Petua untuk Memasak dengan Kopi Gourmet

kopi geisha, kopi geisha Panama, biji kopi Geisha Panama, biji kopi Geisha, kopi gesha

Sediakan diri anda dengan satu beg biji kopi Panama Geisha premium dan anda mungkin hanya memikirkan satu perkara:

Bancuh secawan java yang sempurna dan lebur dalam kebahagiaan murni yang dibawanya.

Komoditi yang jarang dan diingini seperti kopi Geisha paling baik dinikmati dalam bentuk yang paling tulen. Biji kopi Panama Geisha yang tidak tercemar dan tidak dicampur (aka Gesha kopi) menuntut penghormatan sepenuhnya.

Walaupun begitu, ada masa dan tempat untuk mempertimbangkan untuk membawa kopi kegemaran anda ke dalam resipi kegemaran anda. Mungkin anda mempunyai sebilangan kecil biji kacang yang tidak sampai ke secawan, atau mungkin beberapa biji kacang terakhir dalam simpanan anda telah melepasi tahap keemasannya. Sama ada cara, menggunakan setiap kacang terakhir yang anda miliki adalah masuk akal.

Memasak dengan kopi boleh menjadi bagus untuk memastikan tiada apa-apa yang sia-sia. Anda juga boleh menggunakan serbuk kopi bekas yang telah anda bancuh untuk menghasilkan resipi yang hebat. Memandangkan harga biji kopi Panama Geisha, menghasilkan cara untuk menarik dua tugas bersamanya bukanlah idea yang buruk!

Carian web pantas adalah semua yang diperlukan untuk mencari dunia resipi inspirasi dan ramuan masakan untuk mencuba tangan anda. Tetapi jika anda bertanya kepada kami, terdapat tiga cara yang tiada tandingan untuk membawa kopi ke dalam masakan anda – termasuk kacang gourmet seperti kopi Gesha:

Perap Basah untuk Daging

Mula-mula, sedikit kopi yang ditambahkan pada perapan cecair kegemaran anda boleh menjadi satu-satunya perkara untuk memberikan daging rasa pahit manis yang indah. Kopi telah lama menjadi pilihan untuk menyedapkan hidangan Mexico, tetapi juga bagus apabila digunakan untuk memerap apa sahaja yang anda bercadang untuk membuang ke atas barbeku. Ampas kopi terpakai yang ditambahkan pada beberapa barbeku manis boleh mengubah sepenuhnya – hanya keluarkan lebihan perapan sebelum memanggang dan lihat daging menjadi karamel dengan cantik di hadapan mata anda.

Gosok Rempah Kering Kopi

Anda juga boleh membuat sapuan kering yang hebat untuk apa sahaja, tetapi tiada apa yang lebih sedap dengan campuran rempah yang sangat ringkas ini daripada stik yang enak. Pada asasnya, apa yang anda perlu lakukan ialah menggabungkan beberapa sisa kopi kisar dengan sedikit garam, sedikit paprika dan mungkin sedikit gula perang. Gosok secara bebas pada potongan daging babi atau daging lembu, sebelum memberi banyak masa untuk meresap. Jika ingin membawa sesuatu ke arah yang berbeza sedikit, anda juga boleh cuba menambah sedikit serbuk koko pada sapuan anda, atau memercikkannya dengan sedikit lada cayenne.

Rangsangan Sarapan yang Tiada Tandingan

Akhir sekali, terdapat begitu banyak pilihan untuk diterokai untuk membawa suntikan kafein pagi anda ke tempat baharu. Sebagai contoh, menyebat mentega yang diselitkan kopi anda sendiri boleh menjadi perkara untuk mengubah susunan penkek biasa menjadi sesuatu yang sangat dekaden. Bacon yang diselitkan kopi juga sejuta kali lebih memanjakan daripada yang didengari, begitu juga dengan gabungan sirap maple dan kopi premium. Sama ada manis, masam atau gabungan kedua-duanya yang memuaskan, kemungkinan besar ia boleh ditambah baik dengan penambahan strategik kopi kegemaran anda.

Anda kini boleh memesan kopi 100% Panama Geisha yang baru dipanggang dari kedai dalam talian Hayman. Ia tersedia dalam pilihan saiz yang berbeza, daripada kotak 100g (3.5oz) hingga kotak 680g (24oz). Anda juga boleh memilih format yang berbeza, kerana Panama Geisha kami tersedia sebagai biji kopi hijau (iaitu biji kopi yang belum dipanggang / biji kopi mentah untuk memanggang di rumah dengan pemanggang kopi anda), kopi biji keseluruhan panggang, kopi kisar, biji kopi yang serasi dengan Nespresso®* mesin, dan buah serasi Keurig K-Cup®* – klik di sini untuk memesan kopi Panama Gesha anda sekarang, kami menawarkan penghantaran percuma ke seluruh dunia!

* Nespresso® ialah tanda dagangan berdaftar Société des Produits Nestlé SA, tidak berkaitan dengan Hayman ®. Pod espresso kami tidak dicipta atau dijual oleh Nespresso®.

** Keurig dan K-Cup ialah tanda dagangan berdaftar Keurig Green Mountain, Inc. tidak berkaitan dengan Hayman®. Pod kami tidak dicipta atau dijual oleh Keurig®.Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *