Lebihan Stok Mengharamkan Produk Cashmere, Menerima Anugerah Perniagaan Ihsan PETA – vegconomist

Overstock.comperuncit perabot dan kelengkapan rumah yang berpangkalan di AS, telah dianugerahkan Anugerah Perniagaan Ihsan PETA berikutan larangan baru-baru ini terhadap produk yang diperbuat daripada kasmir.

Syarikat itu sebelum ini mengharamkan produk dengan kulit eksotik dan bulu lain, termasuk bulu luak, mohair, angora dan alpaca.

Bekerjasama dengan PETA, Overstock telah mengenal pasti dan mengalih keluar daripada laman webnya beberapa produk yang diperbuat daripada kasmir dan berkata ia komited untuk melaksanakan langkah-langkah untuk memastikan produk tersebut tidak lagi ditawarkan di tapak e-dagangnya menjelang akhir tahun ini.

Permaidani terlebih stok
© Stok berlebihan

“Terima kasih kepada keputusan baik Overstock, lebih sedikit kambing kasmir akan dicederakan untuk selimut baling,” kata Naib Presiden Eksekutif PETA Tracy Reiman. “PETA mengiktiraf syarikat yang teliti ini kerana menjadi peneraju dalam perdagangan bebas haiwan dan menunjukkan kepada pengguna bahawa lebih mudah berbanding sebelum ini untuk membeli-belah vegan.”

“Di Overstock, salah satu nilai teras kami adalah melakukan yang baik. Ia adalah prinsip panduan dalam amalan perniagaan kami,” kata Jonathan Johnson, Ketua Pegawai Eksekutif Overstock. “Kami komited untuk menggabungkan penyelesaian mampan yang membantu melindungi alam sekitar dan bebas kekejaman. Kami menghargai kerjasama PETA dengan kami dan berterima kasih kepada mereka kerana mengiktiraf usaha Overstock.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *