Pecan Rempah Labu Panggang Mentega

Sama ada sebagai snek ringkas, dipamerkan pada papan charcuterie atau ditaburkan di atas salad, Pecan Rempah Labu Panggang Mentega ini adalah cara terbaik untuk menambah sedikit rasa musim gugur.

Pecan Rempah Labu Panggang Mentega di atas pinggan biru

Kami peminat pecan di rumah kami. Di samping menjadi sangat lazat, mereka menyihatkan jantungmengandungi lebih daripada 19 vitamin dan mineral, menyumbang kepada pengambilan serat dan protein harian anda, dan bebas natrium.

Kami suka menyediakannya untuk snek, menambah papan charcuterie yang ringkas, menabur ke atas salad, dan sudah tentu, untuk memasak.

Bagaimanakah saya menyimpan pecan mentah?

Saya sentiasa mengesyorkan menyimpan pecan di dalam peti sejuk. Minyak dalam pecan boleh menjadi tengik dengan cepat pada suhu yang lebih panas, jadi menyimpannya di dalam peti sejuk adalah pertaruhan terbaik untuk memanjangkan hayat mereka. Saya biasanya menggandakan beg lombong dalam beg penyejuk beku dan hanya mengeluarkan apa yang saya perlukan untuk mana-mana resipi tertentu. Mereka biasanya akan bertahan selama kira-kira 2 tahun dalam peti sejuk.

Pecan Rempah Labu Panggang Mentega dalam kuali logam

Bagaimanakah saya tahu apabila pecan saya telah rosak?

Apabila minyak dalam pecan telah menjadi tengik, ia agak ketara – malah lebih ketara dalam pecan berbanding kacang lain. Mereka akan mempunyai bau seperti minyak masak lama dan akan berasa lama dan juga sedikit pahit. Walaupun makan sedikit mungkin tidak akan merugikan anda, mereka boleh memindahkan rasa yang tidak menyenangkan itu kepada apa sahaja yang anda buat.

Pecan Rempah Labu Panggang Mentega di atas pinggan biru

Apabila ia datang untuk membakar pecan, jumlah masa yang tepat akan berbeza-beza berdasarkan saiz tertentu pecan anda. Perkara yang paling penting untuk diperhatikan ialah warna akan menjadi gelap dan mereka akan menjadi lebih wangi. Memandangkan penggelapan warna berlaku secara beransur-ansur, ini bukan cara yang bagus untuk mengukur kematangan. Walau bagaimanapun, apabila mereka mula berbau seperti pecan panggang, ketika itulah anda tahu keajaiban sedang berlaku. Saya biasanya menariknya dari api hanya seminit atau lebih selepas saya mula menghidu aroma pedas itu.

Pecan panggang seperti ini boleh disimpan di kaunter dalam bekas kedap udara selama kira-kira seminggu.

Kad Resipi

Pecan Rempah Labu Panggang Mentega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *