Pumpkin Butter – Coklat Coklat dan Banyak Lagi!

Mentega Labu – menggelar semua peminat musim luruh, rempah ratus labu dan peminat musim luruh! Taburan labu yang lazat ini boleh disapu pada roti bakar, dimasukkan ke dalam yogurt, dikacau ke dalam kopi, dan banyak lagi.

Ya ampun semua, sudah jatuh! Secara harfiah masa paling kegemaran saya sepanjang tahun! Masa untuk baju sejuk, malam filem, cuaca sejuk, dan yang paling penting… LABU!

Dan ya, sebelum anda bertanya, dan saya pasti gadis yang menyukai estetika musim gugur. Macam mana boleh tak? Warnanya, getarannya, sungguh rapi! Ini dan musim Krismas, Inilah masa saya untuk bersinar!

Tetapi ibu saya perlu mengambil sedikit kredit untuk jawatan ini, kerana dialah sebab saya memikirkannya.

Lihat, jika anda telah menjadi pengikut blog ini sejak awal, atau jika anda mengikuti apa yang disiarkan di Facebook, anda tahu ibu saya terfikir untuk mengambil buah-buahan dan mengubahnya menjadi sos, jem dan mentega.

Betul kata saya BUTTER. Sekarang anda mungkin berfikir, bagaimana anda boleh menukar buah menjadi mentega, Grace?

Dan jawapan untuk itu agak mudah. Anda tidak. Ia pada asasnya adalah jem/jeli yang sangat licin dan boleh disebarkan yang merebak seperti mentega lembut. Dan sudah tentu, jika anda suka bahan utama mentega tersebut (buah menjadi mentega) maka anda akan menyukai versi mentega.

Sekarang mari kita masuk ke dalamnya.

Mentega Labu

Resipi ini hanya memerlukan 4 bahan, dan bahagian yang paling sukar untuk membuatnya ialah menunggu ia selesai masak supaya anda boleh memakannya!

Bahan-bahan untuk mentega labu dalam periuk belanga

Anda perlukan:

  • 30 oz. tin puri labu
  • 1 cawan gula perang
  • 1 sudu besar rempah pai labu
  • 2/3 cawan cider epal (anda boleh menggunakan air sebaliknya, tetapi rasa epal benar-benar mengeluarkan rasa labu!)

Resipi ini sesuai untuk mereka yang ingin membuat sedikit kerja tetapi mahukan sesuatu dengan rasa yang begitu baik. Dan sungguh, ini adalah tempat pembuangan, kacau, dan pergi sehingga siap jenis resipi.

Mentega Labu dalam periuk belanga

Ambil kuali anda dan letakkan pada rendah. Masukkan semua bahan ke dalam periuk. Kacau betul-betul. Biarkan ia duduk dan masak selama 5 jam. Saya tahu, ia adalah masa yang lama.

Tetapi seperti yang saya katakan, selain daripada mengambil masa yang manis untuk memasak, anda hanya perlu berusaha sedikit. Dan hasilnya pasti berbaloi.

Dan apabila ia selesai memasak, anda boleh menyapunya di atas roti, sebagai celup untuk keropok atau buah-buahan atau juga keju, ia boleh diletakkan di atas papan charcuterie, atau ia boleh disimpan dalam balang dan disimpan untuk kegunaan kemudian!

Saya tidak sabar untuk anda semua mencubanya dan melihat bagaimana anda semua menyukainya dan cara anda membuat resipi anda sendiri!

Mentega Labu

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *