Pandu Uji: The Olson Brewer

Peranti membancuh yang baharu telah direka dengan satu matlamat: untuk membuat kopi yang enak menjadi mudah.

OLEH JOSH TAVES
KHAS UNTUK MAJALAH BARISTA

Gambar oleh Josh Taves

Laura Sommers sepatutnya tidak memerlukan pengenalan. Jika anda telah bekerja dalam industri kopi untuk sebarang tempoh masa, hampir dijamin bahawa anda telah menggunakan salah satu produk Laura. Anda lihat, sejak awal 1990-an, Laura telah menjadi otak di sebalik jenama seperti Espresso Supply, Cremaware, Rattleware, EcoBrewdan Bonavita. Jadi mengapa hanya sedikit orang yang mendengar tentang dia? Untuk penghargaan yang tinggi, Laura sangat baik dan merendah diri, dan lebih suka menunjuk kepada ahli pasukannya sebelum dirinya. Oleh itu, apabila dia memutuskan untuk keluar dari sebalik tirai dan melangkah ke sorotan, anda boleh yakin bahawa ia patut diberi perhatian.

Dengan usaha barunya, Kopi SedapLaura kembali ke akar umbinya dan ingin menghidupkan industri pembuatan kopi sekali lagi. Simply Good Coffee dilancarkan awal tahun ini pada tahun 2022 di Ekspo Kopi Khas di Boston (dengan gerai pameran perdagangan boleh dikitar semula yang sangat hebat) dengan produk tunggal, iaitu Pembancuh Kopi Olson. Pembuat bir disasarkan kepada pembuat kopi rumah dengan tujuan membuat kopi yang baik, baik, mudah.

Menjadikan Pembuatan Bir Rumah Mudah Didekati

Laura dan pasukannya tidak asing dengan pasaran pembuat kopi di rumah. Teknologi, pensijilan dan estetika terkini dan terhebat semuanya berada dalam ruang roda mereka, tetapi mereka masih tidak berpuas hati. Mereka membuat kesimpulan bahawa semua kemajuan baru dalam pembuat kopi ini tidak memudahkan orang baru untuk membancuh kopi yang lebih baik; sebaliknya, mereka hanya membantu orang yang sudah membuat kopi yang baik untuk membuat kopi mereka lebih baik. Secara berbeza, semua loceng dan wisel pada pembancuh kopi hanya membantu jika orang yang menggunakannya memahami cara berinteraksi dengan ciri tersebut dengan cara yang bermakna. Selalunya, peningkatan fungsi berfungsi untuk mengasingkan yang belum tahu. Masuk ke Olson Coffee Brewer, direka bentuk untuk berasa biasa, mudah didekati dan ringkas semasa membuat kopi berkualiti tinggi.

Simply Good Coffee menjadikan permainan kopi di rumah mudah
dengan Olson Coffee Brewer.

Suhu Air

Pembuat bir Olson terutamanya bertujuan untuk menangani tiga daripada isu utama dengan pembuat bir titisan berkualiti rendah “biasa” anda. Pertama, jurutera membangunkan elemen pemanas yang lebih besar yang menjadikan air cukup panas untuk mencapai serbuk kopi pada suhu membancuh yang sesuai antara 195 dan 205 darjah Fahrenheit. Ini penting untuk membancuh kopi, kerana ia membolehkan banyak sebatian meruap dan aromatik yang lazat dilarutkan dengan betul keluar dari dasar dan ke dalam cawan anda.

Nisbah Air Kepada Kopi

Kedua, Olson Coffee Brewer dibina untuk menampung nisbah kopi yang betul. Sesiapa sahaja yang telah mengeluarkan skala gram mereka di Airbnb dan cuba membancuh seperiuk kopi penuh dengan pembancuh bir murah akan memahami keadaan kucar-kacir yang melimpah yang berlaku apabila anda menggunakan nisbah tanah kepada air yang betul antara 15:1 dan 18 :1. Simply Good membetulkan isu ini dengan menggunakan bakul minuman yang lebih daripada cukup besar untuk menampung dos asas yang betul dan masih menggunakan penapis Melitta standard.

Pemandangan atas Olson Coffee Brewer.  Ia kelihatan serupa dengan mesin tuang automatik dengan kon atas dan bekas kaca di bahagian bawah pada satu sisi.  Saiz lain menyimpan air dan elemen pemanas di dalam menara logam segi empat tepat, dan mempunyai bar untuk menghantar air dari menara.
Olson Coffee Brewer memperjuangkan perkara yang penting dalam cawan, manakala
mengekalkan fokus pada kesederhanaan.

Kelajuan Brew

Akhir sekali, pembuat bir Olson direka untuk menghantar air panas itu dengan cepat supaya memastikan masa pembuatan bir yang munasabah. Simply Good mendakwa bahawa pembuat bir Olson boleh menghasilkan periuk lapan cawan penuh dalam masa enam minit. Masa pembuatan bir seperti ini adalah penting untuk mengelakkan pengekstrakan berlebihan dan rasa pahit dalam cawan anda. Sebagai tambahan kepada semua inovasi ini, Olson Coffee Brewer juga menyertakan fungsi “mekar” yang boleh dipilih untuk membantu kopi yang lebih segar menghilangkan gas sebelum kitaran membancuh. Keindahan sebenar mesin ini, bagaimanapun, adalah kesederhanaan (ingat saya mulakan dengan mengatakan itu?).

Pembuatan bir, Dipermudahkan

Bahagian yang terbaik: Pembuat bir mempunyai semua ciri ini serta keupayaan untuk meningkatkan permainan kopi rumah anda dengan ketara dengan (tolong drumroll) satu butang. OK, untuk bersikap adil, jika anda ingin menggunakan kitaran mekar, terdapat dua butang; tetapi itu sahaja. Tiada skrin sentuh, tiada tetapan suhu, tiada lampu berkelip dan tiada penggera. Hanya kopi yang enak (pun intended). Bahagian kedua terbaik? The Olson Coffee Brewer hanya akan berharga $149.99.

Untuk mendail dalam Olson Coffee Brewer, anda hanya perlu memutuskan dua perkara: Adakah anda mahu mekar?
Dan bila anda mahu membancuh?

Dalam pengalaman saya, Laura Sommers mempunyai idea yang bagus. Memandangkan dia telah memutuskan untuk menjadikan wajah syarikat ini miliknya, anda boleh pasti dia fikir ia adalah idea yang cukup bagus. Sekiranya anda membuang bir mewah anda dan dapatkan Olson Coffee Brewer? Mungkin tidak, tetapi anda harus ingat artikel ini apabila rakan memberitahu anda bahawa mereka ingin tahu tentang membuat kopi yang lebih baik di rumah. Simply Good Coffee menumpukan pada meningkatkan bilangan orang yang teruja dengan secawan kopi mereka setiap pagi, dan anda sepatutnya begitu.

MENGENAI PENGARANG

Josh Taves adalah ketua pembangunan perniagaan untuk Pemanggang Dapur di Michigan dan
pencipta CuppingBrewer.com. Dia juga merupakan finalis USBC 2017, jadi dia tahu caranya
banyak alat kopi yang berbeza. Dia telah bekerja dalam industri kopi sejak 2006 dan menikmatinya
mengambil kesempatan daripada semua pengembaraan hebat di luar yang ditawarkan.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *