Milkman Moden Menawarkan Susu Oat Sifar Sisa Dihantar ke Pintu Pengguna UK – vegconomist

Tukang Susu Moden ialah perkhidmatan penghantaran barangan runcit yang mampan yang berpangkalan di UK, diilhamkan oleh tukang susu tempatan tradisional yang menghantar produk dalam botol kaca boleh guna semula.

Walaupun kebanyakan produk jenama itu mengandungi tenusu, ia juga menawarkan rangkaian berasaskan tumbuhan, termasuk susu oat bebas gluten yang dibuat sepenuhnya dengan oat British. Susu tumbuhan dihantar terus ke pintu pengguna, dibungkus sama ada dalam botol kaca yang boleh diguna semula dan boleh dipulangkan atau karton yang boleh dikompos di rumah.

Modern Milkman juga menawarkan pelbagai pilihan lain yang dibungkus secara mampan yang sesuai untuk vegan. Ini termasuk jus buah-buahan yang ditekan sejuk dalam botol kaca yang boleh dikembalikan, buah-buahan dan sayur-sayuran tanpa plastik, dan brownies vegan dalam beg kertas, antara lain.

“Kami percaya adalah penting untuk semua orang dapat menikmati produk yang bersumberkan mampan dan mementingkan alam sekitar, tidak kira diet atau gaya hidup mereka,” kata Simon Mellin, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas di Modern Milkman.

© Tukang Susu Moden

Susu tumbuhan yang dibungkus secara mampan

Susu berasaskan tumbuhan biasanya mengambil sumber yang jauh lebih sedikit untuk dihasilkan daripada susu tenusu mereka, tetapi sesetengah syarikat sedang berusaha untuk menjadikannya lebih mampan dengan menambah baik pembungkusan mereka. Ladang Bradley Nook di UK telah bertukar daripada haiwan ternakan kepada menghasilkan susu oat organik dalam botol kaca boleh guna semula, manakala jenama susu oat India Bevry juga telah memilih botol kaca berbanding karton.

Di AS, JOI yang berpangkalan di Miami adalah perintis pekat susu tumbuhan yang dijual dalam balang kaca dan pakej boleh kompos. Satu kantung 12 auns boleh menghasilkan satu gelen susu berasaskan tumbuhan, menjimatkan sejumlah besar pembungkusan berbanding karton biasa.

“Tumpuan teras kami kekal mengurangkan sisa pembungkusan merentas semua produk JOI, dan untuk terus meningkatkan usaha kemampanan keseluruhan kami,” kata Hector Gutierrez, Ketua Pegawai Eksekutif JOI.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *