Pembakaran Bersama Kolektif Ryze Menaikkan Semua di Lembah Hudson Berita Harian Kopi oleh Majalah Roast

Ryze Collective 1

Pemanggang pengeluaran Loring seberat 15 kilogram di Ryze Collective baharu di Peekskill, New York. Semua imej ihsan Ryze Collective.

Kemudahan pemanggang boleh sewa baharu di bawah nama Ryze Collective sedang membantu perniagaan tempatan di Lembah Hudson menghidupkan visi mereka.

Bertempat di sebuah bangunan di pinggir jalan dari Peekskill, institusi kopi khusus yang berpangkalan di New York Kopi PeekskillRyze Collective menawarkan peralatan dan ruang untuk memenuhi pelbagai keperluan untuk perniagaan pemanggangan yang baru muncul, termasuk pembakar roti pengeluaran, bilik bekam dan dapur.

Ryze Collective 2

“Saya sangat percaya dengan kepentingan mewujudkan komuniti,” kata Pemilik Kopi Peekskill dan Pengasas Kolektif Ryze, Sunny Cover kepada DCN. “Saya benar-benar berharap ini menjadi perkara yang sama untuk kami dengan komuniti kopi.”

Selepas berkhidmat kepada komuniti peminum kopi tempatan selama bertahun-tahun di kedai kopi di pusat bandarnya, Peekskill akhirnya melancarkan operasi pemanggangan, bergantung pada kemudahan pemanggangan perkongsian masa di Queens dan Brooklyn sebelum melabur dalam mesinnya sendiri.

“Pergi ke Manhattan adalah banyak,” kata Cover. “Ia banyak lalu lintas. Kami mendapati bahawa kami menghabiskan lebih banyak masa memandu ke bandar untuk pengeluaran daripada yang kami habiskan untuk pemanggang. Kami benar-benar memerlukan ruang di mana kami boleh mengembangkan kopi, juga ruang di mana kami boleh melatih kakitangan kami.”

Ryze Collective 5

Ruang itu kini terbuka kepada pemanggang lain yang membayar sewa, seterusnya membuka pintu untuk kerjasama dan perkongsian pengetahuan.

“Saya suka bekerjasama dengan orang lain dan dapat bercakap tentang kopi,” kata Cover. “Jadi saya memutuskan ia tidak akan menjadi kemudahan memanggang kami; ia akan menjadi Ryze Collective.”

Kemudahan Ryze Collective menduduki kira-kira 2,400 kaki persegi. Ia termasuk 15 kilo Loring pemanggang, dan Ia berlaku pembakar sampel, bilik simpanan kopi hijau terkawal kelembapan, peralatan pembungkusan volum kecil hingga sederhana termasuk mesin timbang dan isi dan pengedap, dan bilik bekam dengan mesin espreso dan pembancuh batch.

Ryze Collective 3

Sebagai tambahan kepada kemudahan khusus kopi, kemudahan itu termasuk dapur komersial, yang pada masa ini kadang-kadang diduduki oleh pembuat donat berasaskan Peekskill Ratu Manis & Masin.

Pemilik perniagaan boleh menyewa ruang mengikut jam, setengah hari, atau sehari penuh.

Ryze ialah salah satu daripada banyak kemudahan panggang bersama serantau baharu yang telah dibuka di seluruh Amerika Syarikat dan Kanada sepanjang dekad yang lalu, termasuk nama terkenal seperti Brooklyn’s Pulley Collective, Roasters Kawasan Teluk dan Portland, Oregon Kilang Kopi Buckman.

Seperti syarikat tersebut, Ryze direka bentuk untuk membolehkan perniagaan baharu dan baru muncul mengakses peralatan dan infrastruktur yang mungkin berada di luar jangkauan mereka dari segi kewangan.

“Akhirnya, semakin banyak perniagaan kopi, kita semua mendapat manfaat daripadanya,” kata Cover. “Saya berharap orang ramai akan datang ke Ryze dan benar-benar mula mempunyai pemahaman yang lebih baik tentang kualiti, konsistensi, kemampanan, dan membenarkan orang dalam industri kopi dan profesional dapat mengakses cara mereka sendiri bagi produk mereka. Dan ia juga akan membantu mereka dengan meningkatkan margin keuntungan yang lebih baik, mengembangkan pertumbuhan dan pengetahuan mereka dengan berada di ruang di mana orang ramai ingin berkongsi maklumat.”

Ryze Collective 4

Memandangkan Ryze berusaha untuk mengembangkan bilangan syarikat makanan dan kopi yang menggunakan ruang itu, pakaian itu merancang untuk memperkenalkan lebih banyak pengaturcaraan kopi yang dihadapi orang ramai, seperti kelas bekam.

Salah satu pelajaran terbesar yang saya pelajari ialah betapa pentingnya bercakap dengan orang lain,” kata Cover. “Dapat mewujudkan komuniti untuk industri kopi menggunakan, merangkaian, mencari sumber — harapan saya ialah Ryze Collective akan menjadi seperti itu untuk Lembah Hudson New York.”


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *