Makanan Semasa Melancarkan Salmon Asap Berasaskan Tumbuhan dan Tuna Poke di Berkeley Bowl

Jenama makanan laut berasaskan tumbuhan Makanan Semasa mengumumkan ia telah melancarkan Salmon Asap dan Tuna Pokenya Mangkuk Berkeley pasaran di San Francisco Bay Area. Debut itu menandakan lokasi runcit pertama Current, dengan lebih banyak kedai dijangka akan ditambah tidak lama lagi.

“Hari ini kami mencapai pencapaian terbesar kami”

Disifatkan sebagai gred sushi dan “sangat mengejutkan”, hirisan Salmon Asap dibuat daripada bahan-bahan seperti kacang, alga, kentang dan buluh. Kepingan menyediakan sumber zat besi, B12 dan protein yang kaya, sambil bebas daripada merkuri dan mikroplastik. semasa debut Smoked Salmon bulan lepas di Expo East, dan mendedahkan ia akan dilancarkan di beberapa rakan kongsi runcit tambahan, termasuk Showfields, Fairway Market dan Gourmet Garage di NYC.

Kiub Tuna Poke yang sedia dimakan dan sedia dimakan semasa menampilkan bahan-bahan seperti alga, kacang, tomato dan lobak, dengan tekstur dan ketumpatan khasiat seperti tuna sebenar, kata jenama itu. Kiub boleh dinikmati dalam mangkuk cucuk tradisional, sushi, ceviche dan banyak lagi. Kiub cucuk semasa juga boleh didapati di Bar Salad Makanan Laut di dalam rangkaian pasar raya Gelson.

Paparan Kedai Makanan Laut Alt Makanan Semasa
©Makanan Semasa

“Melebihi Daging Makanan Laut”

Pada bulan Jun, Current menutup $18J biji bulat untuk mempercepatkan pengeluaran makanan laut alt premiumnya, dengan sesetengah pelabur menggelar jenama muda yang inovatif “The Beyond Meat of Seafood.”

Menurut syarikat itu, ia menggunakan proses yang serupa dengan Beyond Meat untuk mencipta tekstur makanan laut yang realistik, dan produknya menawarkan protein dan manfaat omega-3 yang sama daripada ikan konvensional, tetapi tanpa kolesterol, lebih banyak serat dan kurang natrium.

Ketua Pegawai Eksekutif Jacek Prus mengulas harapan semasa untuk menetapkan standard industri untuk makanan laut berasaskan tumbuhan berkualiti tinggi. “Memandangkan kami mempunyai peluang untuk menetapkan piawaian industri untuk makanan laut berasaskan tumbuhan, kami mahu melakukan yang lebih baik daripada mencipta batang ikan vegan, dan telah mencabar diri kami untuk mencipta produk berasaskan tumbuhan yang mentah dan tidak dikaburkan,” kata Prus kepada vegconomist lepas tahun.

Sushi Makanan Semasa
©Makanan Semasa

“Hanya permulaan”

Bercakap mengenai pelancaran runcit rasminya, syarikat itu menyiarkan: “Ini adalah matlamat yang telah diusahakan oleh pasukan kami dengan begitu bersemangat dan ganas sejak tiga tahun lalu. Hari ini kami mencapai pencapaian terbesar kami. Sungguh hari yang menggembirakan! Dan ini baru permulaan. Lebih banyak lokasi runcit akan diumumkan tidak lama lagi.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *