Lebih Banyak Orang Dewasa Muda Daripada Sebelumnya Peminum Kopi Harian Berita Kopi Harian oleh Majalah Panggang

minum kopi

Sebilangan rekod dewasa muda, umur 18-24, sedang minum kopi di Amerika Syarikat, dengan 51% melaporkan minum beberapa jenis kopi dalam sehari yang lalu, menurut edisi terkini Trend Data Kopi Kebangsaan (NCDT) laporan yang dikeluarkan oleh AS Persatuan Kopi Kebangsaan (NCA).

Itu adalah angka tertinggi sejak laporan itu mula menjejaki trend penggunaan mengikut demografi umur, dan ia mengikuti aliran menaik dalam penggunaan kopi golongan muda sejak permulaan wabak. Paras tertinggi sebelum ini untuk kanak-kanak berumur 18 hingga 24 tahun ialah 50%, ditetapkan pada 2020.

Dibilkan oleh NCA bukan untung sebagai “The Atlas of American Coffee”, laporan NCDT telah menjejaki trend kopi pengguna AS sejak 1950. Pada 2020, laporan itu bertukar daripada satu edisi tahunan kepada dua edisi tahunan — musim bunga dan musim luruh. Laporan musim gugur kini tersedia dengan harga $1,499 untuk bukan ahli NCA, dan $499 untuk ahli NCA.

Menurut NCA — sebuah organisasi bukan untung yang keahliannya merangkumi banyak syarikat pemanggang dan perdagangan kopi terbesar negara — salah satu sorotan edisi musim gugur berkaitan dengan ketidaktentuan ekonomi.

kopi ais

Laporan itu menyatakan bahawa bilangan peminum kopi yang mengatakan keadaan kewangan mereka lebih teruk berbanding empat bulan lalu telah meningkat sebanyak 59% berbanding laporan sebelumnya, yang mana pengundian dijalankan pada Januari 2022. Menariknya, 30% peratus orang yang melaporkan minum kopi pada hari lalu mengatakan bahawa mereka mempunyai beberapa bentuk kopi sejuk (bancuhan sejuk, minuman ais atau campuran beku).

Sementara itu, 32% responden melaporkan mempunyai kopi berperisa dalam minggu lalu. Vanila adalah perisa yang paling popular, diikuti oleh karamel dan moka.

Laporan itu juga menunjukkan bahawa bilangan orang yang minum kopi di luar rumah – contohnya di kedai kopi atau di pejabat – dalam sehari yang lalu tidak melantun semula ke tahap pra-pandemi. Jumlah itu menunjukkan penurunan 12% daripada 36% pada Januari 2020 kepada 28% pada masa ini. Itu berbeza dengan laporan dua minggu lalu daripada kumpulan penyelidikan pasaran World Coffee Portal yang menunjukkan bahawa keseluruhan jualan kasar kedai kopi hampir mencapai tahap pra-pandemi.

Maklumat lanjut mengenai laporan NCDT musim luruh 2022 boleh didapati di laman web NCA.


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *