Popsikel Limau Kelapa Rendah Karbohidrat

Musim panas memerlukan popsikel dan banyak daripadanya! Popsikel Limau Kelapa yang mudah ini mengambil masa kira-kira 3 saat untuk disebat, walaupun anda perlu menunggu sehingga ia membeku. Mereka juga bebas tenusu sepenuhnya. Cara rendah karbohidrat yang manis untuk menyejukkan badan pada musim panas ini.

Sedikit nota: Krim kelapa ialah bahan berkrim pekat di bahagian atas tin santan. Anda boleh menggunakan santan biasa dan cedok, elakkan air yang lebih nipis di bahagian bawah. Resipi ini memerlukan dua tin santan untuk mendapatkan krim kelapa yang mencukupi.

Let’s Do Organic juga menjual tin krim kelapa sahaja, dengan sedikit cecair tambahan. Anda hanya memerlukan satu tin untuk resipi ini.

Pastikan anda menggunakan serbuk atau pemanis cecair SAHAJA dalam resipi ini, untuk mengelakkan kekasaran.

Memuatkan…

Popsikel Limau Kelapa Rendah Karbohidrat

bahan-bahan

  • 1 ½ cawan krim kelapa
  • Pemanis serbuk bersamaan dengan ⅓ cawan gula
  • ⅓ cawan jus limau nipis
  • 2 sudu besar perahan limau nipis

Arahan

  1. Masukkan semua bahan dalam pengisar dan kisar sehingga rata. Rasa dan laraskan pemanis mengikut citarasa anda.
  2. Tuangkan ke dalam acuan popsikel dan tekan batang kayu kira-kira ⅔ daripada laluan ke dalam popsikel. Bekukan 6 hingga 8 jam.
  3. Untuk menanggalkan acuan, siramkan air panas ke bahagian luar acuan popsikel dan tarik perlahan kayu untuk mengeluarkan popsikel.

1.3

Hak Cipta © 2009-2021 Yayasan Media Diabetes, Hak Cipta Terpelihara. ASweetLife™ ialah tanda dagangan Yayasan Media Diabetes, Hak Cipta Terpelihara.

Tag: Popsikel

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *