Memasak Dengan Biji Kopi Terbaik di Dunia (Bahagian 1)

biji kopi terbaik di dunia, kopi gourmet, kopi kona, kopi Jamaica Blue Mountain, kopi Geisha

Kami sangat percaya dalam menggunakan biji kopi terbaik di dunia untuk kegunaan terbaik dalam seberapa banyak cara yang mungkin. Seperti yang kita lihat, membancuh secawan kopi yang hebat menggunakan kumpulan kacang artisan yang indah bukanlah satu-satunya pilihan di atas meja.

Seperti yang ditunjukkan oleh beberapa chef yang paling berjaya dan terkenal di UK, yang telah berbaik hati untuk berkongsi senarai panjang resipi dengan kami selama ini.

Selain itu, perlu diingat bahawa apabila membeli biji kopi terbaik di dunia, kopi terbaik sentiasa kopi yang paling segar. Daripada duduk di atas kumpulan biji kopi gourmet anda terlalu lama, lebih baik menggunakannya pada masa terbaiknya.

Sepanjang beberapa siaran seterusnya, kami akan berkongsi beberapa resipi kegemaran peribadi kami untuk memanfaatkan sepenuhnya mana-mana kopi teratas yang anda ada di rumah. Kesemuanya sangat mudah untuk digabungkan, dengan senarai ramuan yang agak pendek,

Kami bermula hari ini dengan kopi yang paling mewah dan bon-bon Kahlúa yang boleh dibayangkan, dicipta oleh Marcus Wareing dan tanpa kemahiran teknikal yang diperlukan.

Memandangkan anda hanya membeli kerang kosong yang sedia untuk diisi, kebanyakan kerja keras sudah dilakukan bagi pihak anda!

Inilah yang anda perlukan untuk membuat satu kumpulan bon-bon kecil yang cantik ini:

Untuk Ganache

 • 150ml krim putar
 • 250g coklat susu 39%, dicincang
 • 10g trimoline
 • 120ml Kahlúa

Untuk Karamel

 • 1/2 daun gelatin gangsa
 • 200ml susu pekat
 • 1 pukulan espresso tunggal
 • 60g kulit coklat gelap Valhrona, untuk mengisi
 • 250g coklat Valhrona 61%.
 • 250g serbuk koko

Kaedah

 1. Panaskan krim perlahan-lahan dalam kuali sehingga ia mendidih, sebelum tuangkan ke atas trimoline dan coklat dalam mangkuk yang berasingan.
 2. Masukkan Kahlúa ke dalam adunan dan pukul hingga sebati.
 3. Apabila adunan telah sejuk sedikit dan mula pekat, masukkan ke dalam piping bag dan gunakannya untuk mengisi kulit coklat di separuh bahagian.
 4. Ketepikan bon-bon yang telah diisi separuh untuk mengeras.
 5. Seterusnya, lembutkan gelatin dalam air dan masukkan ke dalam kuali dengan pukulan espresso yang kuat.
 6. Panaskan dan gaul sehingga larut sepenuhnya, sebelum masukkan susu pekat dan kacau hingga sebati.
 7. Biarkan adunan sejuk, masukkan ke dalam piping bag dan isi separuh bahagian kulit yang tinggal dengan adunan karamel.
 8. Cairkan coklat gelap dengan berhati-hati dalam mangkuk, kacau berterusan untuk mengelakkannya daripada terbakar.
 9. Celupkan dan canai cangkerang yang telah diisi ke dalam coklat yang telah dicairkan (selepas inti telah mengeras) dan kemudian gulung dalam serbuk koko.
 10. Biarkan masa tambahan untuk menyejukkan sebelum disapu dengan sedikit serbuk koko tambahan sebelum dihidangkan.

Dan begitulah – cara cepat dan mudah untuk mengubah biji kopi terbaik di dunia menjadi anggaran DIY bagi bon-bon coklat yang sangat sutera dan licin cair yang semua orang tahu dan suka!

Untuk memesan kopi gourmet terbaik dan segar, lawati kedai dalam talian Hayman. Kami membawakan anda legenda kopi seperti kopi Kona terbaik Hawaii, kopi Jamaican Blue Mountain dan kopi Panama Gesha – klik di sini untuk memesan hari ini, kami menawarkan penghantaran percuma ke seluruh dunia!Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *