Rebl Eats dan Mycorena Rakan Kongsi Menjadikan Daging Alt Lebih Mudah Dicapai di Eropah Utara – vegconomist

Rebl Makan Finland dan Mycorena dari Sweden telah memeterai perkongsian baharu untuk menjadikan pengganti daging lebih mudah diakses di seluruh Eropah Utara.

Sebagai sebahagian daripada perkongsian baharu, pembangun dan cef produk Rebl telah membangunkan tambahan baharu kepada kategori makanan sedia: makanan sedia segar dengan produk utama Mycorena, bahan berasaskan cendawan yang mampan dan semula jadi yang dipanggil Promyc. Produk yang dilancarkan oleh Rebl Eats berjenama dengan Promyc dan telah pun menjana permintaan yang tinggi selepas pelancaran eksklusif di 15 kedai terpilih di Helsinki, Finland, menurut syarikat itu.

Pelancaran pelbagai pasaran

Dalam fasa kerjasama seterusnya, produk akan dilancarkan di pasaran Sweden, diikuti oleh seluruh wilayah Nordic dan kemudian seluruh Eropah. Turut menyertainya ialah peruncit awal seperti Carrefour, yang mengadakan pertandingan berasaskan tumbuhan pertamanya awal tahun ini, menarik lebih 250 syarikat permulaan dari 50 negara. Antara sepuluh pemenang yang dipilih ialah Rebl Eats.

© REBL Eats

Awal tahun ini, Rebl Eats melancarkan rangkaian produk sarapan sedia untuk dimakan termasuk puding chia, oat semalaman dan sandwic sarapan vegan. Setelah berjaya melancarkan pilihan makan malam, REBL menumpukan pada pilihan sarapan pagi dan kini makan tengah hari, untuk “menjawab keperluan makanan pengguna sepanjang hari”.

Nilai jualan runcit pengganti daging di EU telah meningkat sebanyak 121% yang luar biasa dalam tempoh sembilan tahun. Pada 2019, nilai jualan mencecah hampir €1.4 bilion dan pasaran dijangka terus berkembang.

REBL Eats Finland melancarkan produk baharu
© REBL Eats

Pada masa yang sama, terdapat pertumbuhan kukuh dalam perkhidmatan bawa pulang dan kemudahan. Permintaan untuk produk kemudahan telah berkembang dengan stabil sejak beberapa tahun kebelakangan ini, permintaan yang semakin meningkat semasa pandemik Covid 19. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, terdapat peningkatan dalam permintaan untuk makanan berasaskan tumbuhan sedia untuk dimakan yang bukan sahaja mudah dan sihat, tetapi juga lazat. Ketersediaan produk sedemikian, yang juga memenuhi permintaan untuk pilihan yang berbeza dan kepelbagaian rasa, merupakan faktor utama yang memacu pertumbuhan kategori makanan sedia global. Pasaran makanan siap sedia global dijangka mencapai nilai lebih AS$ 213 bilion menjelang 2026, dengan Eropah Barat kekal sebagai pasaran terbesar.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *