Pat Brown Meninggalkan Peranan Makanan Mustahil untuk Memulakan Usaha Penyelidikan Gabungan – vegconomist

Makanan Mustahil pengasas Pat Brown akan berundur daripada peranannya sebagai Ketua Pegawai Berwawasan di syarikat itu untuk memulakan usaha penyelidikan baharu.

Seperti yang dilaporkan oleh Orang Dalam Perniagaanberita itu didedahkan melalui e-mel syarikat, yang turut mendedahkan bahawa cabang baharu itu akan dikenali sementara sebagai Impossible Labs. Impossible Foods dilaporkan sedang mencari pengganti Brown, dan usaha baharu itu tidak akan menggantikan pasukan R&D syarikat. Sebaliknya, Impossible Labs akan “memfokuskan pada inovasi transformatif yang akan mendorong Impossible Foods untuk mencapai misi kami”.

Hanya enam bulan sejak Brown meletak jawatan sebagai Ketua Pegawai Eksekutif Impossible untuk memberi tumpuan kepada penyelidikan dan inovasi dalam syarikat, dan tidak jelas mengapa dia meninggalkan peranan baharunya secepat ini. Bagaimanapun, ada kemungkinan beliau merasakan tiada skop yang mencukupi untuk inovasi dalam pasukan R&D sedia ada.

Bebola Daging Mustahil
©Makanan Mustahil

Matlamat yang bercita-cita tinggi

Apabila Brown pertama kali mengumumkan bahawa dia akan meletakkan jawatan sebagai CEO, dia menjelaskan bahawa dia semakin sukar untuk mengimbangi perniagaan dan inovasi. Tempatnya digantikan oleh bekas Presiden Chobani dan COO Peter McGuinness. Sejak itu, syarikat itu terus berinovasi dan melancarkan produk baharu, seperti mangkuk yang dibuat dengan daging berasaskan tumbuhan dan roti dan nugget kanak-kanak untuk sekolah.

Brown sentiasa lantang bersuara tentang pertumbuhan Impossible dan potensi produk berasaskan tumbuhan untuk melawan perubahan iklim. Pada tahun 2020, beliau memberitahu MarketWatch bahawa pengembangan syarikat hanya dihadkan oleh keupayaannya untuk membuat skala yang cukup pantas, dan menetapkan beberapa matlamat masa depan yang bercita-cita tinggi.

“[We want to] menggantikan sepenuhnya haiwan sebagai teknologi pengeluaran makanan menjelang 2035,” katanya.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *