Perjamuan Ahad: Hamburger Stroganoff Mudah

Hei, kawan-kawan! Selamat kembali ke satu lagi edisi mingguan Perjamuan Ahad! Setiap minggu ruang kecil ini memberi saya peluang untuk berkongsi dengan anda tentang perkara yang berlaku dalam dunia saya dan berkongsi beberapa resipi yang lazat (dan mungkin juga sedikit galakan) untuk minggu hadapan.

Izinkan saya mulakan dengan mengatakan bahawa fikiran dan doa kita bersama orang-orang di sepanjang pantai teluk yang menghadapi Taufan Ida sekarang. Ribut ini kelihatan seperti binatang dan saya hanya berdoa untuk keselamatan ramai yang berada di laluan ribut ini. Anda semua, sila berhati-hati dan kekal selamat!

Minggu ini dipenuhi dengan penuh untuk kami, tetapi kemuncaknya ialah melihat Jack di padang untuk perlawanan bola sepak pertamanya! Walaupun dia tidak sampai ke padang dan permainan tidak berakhir seperti yang kami harapkan, dia sangat teruja dan bersyukur menjadi sebahagian daripada pasukan itu. Dia tersenyum selepas perlawanan. Saya tidak pasti yang saya pernah melihat dia begitu komited terhadap sesuatu sebelum ini. Ia membuatkan hati seorang ayah membengkak!

Sudah seminggu yang sibuk di Rumah Chinaberry! Bumbungnya akan di atas rumah dan mereka sedang membungkus rangka tingkat atas di dapur ujian. Semuanya mula kelihatan lebih dan lebih seperti sebuah rumah! Jika kita boleh membuat cuaca menjadi sejuk sedikit, saya ingin membuat video langsung di sana untuk dapat berjalan di seluruh ruang angkasa, tetapi ia sangat menyedihkan sejak kebelakangan ini.

Memandangkan kami masih berusaha untuk menyesuaikan diri dengan jadual baharu dengan sekolah kembali bersidang, saya memilih resipi yang cepat dan mudah minggu ini – dan Easy Hamburger Stroganoff saya adalah begitu sahaja. Ia adalah salah satu resipi yang sering diabaikan di blog, tetapi sangat, sangat bagus! Ia juga begitu, sangat mudah – yang menjadikannya sempurna untuk malam minggu yang gila itu!

Sebagai bahagian yang cepat dan mudah, saya berkongsi Salad Tomato, Timun dan Bawang. Ia juga hidangan yang sesuai untuk disebat dan dihidangkan sepanjang minggu. Ia masam, masam dan sangat segar!

Dan sementara pencuci mulut yang saya kongsikan minggu ini, Kuki Cip Coklat Gaya Bakeri Terunggul saya, tidak begitu pantas dan mudah, ia berbaloi dengan setiap usaha tambahan yang dilakukan. Ia adalah projek yang menyeronokkan untuk petang Ahad yang memberi anda snek manis untuk minggu ini. Jika anda sedang mencari biskut yang besar, tebal, kenyal, melekit yang sarat dengan cip coklat, ini adalah resipi untuk anda!

Dan seperti biasa, saya berkongsi resipi yang menghalang saya untuk menatal minggu ini. Muffin Pisang dengan Topping Cinnamon Streusel dari Mandy di South Your Mouth ini membuatkan saya terliur sebaik melihatnya. Saya suka apa-apa sahaja dengan topping streusel dan memikirkan sesuatu yang digambarkan sebagai roti pisang dengan topping streusel dan renyai-renyai aising krim vanila membuatkan saya begitu bersemangat!

Semasa kita melihat ke minggu hadapan, adalah mustahil untuk mengabaikan hakikat bahawa kita hidup dalam dunia yang gelap, negatif dan sering menakutkan sekarang. Tidak mustahil untuk menghidupkan tv atau menatal melalui media sosial dan tidak diingatkan tentang itu. Saya sering terharu sehingga saya hanya perlu meninggalkan semua media sama sekali – hanya untuk mendapatkan penangguhan. Ia hanya menjadi terlalu banyak.

Saya nak buat sesuatu. Saya ingin membantu. Tetapi walaupun saya menyedari bahawa saya tidak boleh melakukan perubahan sebenar pada perkara yang besar, saya bekerja keras untuk sekurang-kurangnya bermula dengan perkara yang kecil. Ia adalah keseluruhannya, “jadilah perkara yang ringan”.

Cerminkan kebaikan dalam interaksi anda. Senyum pada orang yang anda lalui. Berikan orang rahmat apabila mereka memerlukannya – walaupun mereka tidak layak menerimanya. Bersyukur. Pegang pintu untuk orang di belakang anda. Beritahu orang yang tidak dikenali untuk bersenang-senang.

Perkara-perkara ini kelihatan begitu mudah dan asas, tetapi ia (sekurang-kurangnya bagi saya) cara terbaik untuk menunjukkan kebaikan dan belas kasihan kepada orang lain. Dan walaupun saya berharap tindakan ini membantu dan memberi inspirasi kepada orang lain, saya tahu bahawa perkara ini juga membantu saya. Apabila anda mencipta kebaikan dan positif, anda akan mendapati ia kembali. Dan kita semua perlu bermula di suatu tempat… jadi mengapa tidak bermula dengan kebaikan.

Perjamuan Ahad: Hamburger Stroganoff Mudah

Resipi ini menarik perhatian saya minggu ini …

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *