Percuma Tapak pelupusan menjelang 2025 | Pencuci mulut Jalanan Manis

Terdapat lebih banyak pencuci mulut daripada bahan-bahan halus. Terdapat komitmen ikhlas kepada planet kita, komuniti kita dan rakyat kita. Mematuhi pembelian yang bertanggungjawab secara sosial, memastikan dunia kita boleh berkembang untuk generasi akan datang. Ini adalah komitmen kami kepada rakan kongsi dan pelanggan kami.

Pada 2022, Sweet Street mengumumkan inisiatif Percuma Tapak Pelupusan menjelang 2025. Dengan bekerjasama dengan loji tenaga lestari, aliran sisa kedai roti akan ditukar kepada bahan api biodiesel dan semua bahan yang tinggal akan dikitar semula atau digunakan sebagai bahan api untuk menjana elektrik.

Biodiesel ialah bahan api boleh diperbaharui dan boleh terbiodegradasi yang dikilangkan secara domestik daripada minyak sayuran, lemak haiwan atau gris restoran kitar semula. Biodiesel memenuhi kedua-dua diesel berasaskan biojisim dan keseluruhan keperluan biobahan api termaju bagi Piawaian Bahan Api Boleh Diperbaharui. Disel boleh diperbaharui, juga dipanggil “diesel hijau,” berbeza daripada biodiesel. (

Kami mengitar semula kadbod, aluminium, logam, plastik dan semua kertas. Daripada menghantar sisa ke tapak pelupusan, kami sama ada mengitar semula atau menggunakannya sebagai bahan api untuk menjana elektrik di loji janakuasa berhampiran. Ia juga mengurangkan bilangan pengangkutan kami, yang menjimatkan gas dan mengurangkan pelepasan. Dengan berbuat demikian, kami mengurangkan pengangkutan sisa kami sebanyak hampir 1000 tan dalam tempoh 2 tahun. Kami secara agresif berusaha ke arah matlamat kami, menjadi bebas tapak pelupusan sepenuhnya menjelang 2025.

Kami menghasilkan pencuci mulut sejuk beku yang dihantar ke seluruh dunia dan kami mesti menghantarnya dalam keadaan terbaik tanpa masalah keselamatan makanan. Selain memenuhi piawaian gred makanan, lebih 95% daripada pembungkusan plastik kami adalah nombor 1 atau 6 yang boleh dikitar semula. Kami telah mengurangkan saiz pembungkusan kami, dan karton mel kami diperbuat daripada bahan kitar semula. Malah, 46% daripada gentian yang digunakan untuk membuat semua pembungkusan beralun kami dipulihkan/dikitar semula. Pembekal pembungkusan beralun kami diperakui oleh Inisiatif Perhutanan Lestari.

Kedai roti kami beroperasi dengan minda penjimatan tenaga. Kami sentiasa mencari cara untuk mengurangkan jejak alam sekitar kami. Projek baru-baru ini termasuk memasang pemacu frekuensi berubah-ubah untuk mengurangkan kelajuan kipas jika boleh (pengurangan elektrik), mengautomasikan operasi menara penyejuk untuk mengawal penggunaan air dengan lebih baik (pengurangan air) dan menggunakan haba yang dilesapkan oleh sistem penyejukan produk kami untuk memanaskan air loji kami sepanjang tahun.

Baca lebih lanjut mengenai tanggungjawab sosial dan alam sekitar kami di sini.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *