Ladang Aleph Israel Melantik Kevin Benmoussa sebagai Naib Presiden Eksekutif dan CFO, Membuka Pejabat Pertama di New York City

Syarikat daging yang diusahakan Ladang Aleph mengumumkan ia telah melantik veteran industri makanan Kevin Benmoussa sebagai Naib Presiden Eksekutif dan Ketua Pegawai Kewangannya. Benmoussa akan mengetuai agenda pertumbuhan global syarikat dan pengembangan operasi di AS dari ibu pejabat baharu syarikat di NYC.

“Aleph Farms berada pada titik perubahan dan mempunyai potensi yang menjanjikan untuk mengoptimumkan dengan ketara cara kami mendekati pengeluaran produk berasaskan haiwan”

Menurut Aleph Farms, Benmoussa membawa pengalaman industri makanan yang luas, setelah berkhidmat sebagai CFO The Vita Coco Company, di mana beliau bertanggungjawab mengembangkan fungsi kewangan global jenama itu menjelang IPOnya pada 2021. Benmoussa juga pernah memegang jawatan kepimpinan korporat dengan Nestlé Waters North America, Inc. dan PepsiCo.

“Kevin ialah seorang veteran dalam industri makanan dan minuman, dan membawa kepakaran yang tidak ternilai dalam menentukan dan melaksanakan strategi kemenangan untuk mencapai pertumbuhan dan keuntungan,” kata Didier Toubia, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Aleph Farms. “Kevin menyertai pada masa yang menarik untuk Aleph Farms kerana kami ingin mewujudkan kategori baharu produk haiwan dengan mendapatkan kelulusan kawal selia, meningkatkan pengeluaran kami dan memacu penerimaan pengguna.”

Steak Daging Lembu Ditanam
©Ladang Aleph

Pelancaran produk pertama

Di Aleph Farms, Benmoussa juga akan menyelia bahagian kewangan, pentadbiran dan undang-undang global untuk syarikat itu, sambil ia bersedia untuk pelancaran produk pertamanya – stik daging lembu dipotong nipis yang ditanam. Aleph, yang merupakan syarikat penanaman pertama yang menanam stik terus daripada sel haiwan, berkata ia bekerjasama rapat dengan agensi kawal selia di seluruh dunia untuk menjangkakan pelancaran itu. Ia juga merancang untuk menghasilkan potongan stik yang berbeza dan kolagen yang ditanam.

Aleph telah merintis pelbagai kejayaan dalam pengeluaran daging yang ditanam, termasuk menghantar sel lembu pertama yang dikultur ke angkasa, menanam daging lembu menggunakan sel yang tidak diubah suai secara genetik, dan mencipta yang pertama berpotongan tebal stik yang ditanam.

Sehingga kini, syarikat itu telah mengumpulkan lebih $118 juta daripada pelabur yang termasuk Cargill dan gergasi makanan laut Thai Union, serta pelakon dan aktivis Leonardo DiCaprio.

©Ladang Aleph

Memandu transformasi

“Aleph Farms berada pada titik perubahan dan mempunyai potensi yang menjanjikan untuk mengoptimumkan dengan ketara cara kami mendekati pengeluaran produk berasaskan haiwan dengan meningkatkan kemampanan, keselamatan makanan dan keadaan kebajikan haiwan dalam sistem makanan kami,” kata Encik Benmoussa. “Saya amat teruja untuk menyertai Didier dan pasukannya, dan membantu memacu transformasi ini daripada pejabat baharu AS kami.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *