Madrid akan menganjurkan Acara Keju Vegan B2B Pertama – vegconomist

Pada 8 November, Madrid akan menganjurkan acara keju vegan B2B pertama Sepanyol, di mana syarikat keju vegan akan memperkenalkan produk mereka kepada perniagaan F&B yang berminat dalam penyelesaian makanan yang mampan.

1st Petit Salón del Queso Vegano (1st Vegan Cheese Petit Salon) telah dianjurkan oleh Makanan Tunggalperundingan reka bentuk dan inovasi makanan, dengan kerjasama Food Storming, Institut Reka Bentuk Sepanyol, Majalah Alimentaria dan Madrid Alimenta.

pinggan keju vegan di atas meja
© Mommus

Anjakan paradigma

Menurut Singular Foods, pasaran berasaskan tumbuhan bukan sekadar satu lagi trend tetapi anjakan paradigma. Pelbagai kajian mendedahkan pertumbuhan kukuh pasaran; contohnya, Grand View Research dilaporkan bahawa industri keju vegan global bernilai 2.43 juta dolar pada 2021, dengan CAGR sebanyak 12.6% dari 2022 hingga 2030.

Petit Salón del Queso Vegano Pertama ialah peluang unik yang membawa sinergi kepada pasaran keju vegan Sepanyol. Singular Foods menjelaskan acara itu akan menjadi titik pertemuan untuk pengeluar keju vegan dengan profesional dari sektor seperti peruncitan makanan, perkhidmatan makanan, pengedaran, katering dan pelaburan.

Pembuat keju vegan Sepanyol

Singular Foods telah mengumumkan dua pemain penting dalam kalangan syarikat pembuat keju vegan yang menghadiri Salon.

mamaberpangkalan di Elche, baru-baru ini bekerjasama dengan Valencian Kumpulan Dacsa untuk melancarkan produknya di pasar raya tempatan selepas menerima anugerah untuknya portfolio keju vegan yang luas termasuk keju camembert, krim keju, biru, bawang putih hitam, salai dan keju truffle.

keju biru vegan dibuat oleh bangun
© Bangunlah

“Beberapa tahun lalu, acara seperti ini tidak dapat difikirkan

Berpusat di Barcelona, Bangun menghasilkan dan menjual keju vegan organik berasaskan tumbuhan. Portfolio Väcka termasuk brie, mozzarella, spread dan keju biru, dijual secara runcit di lebih 400 kedai khusus, dan tidak lama lagi akan dilancarkan di Carrefour selepas memenangi Peraduan Berasaskan Tumbuhan peruncit itu. Tahun ini, Väcka telah dipilih oleh Hab Inovasi Makanan Madridprogram pecutan teknologi makanan.

Cristina Quinto, Ketua Pegawai Eksekutif Mommus, berkata: “Sukar untuk melihat inisiatif yang membantu industri makanan berasaskan tumbuhan mewujudkan sinergi, mempelajari dan mengukuhkan hubungan.

“Beberapa tahun yang lalu, acara seperti ini tidak dapat difikirkan, tetapi semakin ramai daripada kita melihat masa depan, dan kami percaya bahawa trend dalam kalangan pengguna adalah untuk menyokong kehidupan planet ini. Ringkasnya, di Mommus kami akan terus berusaha untuk mencapai matlamat kami, yang, bagaimanapun, adalah objektif yang dikongsi oleh kami semua yang membuat produk unik seperti keju vegan, yang hanya boleh kami capai terima kasih kepada kesatuan yang mempromosikan acara seperti yang ini,” tambahnya.


Jika anda seorang pembuat keputusan dalam sektor hotel dan restoran, rangkaian pasar raya atau pengedar, atau jika anda syarikat yang menyediakan keju vegan dan berminat untuk memaparkan produk anda di Sepanyol dan ingin menjadi sebahagian daripada Petit Salón del Queso Vegano di Madrid, hubungi penganjur di sini: [email protected]

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *