McDonald’s Netherlands Menambah McPlant ke Menu Berikutan Kejayaan Global – vegconomist

McDonald’s Netherlands baru-baru ini telah mengumumkan bahawa burger berasaskan tumbuhannya McPlant™ kini menjadi sebahagian daripada menu biasa di semua lokasinya di seluruh negara.

Alternatif tanpa daging akan kekal dalam menu rangkaian makanan segera berikutan permintaan pengguna yang tinggi. Tahun lepas, McDonald’s Belanda menguji populariti burger berasaskan tumbuhan dalam ujian perintis selama setahun, yang merupakan satu kejayaan.

Sejak penampilan sulungnya pada 2020, McPlant™ telah menakluki pasaran, termasuk Sweden, UK dan Austria. Tahun ini, ia dilancarkan di seluruh Australia dan baru-baru ini tiba di Portugal di seluruh negara.

Stijn Mentrop, pengarah pemasaran di McDonald’s Netherlands, mengulas: “Kami gembira dengan tempat tetap McPlant™ dalam menu. Semasa pengenalan sementara tahun lepas, kami menerima banyak komen positif daripada tetamu kami tentang rasa McPlant™.”

Burger berasaskan tumbuhan Mcplant McDonald's dan burger Beyond Meat
© McDonald’s

Dibuat dengan Beyond Meat

Pada 2021, Beyond Meat menjadi pembekal patty burger berasaskan tumbuhan McDonald’s selepas kedua-dua pihak menandatangani perjanjian tiga tahun. Menurut Beyond Meat, burger McPlant dicipta secara eksklusif untuk McDonald’s. Resipinya termasuk protein kacang dan beras, kentang, dan bit digabungkan untuk mencipta semula rasa dan tekstur yang sama seperti burger McDonald’s biasa.

The burger berasaskan tumbuhan McPlant™ dihidangkan dalam roti hamburger dengan tomato, salad, bawang, jeruk, mustard dan sos tomato. McPlant™ bukanlah pilihan vegan kerana ia turut disertakan dengan keju Cheddar tenusu dan sos mayonis telur, yang boleh dikeluarkan oleh pelanggan vegan. Menurut McDonald’s, ia adalah pilihan burger berasaskan tumbuhan untuk vegetarian dan flexitarian yang ingin mengelak atau mengurangkan penggunaan daging.

Stijn Mentrop menambah: “Kami mendapati penting untuk bergerak dengan pilihan tetamu kami, yang mengharapkan lebih banyak variasi. Kami telah menawarkan alternatif yang lazat untuk ayam dengan produk sayuran kami sejak sekian lama, dan kini kami melakukan perkara yang sama untuk daging lembu.”

McPlant™ akan ditawarkan di semua lokasi McDonald’s Netherlands mulai 4 Oktober 2022.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *