Model Penjagaan Perniagaan: Kyra Kennedy » CoffeeGeek

Hari ini semasa saya menulis ini, (7 Oktober 2022, Kyra Kennedy akan bersara dari Baratza. Breville membeli Baratza daripada Kyle Anderson dan Kennedy kembali pada 1 Oktober 2020, dan Kennedy tahu masanya di syarikat itu akan beralih daripada peranan aktif, kepada peranan peralihan, menyerahkan kunci sebagaimana adanya, kepada kakitangan kanan Breville.

“Dengan penyepaduan Baratza dalam Breville, ia telah menarik dan merupakan masa pembelajaran kepimpinan yang hebat untuk saya, sebagai Ketua Pegawai Eksekutif syarikat.” Kennedy berkata. “Dengan perpindahan Phil McKnight ke Seattle tahun ini dan peralihannya ke dalam peranan kepimpinan Baratza dan Baratza beralih ke bab seterusnya, sudah tiba masanya untuk saya berundur. Saya yakin pasukan yang kuat dan berbakat di Baratza bersedia untuk membawa syarikat itu ke masa depan baharu yang menarik.”

Legasi… ia adalah perkataan yang mempunyai beberapa gravitas padanya. Apabila anda menjalankan syarikat yang berjaya dan sentiasa berkembang selama lebih 20 tahun, anda membina warisan anda setiap hari dalam syarikat itu dan di kalangan semua orang yang berinteraksi dan bekerjasama dengan anda. Masa Kennedy di Baratza telah membina tahap yang menakjubkan.

Phil McKnight secara ringkas mengenai warisan Kennedy: “Saya rasa warisan Kyra ialah bagaimana visi yang tertumpu pada ‘penjagaan’ boleh membolehkan perniagaan berkembang & berjaya sebagai alternatif kepada matlamat kewangan yang lurus.”

Lee Safar melihat Kennedy dengan cara yang istimewa. “Legasi Kyra ialah memimpin orang yang berintegriti dan menyokong jenama yang melakukan perkara yang sama.” Safar berkata. “Baratza adalah salah satu penaja pertama podcast kami dan Kyra memastikan saya tahu bahawa apa yang saya bina adalah berharga untuk industri dan, walaupun apa yang saya lakukan akan menjadi sukar, saya tidak boleh berputus asa untuk melakukan perbualan yang sukar. yang tidak ada di tempat lain. Dia menggalakkan saya untuk terus berani dan menyokong penglihatan saya. Dia telah menjadi juara terbesar saya. Dia tidak meninggalkan apa-apa; bahunya adalah bahu yang saya cukup diberkati, dan cukup dihormati, untuk berdiri di atasnya.”

Secara peribadi, saya boleh mengulangi kata-kata Safer. Kyra Kennedy telah menjadi penyokong berterusan saya, usaha saya dalam kopi khusus, dan komuniti CoffeeGeek secara keseluruhan; sesungguhnya Baratza adalah pengiklan pertama kami. Dia telah berkongsi kata-kata galakan dan positif yang tidak terkira banyaknya dengan saya dalam semua yang kami cuba lakukan dengan laman web ini dan komunitinya. Pada bila-bila masa saya menganjurkan kutipan derma amal, acara pengguna utama, atau apa-apa sahaja yang melibatkan “memberi kembali”, saya tahu Kennedy akan turut serta dengan sokongan Baratza.

Perkara yang mungkin tidak diketahui oleh ramai komuniti kita ialah: Kennedy tidak melakukan semua amal dan penyertaan acara ini untuk hanya mengiklankan jenamanya. Dia melakukannya kerana tahap penjagaan yang dia miliki untuk komuniti kopi khusus yang luas. Ini juga merupakan sebahagian daripada strategi “penjagaan”nya yang lebih luas dengan Baratza tetapi ia juga merupakan bahagian teras tentang dirinya. Kennedy mahu memberi kembali kepada kumpulan yang lebih besar yang memeluk dan mempercayainya, jenamanya, syarikatnya dan produknya.

Saya boleh membuktikan fakta penjagaan ini diberikan kepada banyak situasi peribadi yang tidak diiklankan di mana orang yang berada dalam situasi sedih atau sukar mendapat bantuan daripada Kennedy dan Baratza; Saya tahu ini kerana saya telah mendengar cerita secara langsung daripada beberapa orang ini selama bertahun-tahun. Ini juga merupakan sebahagian besar daripada warisan Kennedy, terutamanya dengan pengguna kopi.

Akhir sekali, Kennedy sendiri merenungkan warisannya: “Kejayaan Baratza dan budaya berpusatkan rakyat adalah contoh bagi syarikat lain. Saya telah berkongsi kisah kami, serta visi, misi dan nilai teras kami dengan pemimpin lain. Saya yakin bahawa orang yang bekerja dengan, atau untuk, Baratza juga telah mengambil kira kepentingan budaya, penglihatan dan “melakukan perkara yang betul” daripada Baratza, dan kedua-dua Kyle dan saya.”

Kami akan sangat merindui Kyra Kennedy dalam industri kopi khusus, tetapi saya berharap dia mempunyai salah satu persaraan terbaik yang pernah ada. Mengetahui dia dan apa yang mendorongnya, saya pasti dia akan memanfaatkannya sepenuhnya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *