Plantega: “Pendekatan Kami untuk Mengganggu Struktur Sedia Ada Dalam Sistem Makanan adalah dengan Fokus pada Pemerkasaan.” – ahli vegkonom

Di seberang New York City, tumbuhan menjadikan produk daging, keju dan telur berasaskan tumbuhan lebih mudah didekati, berpatutan dan boleh diakses melalui konsep pemasaran deli dalam kedai yang unik.

Dipimpin oleh pengasas Nil Zacharias, Plantega telah bekerjasama dengan jenama terkenal seperti JUST Egg, Beyond Meat, Good Catch, Miyoko’s Creamery dan banyak lagi untuk membawa makanan berasaskan tumbuhan 100% yang lebih sihat ke bodega ikonik NYC. Melalui usaha berwawasannya, Plantega membantu jenama mengembangkan percubaan dan pengedaran produk sambil berusaha untuk mengatasi cabaran teras kos, rasa dan kemudahan yang menghalang penggunaan meluas makanan berasaskan tumbuhan.

Nil Zacharias bercakap dengan vegconomist tentang model perniagaan Plantega, cerapan istimewa, membina sistem makanan yang dikuasakan komuniti dan banyak lagi.

Eric Adams HANYA Telur
Datuk Bandar New York, Eric Adams di Plantega ©Lev Radin Photography

Beritahu kami tentang tumbuhan
tumbuhan sedang dalam misi untuk menjadikan makanan berasaskan tumbuhan lebih mudah diakses di mana-mana sahaja. Kami melakukan ini melalui model kedai deli berasaskan tumbuhan yang unik yang mempunyai dua ciri berbeza tetapi saling berkaitan.

Di satu pihak, kami menawarkan penyelesaian turnkey yang memperkasakan kedai bodegas/penjuru NYC dan kedai runcit dan dapur bebas lain untuk menyediakan dan menjual semua menu berasaskan tumbuhan. Dan pada yang lain tangan, kami bekerjasama dengan jenama berasaskan tumbuhan terkemuka untuk membuka peluang pengedaran baharu dan memacu percubaan produk secara konsisten melalui pengaktifan pemasaran lapangan.

Keputusan adalah makanan berasaskan tumbuhan yang lebih berpatutan, lazat dan mudah didapati untuk lebih ramai pengguna.

Pasukan Plantage
©Plantega

Apakah visi di sebalik Plantega’s model perniagaan deli-in-store?
Penglihatan di belakang tumbuhan adalah untuk menawarkan penyelesaian kepada pelbagai cabaran yang berkaitan dengan menjadikan makanan berasaskan tumbuhan lebih mudah diakses.

harga, rasa, dan kemudahan sering dibincangkan sebagai cabaran utama untuk diatasi. Tetapi kami tidak pergi ke tahap yang lebih mendalam untuk bercakap cukup tentang kepentingan konteks sebagai tuil untuk mempengaruhi tingkah laku pengguna.

Dalam kata lain, apa konteks adakah produk berasaskan tumbuhan dipersembahkan? Adakah mereka dijual dalam persekitaran yang biasa? Adakah mereka bersepadu? Adakah mereka mudah didekati dan relevan dari segi budaya? Atau diturunkan kepada beberapa item pada menu atau pakej lain di rak? Akhir sekali, siapa yang mengawal pengalaman?

saya percaya tumbuhan adalah contoh bagaimana untuk menjawab soalan-soalan ini.

Sandwich Ayam Vegan Plantega
©Plantega

Korang boleh tengok tumbuhan dan menganggap kami sebagai projek radikal ini dengan visi untuk mendemokrasikan akses kepada makanan berasaskan tumbuhan dengan memperkasakan kedai dan dapur bebas untuk menerima makanan berasaskan tumbuhan yang mampan pada masa hadapan. Atau anda boleh melihat kami dari perspektif lain dan membuat kesimpulan bahawa kami sedang membina jenama restoran berasaskan tumbuhan yang mengganggu masa depan yang tidak memiliki dan mengendalikan satu dapur.

Kami sebenarnya adalah kedua-duanya, dan ini menjelma daripada teras wawasan kami.

Bagaimana tumbuhan membantu jenama berasaskan tumbuhan yang ingin memacu percubaan dan pengedaran produk?
Kami bekerjasama dengan jenama untuk membantu mereka masuk a pelbagai cara yang termasuk, tetapi tidak terhad kepada yang berikut:

  • Pemasaran dan Kandungan Bidang: Kami mempamerkan rakan kongsi jenama dengan cara yang tulen dengan kandungan sosial dan pemasaran sepanjang tahun untuk menguji daya maju produk dan mengukur minat dan maklum balas pengguna.
  • Penyepaduan Pengedaran dan Menu: Kami menawarkan penyelesaian plug-and-play untuk kedai membawa makanan berasaskan tumbuhan dengan mengendalikan pengedaran dan latihan kulinari kepada papan tanda dan pemasaran menu berasaskan tumbuhan 100% kami.
  • Penyepaduan apl penghantaran: tumbuhan bekerjasama secara langsung dengan aplikasi penghantaran makanan seperti Grubhub untuk menawarkan menu kami, dan menjalankan tawaran masa terhad dan promosi produk yang menggunakan kedai kami sebagai hab maya untuk menyediakan dan mengedarkan makanan.
  • DNA Ke hadapan Jenama: Akhir sekali, tetapi yang paling penting, tumbuhan dibina dari bawah dengan kerjasama jenama berasaskan tumbuhan. Kami mempromosikan semua jenama, produk, dan ramuan pada menu kami, serlahkan di media sosial kami dan susun kandungan untuk memupuk minat dan percubaan.
Pelanggan Kedai Plantega
©Plantega

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *