Orbillion Bio untuk Membawa Daging Lembu Wagyu Cultivation Inc ke 35 Negara Eropah – vegconomist

Permulaan daging yang ditanam Orbillion Bio semalam mengumumkan perkongsian baharu dengan pengedar daging istimewa Belanda Makanan Luiten untuk pergi ke pasaran di 35 negara Eropah.

“Satu perkara yang menjadikan Orbillion menonjol ialah kami memahami keseluruhan permainan dari sel ke produk.”

Permulaan daging ternakan berasaskan Silicon Valley sedang mengusahakan daging warisan seperti bison, rusa, kambing dan daging wagyu, mendakwa ia akan dapat mencapai pariti harga seawal 2026, serta harga komoditi untuk daging lembu pada 2030. Permulaan itu didedikasikan untuk mendemokrasikan akses kepada daging yang diusahakan di peringkat antarabangsa, dengan perkongsian baharunya membuka 35 pasaran Eropah untuk memperkenalkan generasi daging seterusnya.

Burger yang ditanam Orbillion
© Orbillion

Dari sel ke produk

Menurut pengasas bersama Orbillion Bio, Patricia Bubner, membangunkan laluan dari sel ke produk adalah tahap seterusnya yang mesti dicapai oleh syarikat daging yang ditanam untuk mencapai produk yang boleh dipasarkan. Orbillion Bio mempunyai sasaran yang kukuh pada pelancaran pasaran, mendakwa bahawa perkongsiannya dengan pengedar daging istimewa yang terkenal menunjukkan betapa seriusnya pengeluar daging yang diusahakan itu mengenai pengkomersilan produknya.

“Saya sering ditanya, “bagaimanakah anda dibezakan daripada syarikat daging kultur lain di luar sana?” Dan inilah jawapan saya: selain platform teknologi unik kami, satu perkara yang membuatkan Orbillion menonjol ialah kami memahami keseluruhan permainan dari sel ke produk. Sangat sedikit syarikat yang benar-benar melihat matlamat – iaitu untuk menjual daging kepada orang ramai, “komen Bubner.

Pengedaran daging antarabangsa Luiten Food
Pengedaran antarabangsa © Luiten Food/ Thomas Foods International

Daging yang diusahakan untuk pasaran premium Eropah

Orbillion Bio memilih pengedar daging premium Belanda Luiten Food untuk meletakkan daging wagyu yang diusahakan sebagai pilihan gourmet tanpa kekejaman untuk pasaran Eropah. Walaupun Luiten Food mengkhususkan diri dalam daging, syarikat pengedaran terus melangkah lebih banyak dan lebih ke dalam ruang berasaskan tumbuhan: “Jika permintaan global untuk produk berasaskan tumbuhan terus berkembang, Luiten Food juga akan terus mengembangkan rangkaiannya dalam bidang ini . Produk berasaskan protein sayuran, bagaimanapun, adalah alternatif yang mampan, “kata syarikat itu dalam satu kenyataan.

Perkongsian itu bersedia untuk mengembangkan keupayaan Oribillion untuk menyediakan daging yang diusahakan kepada penjual daging, peruncit khusus dan pengendali perkhidmatan makanan yang terdiri daripada lebih 1,200 saluran pengedaran Luiten Food di 35 negara Eropah.

“Dalam membawa kepakaran Orbillion Bio (YC W21) dalam pembangunan proses, sains makanan dan membangunkan barisan sel berkualiti tinggi ke Luiten, bersama-sama, kami berada pada kedudukan yang baik untuk menyediakan daging yang memberi perkhidmatan yang lebih baik kepada planet ini, meningkatkan keselamatan makanan dan membawa daging yang sihat, beretika dan berperisa kepada pengguna moden. Kami tidak sabar-sabar untuk bekerjasama dengan anda Lennert Luiten dan Jim Pardon serta seluruh pasukan di Luiten Food,” kata pengasas bersama Patricia Bubner di LinkedIn.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *