La Vie Bacon Tiba di UK Selepas Satu Lagi Helah Pemasaran Berjaya – vegconomist

Pengguna UK kini boleh membeli kehidupan‘sveggie lardons dan bacon di Sainsbury’s dan Waitrose, serta burger bacon La Vie vegan di Honest Burgers.

Berita itu mengikuti kempen OOH yang berani oleh agensi kreatif Buzzman yang berpangkalan di Paris di mana jenama Perancis itu memasang papan iklan di sekitar London dengan berkata, “Alangkah bodohnya mengiklankan daging berasaskan tumbuhan terbaik di UK apabila anda tidak menemuinya di mana-mana sahaja. United Kingdom?” dan “Bakon berasaskan tumbuhan terbaik di bandar tidak terdapat di bandar. Karut Perancis.”

© Kehidupan

Sama seperti kempen berani sebelum ini, strategi pemasaran pintar La Vie telah berjaya. Jenama itu berkata hari ini di saluran sosialnya: “Sekali lagi, menjalankan kempen di tempat yang kita tidak mempunyai stok bekerja. Kita boleh mengelap titisan peluh di dahi kita, dan jabatan pemasaran kita boleh kembali ke pejabat dengan kepala terangkat tinggi, dengan sorakan CEO (yang mula-mula membuat tempahan).

“Kini anda boleh mencari lardon sayuran dan bakon kami di Sainsbury’s dan Waitrose & Partners, dan nikmati burger bacon La Vie™️ vegan 100% di Honest Burgers Ltd. Mungkin kami akan berhenti berbuat demikian, tetapi ia boleh berakhir dengan serangan balik”

Kehidupan Burger yang Jujur
Burger Jujur / Kehidupan © Kehidupan

“Di UK terdapat lebih daripada 20 jenama daging berasaskan tumbuhan,” kata Ketua Pegawai Pemasaran Romain Jolivet kepada Penjual runcit semalam. “Ia sangat menarik untuk kami kerana ia adalah ujian yang lebih sukar [but] kami sangat yakin dengan keunggulan produk kami.”

Maaf, Haarlem

Jenama itu juga melakukan aksi pemasaran yang bijak di Haarlem, Belanda, yang baru-baru ini menjadi bandar pertama di dunia yang mengharamkan promosi daging di ruang awam. Peluang yang tidak boleh diabaikan oleh La Vie; sejak Isnin 12 September, tiga poster luar biasa telah memaparkan daging sayuran La Vie™. Dengan kerjasama agensi Belanda Fitzroy, sensasi terbesar dalam dunia daging berasaskan tumbuhan telah membawa pengiklanan yang menyeronokkan ke tempat perlindungan bas di bandar Haarlem.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *