Makanan Semasa untuk Mendedahkan Hirisan Salmon Asap Berasaskan Tumbuhan di Expo East – vegconomist

Pengeluar makanan laut alt AS Makanan Semasa bersedia untuk memperkenalkan produk runcit pertamanya – salmon salai berasaskan tumbuhan yang dihiris – di Ekspo Produk Asli Timur di Philadelphia.

Salmon, yang digambarkan sebagai “sangat mengejutkan”, diperbuat daripada bahan-bahan seperti kacang, alga, kentang dan buluh. Ia juga kaya dengan nutrien seperti omega-3, zat besi, vitamin B12, serat, dan protein. Sampel akan tersedia untuk dicuba sepanjang ekspo.

“Ikan salmon salai kami adalah cara yang lebih mampan untuk mengambil makanan laut”

Potongan salmon akan dilancarkan dalam tempoh dua bulan akan datang di rakan kongsi runcit termasuk Showfields, Fairway Market, Gourmet Garage di NYC, dan kumpulan runcit utama di California.

Sushi Makanan Semasa
©Makanan Semasa

Pusingan pembiayaan

Pada bulan Jun, Current Foods menutup pusingan pembiayaan $18 juta untuk membiayai pelancaran runcit salmon asap berasaskan tumbuhannya. Pada masa ini, salmon tersedia untuk pasaran D2C tetapi tidak di mana-mana peruncit. Produk semasa, termasuk tuna berasaskan tumbuhan serta salmon, juga tersedia untuk perkhidmatan makanan melalui perkongsian dengan restoran seperti Poké Bar.

“Pengguna sangat menikmati Tuna Semasa kami sehingga kami ingin memberi mereka pilihan makanan laut tambahan untuk dipilih,” kata Jacek Prus, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Current Foods. “Ikan salmon salai kami adalah cara yang jauh lebih mampan untuk mengambil makanan laut tanpa menjatuhkan satu sauh ke mana-mana lautan kami yang terjejas teruk. Sekali suap, dan kami yakin peruncit akan mempunyai pelanggan yang menggemari salmon seumur hidup!”

Ekspo Timur akan berlangsung dari 28 September-1 Oktober 2022. Makanan Semasa akan berpusat di Dewan A, Gerai #1242.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *