Nature’s Fynd Melancarkan Keju Krim Tanpa Tenusu ke dalam US Sprouts Seluruh Negara

Nature’s Fyndsebuah syarikat teknologi makanan yang membuat alternatif daging dan tenusu dengan protein Fy™ berasaskan kulat, mengumumkan Keju Krim Tanpa Tenusu kini boleh didapati di Pasar Tani Taugeh di seluruh AS.

“Sambutan positif pengguna terhadap Keju Krim Tanpa Tenusu berasaskan Fy telah melebihi jangkaan kami”

Dibuat dengan Fy, protein kulat yang ditanam menggunakan teknologi penapaian novel Fynd, keju krim baharu berbanding keju krim tradisional dalam rasa dan kebolehtebaran, kata jenama itu. Ia juga boleh digantikan dalam hampir mana-mana resipi yang memerlukan ramuan keju krim. Tersedia dalam perisa Original dan Chive & Onion, setiap tab 8 oz dijual pada harga $4.99 dan boleh didapati di bahagian peti sejuk Sprout.

Fynd’s menyatakan bahawa Keju Krim Tanpa Tenusu adalah vegan sepenuhnya, bebas kacang, bebas soya dan tidak mengandungi perasa atau pengawet tiruan.

Keju Natures Fynd ditabur pada bagel
©Nature’s Fynd

Protein gunung berapi

Protein Fy ialah bahan berkhasiat dan sangat mampan yang asalnya ditanam daripada mikrob yang hidup di mata air panas geoterma Yellowstone. Menurut syarikat itu, Fy ialah protein lengkap bukan GMO yang mengandungi kesemua sembilan asid amino penting, dan boleh digunakan untuk mencipta hampir semua alternatif daging atau tenusu. Sebagai spesies kulat, pemulanya tumbuh sebagai struktur jenis miselium yang boleh diberi makan dan ditanam secara berterusan, menjadikannya mudah untuk ditanam dan dituai dengan input tanah, air dan tenaga yang terhad.

Selain keju krim, Nature’s Fynd juga telah mengeluarkan barisan roti sosej sarapan berasaskan Fy, yang debut dalam US Whole Foods tahun lepas. Tsyarikat dia telah menaikkan melebihi $500 juta dalam pembiayaan daripada penyokong seperti Bill Gates dan Al Gore, dan adalah diketuai oleh veteran dalam perniagaan tani dan industri makanan, termasuk ADM, Bel Brands USA, KIND Snacks dan Cargill.

Breakfast-Patties-Maple-Natures-Fynd
©Nature’s Fynd

“Sambutan positif pengguna terhadap Keju Krim Tanpa Tenusu berasaskan Fy telah melebihi jangkaan kami,” kata Thomas Jonas, Ketua Pegawai Eksekutif dan pengasas bersama Nature’s Fynd. “Keju krim vegan kami memberikan semua tekstur berkrim dan rasa lazat keju krim tenusu sambil menjadi lebih lembut di planet ini.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *