Mommus Menjadi Pembuat Keju Vegan Sepanyol Pertama Menerima Pelaburan – vegconomist

Pembuat keju vegan Sepanyol mama akan dilancarkan di pasar raya Sepanyol selepas menjadi syarikat keju vegan Sepanyol pertama yang menerima pelaburan.

Seperti yang dilaporkan hari ini oleh akhbar Valenciano dataran alicanteMommus telah bekerjasama dengan Valencian Dacsa Group untuk membawa keju vegannya dan menyebar ke pasar raya Sepanyol. “Kemasukan kumpulan Valencia di ibu kota Mommus akan membolehkan syarikat itu meningkatkan kapasiti pengeluarannya dan mengembangkan rangkaian pengedaran rangkaian produknya sambil menjadi syarikat keju vegan Sepanyol pertama yang menerima pelaburan,” kata penerbitan itu.

Truffle-Mommus
© Mommus

Kami mula-mula melaporkan tentang Mommus pada tahun 2020 apabila pembuat keju tukang dari bandar kecil Elche ini dinamakan sebagai salah satu keju terbaik di dunia. Portfolio keju vegan syarikat yang luas termasuk vegan camembert, keju krim, keju biru, bawang putih hitam, salai dan perisa truffle (gambar) di antara banyak lagi.

Apabila camembert vegan jenama, dicipta dengan 70% kacang gajus yang disalut dengan penisilin camemberti untuk memberikan salutan putih tipikal camembert, telah dianugerahkan hadiah sebanyak berbilion dua tahun lalu, ini “menandakan peristiwa penting” bagi syarikat dan telah menyumbang dengan ketara kepada syarikat itu. kejayaan, menurut Ketua Pegawai Eksekutif Cristina Quinto.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *