NotCo Bersedia untuk Melancarkan Produk NotChicken Pertama di AS Menjelang Akhir 2022

Permulaan teknologi makanan NotCo mengumumkan ia akan melancarkan roti NotChicken di US Sprouts Farmers Markets dalam beberapa bulan akan datang. Di samping itu, nugget NotChicken bersedia untuk membuat debut AS mereka pada awal tahun 2023, laporan FoodNavigator-USA.

Pemenang ujian rasa

Produk baharu itu, yang dijual pada harga yang dicadangkan $7.99/4 pek, menunjukkan prestasi yang lebih baik berbanding jenama ayam berasaskan tumbuhan yang bersaing dalam ujian rasa pengguna, menurut pengasas bersama dan Ketua Pegawai Eksekutif Matias Muchnick.

Walaupun banyak patties dan nuget ayam berasaskan tumbuhan telah muncul di pasaran, NotCo mengekalkan produknya – dicipta oleh platform teknologi berkuasa AI yang dipatenkan – berdiri sendiri kerana syarikat itu memiliki IP dan resipi yang unik.

Matias Muchnick NotChicken
Matias Muchnick ©NotCo

Bahan-bahan istimewa

Jenama itu juga mengatakan formulasi ramuan NotChicken berbeza mengikut pasaran serantau global, dengan versi AS dibuat terutamanya daripada protein soya, gandum dan kacang fava, serta tambahan yang lebih luar biasa seperti serbuk pic. Di Chile, produk ini dirumus dengan protein kacang dan kacang ayam. Burger King Chile mula menjual sandwic yang menampilkan NotChicken pada Julai 2022.

Pengumuman NotChicken di AS datang beberapa bulan selepas pelancaran jualan terlarisnya NotBurger di Pasaran Taugeh dan Makanan Penuh di seluruh negara.

NotCo Juicy NotBurger
©NotCo

Teruja nak ganggu

Permulaan itu juga akan memperkenalkan kerjasama produknya yang dinanti-nantikan dengan gergasi CPG Kraft Heinz menjelang akhir 2022. NotCo, yang mencapai status Unicorn penuh tahun lepas, dilaporkan bernilai $1.5Bn dan mempunyai dibangkitkan $350 juta dalam pembiayaan.

Semasa kami melihat ke hadapan, kami teruja untuk terus mengganggu sistem makanan di seluruh dunia menggunakan kecerdasan buatan dan sains gunaan,” kongsi Muchnick dalam temu bual dengan vegconomist baru-baru ini. “Teknologi berpaten kami akan terus membolehkan kami mengembangkan industri berasaskan tumbuhan dengan cara yang tidak pernah kami temui sebelum ini.”

NotCo akan mempersembahkan produk NotChicken di Expo East, yang berlangsung dari 28 September – 1 Okt., di Booth #2735.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *