Marzocco Line Micra hitam

Linea Micra mempunyai banyak persamaan dengan adik beradiknya yang lebih besar, Linea Mini, bersama-sama dengan beberapa perbezaan utama yang memberikannya jejak yang lebih kecil dan berat yang lebih ringan.

Takungan air tawar 1.6 liter dan dandang stim 1.6 liter Micra adalah kurang daripada separuh saiz Mini. Dandang yang lebih kecil membolehkan Micra menjadi panas dan mencapai suhu membancuh yang stabil dalam masa kira-kira lima minit.

Laluan 1 La Marzocco Micra

Juga tidak seperti Mini, mesin baharu ini menampilkan reka bentuk “kepala kumpulan tepu” yang serupa dengan apa yang terdapat pada mesin komersial La Marzocco, tetapi lebih kecil. Ketangkasan dandang kecil Micra yang disambungkan kepada reka bentuk kumpulan tepu membolehkan kestabilan serta perubahan pantas untuk membancuh suhu air, menurut syarikat itu.

Walaupun dandang brew 230 mililiter Micra mempunyai kapasiti yang sama dengan Mini, reka bentuk kumpulan yang lebih padat mengandungi jisim keluli tahan karat yang kurang daripada reka bentuk kumpulan “bersepadu” Mini, yang memanaskan apa yang diperlukan secara bebas daripada dandang stimnya yang lebih besar. .

Micra juga dihantar dengan sistem portafilter boleh tukar baharu dengan bahagian bawah boleh tanggal, membolehkan pengguna bertukar antara gaya spouted dan “telanjang”.

Mesin espresso La Marzocco Linea Micra

Di sebalik perbezaan ini, Micra mempunyai banyak persamaan dengan prosumer forebearnya, termasuk versi yang lebih kecil daripada jenis pam vena berputar yang sama, kumpulan suis dayung dan sambungan paip terus pilihan.

“Perbezaan dalam saiz dandang stim adalah perbezaan yang paling ketara antara mesin,” kata Pengurus Produk Global La Marzocco Scott Guglielmino kepada Daily Coffee News. “Secara umumnya, boleh dikatakan bahawa keputusan kejuruteraan Linea Micra telah dibuat untuk menjadikannya lebih mudah didekati oleh barista rumah, manakala Linea Mini direka untuk dapat membuat minuman yang hebat dalam suasana komersil rumah dan ringan. .”

Seperti Mini, takungan Micra diakses dengan mengeluarkan dulang titisan di hadapan mesin. Kedua-dua mesin mempunyai lampu barista, muncung air panas khusus dan unsur-unsur gaya klasik La Marzocco Linea.

La Marzocco melancarkan bahagian Homenya lapan tahun lalu dengan mesin espresso model GS3 komersial ringan satu kumpulan sebagai perdana pada masa itu. Tahun berikutnya muncul Linea Mini, dan sejak itu barisan produk telah berkembang termasuk pengisar dan aksesori. Pada bulan Mac tahun ini, varian satu kumpulan mesin La Marzocco Leva profesional dilancarkan dalam barisan Utama.

Mesin espresso La Marzocco Linea Micra 2

Dengan sambungan wifi terbina dalam, Linea Micra juga akan menampilkan beberapa keupayaan yang diperluas melalui aplikasi La Marzocco Home. Guglielmino memberitahu DCN bahawa pengguna akan dapat melaraskan suhu dandang kopi dan wap melalui aplikasi, memprogram fasa pra-infus tekanan rendah, menjadualkan menghidupkan dan mematikan, dan banyak lagi.

“La Marzocco sentiasa mengusahakan konsep dan idea baharu untuk membantu meningkatkan pengalaman espresso di rumah,” kata Guglielmino. “Kami percaya mesin ini akan menjadikan espresso hebat lebih mudah dan lebih mudah diakses oleh lebih ramai orang di seluruh dunia.”

Mesin baharu itu dikeluarkan di ibu pejabat La Marzocco di luar Florence, Itali, dan akan ditawarkan dalam tujuh warna. Jualan dan penghantaran telah dilancarkan secara rasmi, dengan harga berbeza mengikut negara.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *