Mousse Kopi Terbaik (dan Paling Mudah).

Kopi kona, kopi kona terbaik Hawaii, biji kopi kona terbaik, kopi Hawaii, kopi gourmet, kopi espresso, kopi istimewa

Trend di kalangan kebanyakan tukang masak kopi adalah menggunakan kopi paling asas (atau perasa kopi) untuk mencapai kesan yang diingini. Secara peribadi, kami sangat percaya pada kopi berkualiti untuk hasil yang berkualiti.

Sudah tentu, ada yang akan mengatakan bahawa menggunakan kopi Kona terbaik yang dihasilkan Hawaii dalam resipi konvensional adalah tindakan yang tidak adil. Bahawa satu-satunya cara untuk menikmati kopi Kona yang terbaik adalah dengan meminumnya…akhir perdebatan.

Boleh difahami, tetapi hakikat mudahnya ialah jika anda menyukai kopi Hawaii, anda akan menyukainya dalam semua bentuknya. Perkara yang sama berlaku untuk semua kopi gourmet, yang boleh membawa lebih banyak lagi kepada resipi kegemaran anda daripada balang generik biasa.

Dan apakah cara yang lebih baik untuk menikmati kopi kegemaran anda selain dengan sebiji kopi mousse yang paling lazat yang boleh dibayangkan?

Apa yang menarik tentang resipi khusus ini ialah bagaimana terdapat banyak skop untuk percubaan. Secara peribadi, kami mengesyorkan menggunakan biji kopi Kona terbaik (atau setara yang tersedia terdekat) untuk memberikan kelebihan ultra-premium. Resipi ini berfungsi dengan baik dengan kopi generik, tetapi ada sesuatu tentang profil rasa kopi Hawaii yang benar-benar menggabungkannya.

Kami menyerahkan kepada anda untuk membuat keputusan – berikut ialah senarai semua yang anda perlukan untuk meletakkan puding yang sempurna ini:

bahan-bahan

 • 4 biji telur besar dipisahkan
 • 150g (5.3 oz) gula kastor emas
 • 4 helai daun gelatin, rendam
 • 2 sudu besar kopi espresso sejuk yang kuat dengan kualiti tertinggi
 • 3 sudu besar minuman keras kopi
 • 110ml (3.7 fl oz) air panas
 • 220ml (7.4 fl oz) krim disebat
 • 6 sudu besar krim berganda
 • taburan coklat

Bagi menyusun semuanya, ia benar-benar tidak mudah:

Kaedah

 1. Satukan gula dengan kuning telur dan pukul dengan kuat sehingga berkrim dan ringan. Ambil mangkuk yang berasingan dan pukul putih telur sehingga membentuk puncak kaku.
 2. Keluarkan daun gelatin dari air dan picitkannya, sebelum meletakkannya di dalam mangkuk berisi air panas, minuman keras kopi dan kopi espreso. Kacau semuanya dengan baik dan teruskan kacau sehingga gelatin larut.
 3. Campurkan kuning telur dengan campuran kopi dengan berhati-hati, sebelum perlahan-lahan lipat putih telur dan krim putar. Campurkan semuanya selembut mungkin untuk mengelakkan terlalu banyak udara daripada campuran.
 4. Bahagikan mousse ke dalam gelas atau mangkuk pilihan anda, sebelum dimasukkan ke dalam peti sejuk dan biarkan selama sekurang-kurangnya 60 minit untuk ditetapkan.
 5. Keluarkan bahagian mousse dari peti sejuk, letakkan sebiji krim berganda di atasnya dan selesaikan dengan taburan kegemaran anda dengan dos yang bebas.

Sudah tentu, minuman keras kopi adalah pilihan yang ketat, dan boleh dikecualikan untuk membuat versi bukan alkohol.

Hebat untuk menyediakan lebih awal, mousse yang telah siap boleh disimpan bertutup di dalam peti sejuk selama 2 hingga 3 hari yang baik. Ia juga boleh diubah menjadi ais krim kopi yang luar biasa dekaden, hanya dengan membekukan dan membenarkan untuk mencairkan kepada konsistensi yang diingini.

Anda kini boleh memesan kopi istimewa yang baru dipanggang, seperti yang lazat Kopi Kona dari kedai dalam talian Hayman. Ia tersedia dalam pilihan saiz yang berbeza, daripada kotak 100g (3.5oz) hingga kotak 680g (24oz). Anda juga boleh memilih format yang berbeza, termasuk biji kopi hijau, kopi biji keseluruhan panggang, kopi kisar terbaik, kapsul kopi yang serasi dengan mesin Nespresso* dan biji kopi yang serasi dengan pembuat kopi Keurig K Cup** – tekan di sini untuk memesan sekarang, kami menawarkan penghantaran percuma ke seluruh dunia!

* Nespresso® ialah tanda dagangan berdaftar Société des Produits Nestlé SA, tidak berkaitan dengan Hayman ®. Pod espresso kami tidak dicipta atau dijual oleh Nespresso®.

** Keurig dan K-Cup ialah tanda dagangan berdaftar Keurig Green Mountain, Inc. yang tidak berkaitan dengan Hayman®. Pod kami tidak dicipta atau dijual oleh Keurig®Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *