Phil America Bekerjasama Dengan PETA untuk Talian Streetwear Mesra Haiwan – vegconomist

Artis, pereka dan pengaruh vegan Phil America telah bergabung tenaga dengan PETA untuk koleksi kapsul pakaian jalanan baharu yang dipanggil “Manusia Adalah Haiwan”.

Koleksi ini menampilkan baju hitam dengan reka bentuk yang diilhamkan oleh logo PETA, bersama hoodie hijau yang dihiasi dengan reka bentuk inspirasi haiwan berwarna-warni. Ia akan dimodelkan oleh pelakon dan penyanyi Stéphanie Gérard dan pengaruh lain.

“Berkerja dengan PETA sentiasa istimewa bagi saya, sebagai penyokong seumur hidup”

Pelancaran itu disertai dengan video membandingkan mata manusia dan haiwan, menunjukkan persamaan antara mereka. Penapis Instagram tersuai baharu juga telah diperkenalkan, menjadikan warna dan reka bentuk koleksi berubah untuk menekankan kepentingan melihat sesuatu daripada perspektif yang berbeza.

Phil Amerika
Imej: Phil America di Instagram

PETA dan fesyen vegan

PETA mempunyai rekod prestasi mempromosi dan menyokong fesyen bebas kekejaman, membantu mengharamkan bulu daripada Minggu Fesyen Copenhagen tahun ini. Pada tahun 2021, badan amal itu bekerjasama dengan LIVEKINDLY untuk kempen menggesa pengguna memilih alternatif vegan kepada bulu.

PETA juga kerap memperakui barang fesyen mesra haiwan, seperti jubah sutera vegan niLuu dan rangkaian Co-Exist Story H&M. Yang terakhir adalah koleksi fesyen pantas pertama yang menerima kelulusan rasmi badan amal.

“Berkerja dengan PETA sentiasa istimewa bagi saya, sebagai penyokong seumur hidup,” kata Phil America. “Dengan koleksi ini, kami telah mencipta bahasa reka bentuk baharu untuk mereka yang mahu menyokong PETA dan bercakap untuk kebajikan haiwan.”

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *