Makanan Ketagihan Berkembang 25% Bulan Sepanjang Bulan, Dilimpahi Dengan Ulasan Positif – vegconomist

Selepas melancarkan alternatif salmon berasaskan tumbuhan “Salmoonish” di kedai runcit Sweden, jenama makanan laut alt Ketagih mengatakan ia telah dibanjiri dengan maklum balas pengguna yang positif.

Seorang pelanggan yang telah menjadi vegan selama tujuh tahun berkata mereka “menangis air mata kegembiraan” pada rasa itu, menyifatkan ia sama dengan salmon konvensional. Seorang lagi berkata bahawa Salmoonish “rasa dan berbau seperti salmon dengan cara yang menakutkan”, manakala yang ketiga berkata produk itu “mungkin akan menipu sesiapa sahaja”.

“Saya amat berbangga untuk menunjukkan perkara ini kepada sesiapa sahaja di dunia yang meragui makanan laut berasaskan tumbuhan akan mendapat tempat di rak runcit masa depan kami,” kata Monika Werthén, CMO Hooked.

Pasukan Hooked Foods
©Makanan Terikat

“Terdapat pasaran yang jelas dan permintaan pengguna di luar sana yang meminta produk ini. Saya berharap testimoni pengguna ini bersama-sama pertumbuhan baru-baru ini memberi inspirasi kepada lebih banyak syarikat dan peruncit untuk teruja dengan ruang ini,” tambahnya.

Salmoonish telah dilancarkan pada akhir September, bersama-sama dengan satu lagi produk Hooked, Fish-ish Sticks. Syarikat itu kini melaporkan 25% pertumbuhan bulan ke bulan, dan 300% anggaran pertumbuhan untuk 2022.

Tuna kail
©Makanan Terikat

Pengembangan merentasi pasaran Eropah

Hooked kini dalam proses mendapatkan pembiayaan Siri A, yang mana jenama itu ingin digunakan untuk mempercepatkan pengembangannya merentasi pasaran Eropah seperti UK, Jerman dan Benelux tahun depan.

Kejayaan berterusan berikutan kenaikan €3.8 juta oleh syarikat pada 2021, yang telah digunakan untuk mempercepatkan inovasi dan pengembangan produk.

“Saya sangat gembira melihat komen positif datang daripada orang ramai. Kami telah mengusahakan produk ini untuk masa yang lama, dan persoalan berjuta-juta dolar ialah bilakah ia bersedia untuk dilancarkan. Untuk mendapatkan respons daripada orang ramai pada masa ini bermakna segala-galanya kepada kami,” kata Tom Johansson, Ketua Pegawai Eksekutif Hooked.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *