Pandangan Cerah di Honduras – Kopi Haiwan Semangat

Apakah rancangan anda di Spirit Animal Coffee untuk menyokong memperkasakan wanita dalam industri kopi?

Soalan yang hebat. Dan sebenarnya, kita mengamalkan apa yang kita dakwahkan.

Baiklah, untuk satu, amaran spoiler:

Kami hampir mula mendapatkan jenis kopi baharu daripada beberapa syarikat kewangan khusus wanita. Dengan pendedahan antarabangsa kami dan akses terus kepada pelanggan akhir, kami akan membantu menjadikan kopi menakjubkan mereka keterlihatan yang sepatutnya. Dan margin yang lebih baik, sudah tentu.


Model perniagaan Spirit Animal adalah petanda tentang rupa perniagaan seperti biasa dalam beberapa dekad. Mengajar anak-anak muda tentang cara menjalankan platform e-dagang antarabangsa adalah keutamaan utama bagi syarikat kami.

Inisiatif kedua berkisar tentang generasi masa depan kita.

Kami sedang membangunkan perjanjian perantisan dengan universiti Honduras. Bekerja di Spirit Animal akan membantu pelajar belajar tentang pekerjaan berorientasikan ke dalam, seperti sumber kopi. Tetapi mungkin yang lebih penting, ia akan mengajar mereka maksud menjalankan platform antarabangsa terus kepada pengguna.

Model perniagaan kami adalah petanda tentang keadaan perniagaan seperti biasa dalam beberapa dekad. Oleh itu, mempelajari asas logistik antarabangsa, pemasaran digital, e-dagang, media sosial dan pengurusan jenama adalah set kemahiran yang mesti ada untuk generasi akan datang kita.

Potret 5

Mengakhiri dengan nota peribadi: model peranan wanita anda?

Ada dua wanita yang saya idamkan. Salah satunya ialah Michelle Obama. Impak yang dibuatnya dengan projeknya mengenai pemakanan kanak-kanak patut mendapat pujian sebegitu tepat kerana bukan mudah untuk mengukir suara anda apabila anda isteri kepada presiden kuasa besar dunia.

Yang kedua, yang paling penting, ialah ibu saya. Dia memberi saya inspirasi dengan cara yang tidak dapat dia bayangkan. Mendapat pendidikannya pada tahun-tahun itu, dalam bidang yang kebanyakannya berorientasikan lelaki selain daripada itu; membina kerjaya, sambil menjadi ibu dan isteri yang penyayang… Saya terdiam setiap kali memikirkan perjalanannya. Dia adalah contoh teladan yang sebenar kerana dia adalah bukti bahawa apabila wanita diberi peluang, kita tidak perlu memilih. Kita boleh cemerlang dalam kerja dan sebagai ibu. Seorang wanita yang berjaya dan seorang ibu yang baik bukanlah istilah yang eksklusif. Dan ada kuasa dalam mengetahui itu.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *