Menggunakan Nutribullet untuk Mengisar Kopi? Baca Petua Ini Dulu!

Seperti kebanyakan orang, anda mungkin menggunakan Nutribullet anda untuk membuat smoothie dan minuman sihat yang lain.

Tetapi tahukah anda bahawa dengan bilah yang betul, anda juga boleh menggunakannya sebagai pengisar bilah untuk mengisar biji kopi?

Nah, semacam…

Anda pasti boleh mengisar kopi dalam Nutribullet, tetapi kisar yang terhasil akan berbeza daripada menggunakan pengisar burr. Mesin ini tidak direka untuk mencipta zarah kopi bersaiz seragam, jadi anda tidak boleh menggunakannya untuk membancuh cawan yang seimbang.

Namun begitu, jika anda tidak mempunyai pengisar kopi khusus dan anda terdesak untuk secawan joe pagi anda, NutriBullet akan berjaya.

Berikut adalah semua yang anda perlu tahu untuk mendapatkan hasil yang terbaik.

Persediaan Nutribullet Optimum Untuk Mengisar Kopi

Beberapa model Nutribullet boleh digunakan untuk mengisar kopi, tetapi yang terbaik ialah 600 asal dan Pro 900.

Nutribullet 600

Model asal mempunyai motor 600 watt, yang sudah cukup kuat untuk menangani walaupun biji kopi panggang ringan.

Nutribullet Pro 900

900 Pro mempunyai motor 900 watt yang lebih berkuasa, yang menjadikan “pengisaran” lebih pantas.

Ini bukan model yang paling berkuasa, tetapi ia cukup kuat untuk tugas itu.

Dan yang lebih penting, anda hanya boleh memuatkan 600 dan 900 dengannya Bilah pengilangan Nutribullets.

The bilah pengisar ialah bilah rata yang direka untuk mengisar bahan kering seperti biji kopi dan kacang. Sebaliknya, bilah pengekstrak (bilah silang) direka untuk menggabungkan smoothie dan jus. Ia cepat panas dan akan memotong kacang daripada mengisarnya.

Bilah Pengilangan Nutribullet

Bilah Pengilangan Nutribullet

Model Nutribullet yang lebih kuat seperti Rx mungkin mempunyai lebih kuasa dan lebih banyak ciri, tetapi anda tidak boleh memuatkannya dengan bilah pengilangan. Secara teknikal anda boleh menggunakan bilah pengekstrak (atau mana-mana pemproses makanan lain juga), tetapi hasilnya akan menjadi sangat tidak konsisten.

Konsistensi kisar kopi dalam Nutribullet

Apabila anda mengisar biji kopi dalam pengisar bilah seperti Nutribullet, bilah mencincang biji menjadi kepingan yang lebih kecil dan lebih kecil. Hasil daripada proses pengisaran ini ialah bukannya kisar bersaiz seragamanda mendapatkan:

 • beberapa serbuk kopi yang lebih kasar, dan
 • ada yang lebih halus.

“Apakah masalah besar dengan mempunyai kisar kopi seragam?” anda mungkin bertanya.

Nah, ternyata kisar bersaiz konsisten cukup penting jika anda ingin membuat secawan joe yang hebat.

Inilah sebabnya: ekstrak serbuk kopi saiz berbeza pada kadar berbeza dan memberi kesan ketara kepada rasa minuman akhir anda. Mencampurkan kisar halus dan kasar akan menghasilkan:

 • terlalu diekstrak, rasa pahit daripada kisar yang lebih halus, dan
 • kurang diekstrak, rasa lemah daripada kisar yang lebih kasar.

Bukan secawan kopi yang memenangi anugerah.

Untuk memastikan zarah kopi diekstrak sama rata, anda memerlukan pengisar kopi burr. Tetapi itu adalah cerita berbeza yang anda boleh baca lebih lanjut di sini.

Cara Mengisar Biji Kopi dalam NutriBullet

Sangat mudah untuk mengisar kopi dengan Nutribullet – dan anda boleh mendapatkan kisar kasar, sederhana atau halus bergantung pada berapa lama anda mengisar pengisar.

Berikut ialah arahan langkah demi langkah untuk setiap jenis kisar, dengan andaian anda menggunakan cawan 24-auns standard. Anda juga mungkin ingin melihat carta saiz kisar kopi ini untuk mengetahui apa yang anda sasarkan.

Kopi yang dikisar kasar

Isi periuk kera 3/4 penuh dengan biji kopi panggang, pasangkannya pada motor, dan nadi tiga kali untuk mendapatkan kisar kasar.

Kopi Kisar Kasar

Saiz kisar kasar yang boleh anda capai dengan Nutribullet adalah sesuai untuk penekan Perancis dan kaedah membancuh rendaman lain. Masalahnya, bagaimanapun, adalah bahawa anda juga akan mempunyai banyak zarah kopi yang lebih kecil dalam kisar, dan ia akan menambah kepahitan pada minuman anda kerana ia akan bersentuhan dengan air terlalu lama.

Kopi kisar sederhana

Untuk kisar sederhana, isi periuk kera 3/4 penuh dengan biji kopi panggang dan pasangkan pada motor. Nadi lima kali untuk mendapatkan kisar bersaiz sederhana.

Kopi Kisar Sederhana

Kisar ini bagus untuk pembuat kopi titisan.

Kopi yang dikisar halus & lebih halus

Untuk mendapatkan kisar halus, isikan cawan Nutribullet anda 3/4 penuh dengan biji kopi seperti sebelumnya, dan jalankan dalam selang 10 saat selama 1-2 minit jumlah masa mengisar.

Kopi Kisar Halus

Teruskan sehingga 4-5 minit untuk mendapatkan kisar halus tambahan untuk kopi Turki.

PETUA PENTING: Terbalikkan Nutribullet dan goncangkannya sekali atau dua kali antara setiap nadi tambahan apabila anda mengisar halus atau lebih halus. Ini membantu mengagihkan kisar dengan lebih baik dengan harapan menghasilkan kisar yang lebih sekata.

Ingatlah untuk Membersihkan NutriBullet Anda Selepas Mengisar Biji Kopi

Selepas mengosongkan kopi yang dikisar, anda perlu membersihkan Nutribullet anda untuk mengelakkan pencemaran silang perisa. Melainkan anda mahukan rasa kopi dalam smoothie seterusnya 🙂

 1. Keluarkan cawan dari pangkalan dan basuh dengan tangan atau di rak atas mesin basuh pinggan mangkuk anda. Jika terdapat kesan yang sukar, isikan cawan dengan air sabun suam dan biarkan ia meresap selama beberapa minit sebelum dicuci semula.
 2. Untuk membersihkan tapak, gunakan kain lembap untuk mengelap perlahan-lahan (berhati-hati agar tidak terpotong pada bilah!) sehingga anda mengeluarkan semua sisa.
 3. Setelah semuanya digosok, berikan Nutribullet anda bilasan terakhir dengan air bersih dan keringkan dengan teliti sebelum menyimpan atau menggunakannya semula.

Kelemahan Mengisar Kopi dengan Nutribullet

Walaupun anda boleh mengisar kopi dalam Nutribullet, ia jauh dari ideal kerana beberapa sebab:

 • Pengisaran anda akan menjadi tidak konsisten, jadi anda tidak akan dapat membuat cawan “sempurna” dengan sebarang kaedah bru.
 • Jangan terfikir untuk mengisar 18 gram untuk espresso, anda tidak boleh mengambil biji kopi anda dengan betul. Jika anda mengisi cawan lebih rendah daripada jumlah 3/4 yang disyorkan, kacang melonjak ke mana-mana.
 • Ini bermakna anda akan mempunyai baki biji kopi yang dikisar untuk disimpan, jadi anda juga boleh membeli kopi pra-kisar.
 • Tiada tetapan pengisaran per se. Anda mengawal saiz zarah kopi anda berdasarkan intuisi.

Petua penting untuk menggunakan Nutribullet untuk mengisar kopi

 • guna bilah pengilangan (yang bercabang dua), bukan bilah pengekstrak (yang bercabang empat).
 • Denyutkan mesin DAN goncangkan kisar antara denyutan sehingga anda mencapai konsistensi kisar yang anda inginkan.
 • Jangan kisar terlalu lamakerana haba dari bilah akan memanaskan kisar anda dan merendahkan kualitinya.
 • Mencuba untuk gunakan kopi kisar anda secepat mungkin. Masukkan semua yang anda tidak gunakan ke dalam bekas kedap udara.
 • Mendapatkan a kisar halus separa konsisten adalah lebih mudah daripada kisar kasar yang sekata.
Nutribullet Dengan Tangan 2

Sekiranya anda mengisar biji kopi dengan Nutribullet?

Jika anda sudah sampai sejauh ini dalam artikel, anda sudah tahu bahawa Nutribullet mampu mengisar kopi. Tetapi persoalannya ialah, patutkah anda menggunakannya untuk tujuan ini?

Jika anda menganggap diri anda seorang peminat kopi, ia adalah bukan idea terbaik untuk menggunakan pengisar bilah NutriBullet untuk mengisar kacang anda. Anda tidak akan berpuas hati dengan hasilnya, dan saya jamin bahawa anda tidak akan pernah melihatnya digunakan di kedai kopi khusus 🙂

Kedua-dua jenis bilah (pengilangan & pengekstrak) mampu melakukannya, tetapi ia tidak direka untuk mengisar zarah bersaiz sama, dan kisar akan menjadi terlalu halus dan terlalu kasar serentak. NutriBullet tidak mempunyai tetapan boleh laras seperti pengisar kopi yang betul, jadi anda tidak akan mendapat saiz kisar yang konsisten.

Jika anda tidak mempunyai pilihan lain, gunakan Nutribullet (atau kopi pra-kisar), tetapi saya mengesyorkan anda mendapatkan pengisar burr sebagai gantinya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *