Pengisar Manual Pietro Mengambil Burr Rata Berorientasikan Menegak untuk Berita Kopi SpinDaily oleh Majalah Roast

Pengisar Pietro 2

Jualan pengisar Pietro yang akan datang dijangka dilancarkan pada awal 2023, dengan pengedaran Amerika Syarikat melalui Bahagian Espresso. Semua imej ihsan Fiorenzato/Pietro Grinders.

Pengilang pengisar kopi komersial Itali Utara Fiorenzato telah ditubuhkan Pengisar Pietrosebuah syarikat adik-beradik yang dinamakan sempena pengasas syarikat itu Pietro Fiorenzato. Dilancarkan bulan ini, produk pertama jenama baharu itu ialah pengisar kopi manual eponim yang berpusat pada satu set burr rata 58 milimeter berorientasikan menegak.

Reka bentuk Pietro bergerigi rata dengan beraninya menyimpang daripada format pengisar manual konvensional, di mana burr kon diputar oleh engkol mendatar yang dipasang di atas. Engkol yang dipasang di sisi pada Pietro memutar burr berputar menegak, kemudian dilipat kemas ke dalam badan aluminium pengisar apabila tidak digunakan.

Corong itu memuatkan sehingga kira-kira 60 gram biji keseluruhan, yang merupakan kapasiti yang lebih tinggi daripada kebanyakan pengisar manual.

Pietro Grinder corong

Burr diperbuat daripada Boehler Keluli M340 direka oleh Fiorenzato khusus untuk sistem pengisaran manual menegak. Syarikat itu akan menawarkan dua set burr berbeza untuk Pietro, termasuk burr pelbagai guna yang bertujuan untuk kaedah bru espreso dan penapis, dan apa yang syarikat panggil burr Pro Brewing, yang ditujukan khusus untuk kopi penapis.

Pelarasan pada tetapan pengisaran dibuat melalui pusingan dail bernombor tanpa langkah di belakang pengisar bertentangan dengan engkol. Walaupun kelajuan output akan berbeza-beza bergantung kepada pengguna, kacang dan panggang, syarikat itu berkata ia mengisar sama cekap seperti kebanyakan pengisar lain saiznya, dengan purata kira-kira 16 gram seminit pada kehalusan espreso atau kira-kira 30 saat untuk dos yang sama untuk penapis membancuh.

Pengisar Pietro 1

“Dua nilai teras Fiorenzato, yang dihantar oleh pengasas Pietro [Fiorenzato]sentiasa menjadi tradisi dan inovasi,” Pengurus Pemasaran Fiorenzato Giulia Bagato memberitahu Daily Coffee News. “[The] Pengisar manual Pietro adalah penghormatan kepada pengasas kami, seorang yang berpandangan jauh dan berpengetahuan yang telah berjaya mencapai pencapaian penting dalam dunia pengisar kopi.”

Bahan anti-gelincir di bahagian bawah pengisar membantu memastikan ia stabil di atas meja atau kaunter di mana pengguna boleh memilih untuk menahannya semasa mengetuk. Penutup corong dan bekas kopi dikisar membentuk pengedap kedap udara di dalam badan pengisar, menurut syarikat itu. Pengisar akan tersedia dalam pelbagai warna terang.

Pietro Grinder menegak

“Reka bentuk asli dan halus. Kami mahu membezakan diri kami daripada pesaing bukan sahaja untuk jenis burr dan prestasi, tetapi juga untuk estetika,” kata Bagato. “Reka bentuk itu disusun dan dicipta oleh V12 Design, pereka Itali penting yang turut bekerjasama dengan Fiorenzato untuk penggayaan semula logo.”

Sebagai sebuah syarikat, Pietro Grinders akan mula hidup kira-kira 18 bulan selepas pelancaran Rumah Fiorenzatosub-jenama yang dilancarkan oleh Fiorenzato tahun lepas. Produk pertama Fiorenzato Home ialah pengisar elektrik Allround, mewakili penerokaan pertama syarikat ke dalam bidang peralatan prosumer.

burrs Pietro Grinder

Bagato berkata, “Pietro Grinders ialah sebuah syarikat itu sendiri, yang boleh bergantung pada kepakaran Fiorenzato, tetapi yang akan merentasi wilayah, saluran dan sasaran yang berbeza.”

Jualan Pietro dijadualkan bermula pada Februari 2023. Pengisar akan dijual di Amerika Syarikat oleh Bahagian Espressoyang juga mengendalikan cawangan Fiorenzato USA yang dilancarkan baru-baru ini. Harga runcit penggiling Pietro dijangka kira-kira €370 ($366.64 USD pada artikel ini) termasuk VAT.

Saiz pengisar Pietro


Adakah perniagaan kopi anda mempunyai berita untuk dikongsi? Beritahu editor DCN di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *